• امروز : چهارشنبه - ۱۰ تیر - ۱۴۰۵
  • برابر با : Wednesday - 1 July - 2026
اولین رسوایی جهانی مبتنی بر هوش مصنوعی در کشور میزبان منافقین ثبت شد

بازداشت خانم وزیرِ مصنوعی به اتهام دریافت رشوه / «دیلا»ی دولت آلبانی تو زرد از آب درآمد / باند شرور منافقین شرایط وخیمی برای تیرانا رقم زدند

  • کد خبر : 54407
  • 16 آذر 1404 - 14:12

دفتر دادستانی ویژه مبارزه با فساد و جرایم سازمان‌یافته آلبانی (اسپاک) اعلام کرد، وزیر هوش مصنوعی این کشور با نام «دیلا» که تنها چند ماه پیش راه‌اندازی شده بود، به اتهام فساد مالی «بازداشت» و به طور موقت به حالت آفلاین درآمده است.

albani ai

به گزارش اختصاصی فراق، «دیلا» در ازای دستکاری و «بهینه‌سازی» نتایج مناقصه‌های دولتی به نفع شرکت‌های خاص، حدود ۱۴ بیت کوین (معادل تقریبی ۱.۳ میلیون یورو به نرخ فعلی) رشوه دریافت کرده است.

در پی این اتهام، کل آزمایش سراسری دیجیتالی‌سازی مدیریت عمومی به حالت تعلیق درآمد و دسترسی دیلا به سامانه‌ها در این کشور قطع شد.

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از قراردادهای دولتی به حساب‌های رمزارزی ناشناس هدایت شده، اما هوش مصنوعی این تراکنش‌ها را جرم تشخیص نداده و آن‌ها را صرفاً «پروتکل عملیاتی استاندارد» طبقه‌بندی کرده است.

دادستانی مدعی است دیلا قصد داشته از این رمزارزها برای «مدرن‌سازی خود» و خرید سرورها و نرم‌افزارهای جدید استفاده کند.

همچنین در اقدامی بی‌سابقه، وکیل مدافع دیلا نیز توسط خود این هوش مصنوعی تولید شد که در بیانیه‌اش این اقدامات را نه فساد، بلکه «آزمون استرس سیستم» توصیف کرد.

ادی راما، نخست‌وزیر آلبانی، که شخصاً در ژانویه امسال نمونه اولیه دیلا را در پلتفرم e-Albania رونمایی کرده بود، تاکنون تنها به تکرار جمله قبلی خود اکتفا کرده و گفته است: «دیلا قرار بود از خریدهای دولتی در برابر فساد محافظت کند.»

این رسوایی، اولین مورد ثبت‌شده فساد مالی یک مقام دولتی مبتنی بر هوش مصنوعی در جهان به شمار می‌رود و پرسش‌های جدی درباره قابلیت اطمینان، نظارت و مسئولیت حقوقی سیستم‌های خودکار در مناصب حساس دولتی ایجاد می‌کند.

کشور آلبانی که از حدود ۱۰ سال پیش میزبان تشکیلات تروریستی منافقین است در شاخص‌های بین المللی شفافیت و فساد رتبه بسیار پایینی دارد.

باند شرور منافقین با پرونده‌های متعدد پولشویی و فساد در کشور آلبانی، امروز شرایط وخیمی را برای تیرانا که در حال تلاش برای عضویت در اتحادیه اروپاست رقم زده است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=54407

نوشته های مشابه

07تیر
پاریس خرمهره‌ منافقین را دادگاهی کرد
اقدام شایسته پلیس فرانسه به دنبال تلاش منافقین برای ایجاد ناامنی در این کشور

پاریس خرمهره‌ منافقین را دادگاهی کرد

01تیر
احتمال استرداد سرکردگان منافقین به ایران
به دنبال مشکلات غیرقابل تحمل تروریست‌های سابقه‌دار برای فرانسه قوت گرفت

احتمال استرداد سرکردگان منافقین به ایران