• امروز : شنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 4 May - 2024

اشخاص تصمیم‌گیر در عملیات فروغ ناجاویدان که بودند؟

  • کد خبر : 42522
  • 25 اکتبر 2023 - 9:59

عملیات مرصاد سرآغاز فروپاشی اضمحلال و روند فرقه‌ای شدن سازمان تروریستی رجوی است که در ادامه باعث انحطاط کامل سیاسی ایدئولوژیک و اخلاقی مجاهدین شد.

به گزارش سرویش پژوهش فراق، رجوی با حماقت و خیانت به وطنش در حالی از سال ۱۳۶۰ عامدانه و مغرضانه از دولت صدام و جنگ او علیه ملت ایران حمایت می‌کرد، سال ۱۳۶۵ با تکمیل مزدوری و خباثت به عراق رفت.

او در قبال جاسوسی و مزدوری برای صدام، سلاح، پول و تجهیزات دریافت کرد تا گروهی نظامی زیر نظر ارتش عراق برای خیانت و جنگ بیشتر علیه ایران آموزش دهد.

هنگامی ایران در سال ۱۳۶۷ قطعنامه ۵۹۸ به معنای آتش بس را پذیرفت رجوی نقشه خائنانه ای برای حمله ای بزرگ به ایران را به اجرا درآورد.

به دلیل حیات انگل وار که از وضعیت جنگی بین ایران و عراق تغذیه می‌کرد، با ایجاد آتش بس و حس صلح،  با سراسیمگی به دنبال ادامه خصومت بود تا به زعم خودش آتش جنگ خاموش نشود و مزدوری و حیاتش در کشور دشمن پایان نیابد.

در زیر نگاهی به اشخاص مطرح و شرح وظایفشان در عملیات فروغ جاویدان فرقه رجوی داشتیم:

۱ ـ مسعود رجوی

او خود در مناطق جنگی حاضر نشد و بنا به اقوال در خانه‌ای امن در اسلام‌آباد حضور داشت و بعد از عقب‌نشینی نیروها با هلیکوپتر به عراق برگشت و به نیروهای خود وعده داد: «دیدار در اشرف!»

۲ ـ مریم رجوی

مریم رجوی، همسر مسعود رجوی در عملیات فروغ جاویدان نیز شخصا فرمان حمله و آتش را صادر کرد. مریم رجوی نیز مانند همسر خود در صحنه نبرد حضور نداشت و با حمله رزمندگان ایران از خاک ایران به سمت عراق رفت با این که به دروغ گفته می‌شد او در یک اتومبیل در صحنه جنگ است که بعدها معلوم شد یک نوار ضبط شده در اتومبیل پخش می‌شده است.

۳ ـ‌ مهدی براعی

مهدی براعی، فرمانده محور اول عملیات مرصاد و مسئول تسخیر اسلام‌آباد بوده است. سه تیپ تحت‌امر لشکر او بود که در محور اول، قرار بود کرند و اسلام‌آباد غرب را تصرف نمایند. لشکر مهدی براتی جزو اولین نیروهایی بودند که در ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح از قرارگاه اشرف خارج شدند.

۳ ـ ابراهیم ذاکری

ابراهیم ذاکری، فرمانده محور دوم و مسئول تسخیر باختران بود که موفق به انجام این عملیات نشد. در این عملیات، هنگام تهاجم برای شکافتن تنگه چهارزبر، هدف گلوله‌های رزمندگان ایرانی قرار گرفت و بسختی زخمی شد. او که مسئول کمیسیون امنیت و ضدتروریسم شورای ملی مقاومت خودساخته رجوی بود روز دوم فروردین ماه ۱۳۸۲ در بیمارستان انستیتو کوری پاریس بر اثر سرطان مرد.

۴ ـ‌ محمود مهدوی

محمود مهدوی یا محمود قائمشهر در عملیات مرصاد فرمانده محور سوم عملیات و مسئول تسخیر همدان بوده است. به او وعده داده شده بود مسئولیت مازندران بعد از حمله به او سپرده خواهد شد. او مسئولیت داشت بعد از تسخیر همدان به صداوسیما برود و صدای مجاهد را از آنجا پخش کند. وی ۳۰ آذرماه سال ۷۹ به درک واصل شد.

۵ ـ مهدی افتخاری

مهدی افتخاری، مسئول محور چهارم عملیات و تسخیر قزوین بود. او در سازمان مجاهدین به نام فرمانده فتح‌الله نامیده می‌شد و مسئول عملیات فرار اولین رئیس‌جمهور ایران ابوالحسن بنی‌صدر و مسئول اول سازمان مجاهدین مسعود رجوی با هواپیمای بوئینگ ۷۰۷ سوخت‌رسانی نیروی هوایی به فرانسه بود. او بعدها به خاطر اختلافات درونی سازمان با دستور مستقیم مسعود رجوی به پایین‌ترین رده تشکیلات و به عنوان یک هوادار ساده تنزل پیدا نموده و به شدیدترین و زشت‌ترین روش‌ها در نشست‌های جمعی مورد سرزنش و توهین‌های رجوی قرار می‌گرفت. مهدی افتخاری در سال ۱۳۹۰ مرد.

۶ ـ محمود عطایی

محمود عطایی با نام تشکیلاتی حمید از اعضای قدیمی فرقه است. محمود عطایی بعد از مسعود رجوی و علی زرکش، فرد شماره سه سازمان محسوب می‌شد. وی سال ۱۳۶۴ عضو دفتر سیاسی و در سال ۱۳۷۰ عضو هیات اجرایی بود.

۷ ـ مهدی ابریشم‌چی

مهدی ابریشمچی موسوم به برادر شریف در عملیات مرصاد به عنوان معاون محمود عطایی شناخته می‌شد. او از سال ۱۳۶۴ به عنوان رابط اصلی تحویل اطلاعات جمع‌آوری شده توسط سازمان مجاهدین خلق به مسئولان حزب بعث عراق شناخته می‌شود. وی که پس از اشغال خاک عراق توسط آمریکا مخفیانه به فرانسه اعزام شد، همسر اول مریم رجوی بوده و در جریان انقلاب ایدئولوژیک، پس از عملیات فروغ ناجاویدان مریم را به مسعود رجوی بخشید و در عوض دختر جوانی را که با وی ۱۷ سال تفاوت سنی داشت، تصاحب نمود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=42522

نوشته های مشابه