• امروز : شنبه - ۳۱ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 21 September - 2024

نقش رجوی در سرکوب انتفاضه شعبانیه

  • کد خبر : 38840
  • 04 آوریل 2023 - 14:58
Haram dar entefaze shaban

با شکست رژیم بعث عراق درجنگ خیلج فارس در سال ۱۹۹۱ دولت صدام درآستانه سقوط قرارگرفت. به گزارش فراق، در این سال (مقارن با فروردین ۱۳۷۰شمسی)، مردمی که از ستم و دیکتاتوری صدام حسین به ستوه آمده بودند شروع به قیام کردند.

قیامی که از مناطق شیعی و کردی آغاز شد به زودی کل عراق را در بر گرفت. بسیاری از شهرهای بزرگ آزاد شدند، از ۱۸ استان عراق چهارده استان از جمله دیالی، واسط میسان، بصره، بابل، کربلا، نجف، اربیل، کرکوک و سلیمانیه به دست مردم افتاد. مراجع شیعی از قیام مردم حمایت می کردند و کمیته ای برای پیشبرد امورتشکیل دادند. دولت صدام رو به سقوط بود و همین امر باعث نگرانی دولت‌های غربی شد.

به همین دلیل آمریکا منطقه پرواز ممنوعی که در عراق ایجاد کرده بود برای استان های درگیر لغو کرد تا صدام بتواند شهرهای قیام کننده را بمباران و سرکوب کند. 

ارتش صدام بی رحمانه به کشتار شیعیان وکردها پرداخت. گارد جمهوری عراق به سرکردگی داماد صدام، «حسین کامل» به کربلا و نجف حمله کرد و اماکن مقدس اسلامی را توپ باران و مردمی را هم که به آنجا پناه برده بودند، بی رحمانه به قتل رساند.

سازمان مجاهدین به دلیل وابستگی و سرسپردگی کامل به صدام حسین با او در این جنایت سهیم شد.

در مدارکی که پس ازسقوط دولت وقت عراق در ۲۰۰۳ به دست آمد رجوی در یکی از ملاقات هایش گفت: «درباره موضع خودمان فقط این جمله را می گویم، من در ذهن خودم و همان طور در قلب خودم نمی توانم حساب مصالح و منافع خودمان را از شما جدا کنم، این ها دقیقا درهم آمیخته است. واقعیت این است منافع ما چنگ در چنگ و تنگاتنگ است.»

وفیق سامرایی در کتاب خاطرات و مصاحبه اش در آبان ۱۳۶ با نشریه پیوند گفت: «به رجوی از زمان ورود به عراق ماهانه بین ۹ تا ۱۰ میلیون دلار نقد پرداخت می کردیم»(حدود ۲۰ میلیون دینارعراقی) علاوه بر آن تامین سایر هزینه های صنفی، سوخت، وسایل نظامی، تجهیزات ومواد غذایی که ازاداره غلات و تجارت دولت عراق مستقیما وارد کمپ می شد، هزینه آن ماهانه چندین میلیون دلارمی شد که تامین آن برعهده دولت عراق بود.

45 6535

براساس اسناد و مدارک به دست امده پس از سقوط، همکاری فرقه رجوی با دولت صدام در طول دفاع مقدس و سرکوب قیام مردم در انتفاضه شعبانیه اثبات شده است.

ارتش رجوی درسرکوب مردم استان های بصره و دیالی .. واسط شهرک ثوره بغداد و حتی کربلا و نجف نقش موثری داشته است.

دخالت فرقه رجوی درسرکوب انتفاضه شعبانیه با کشف نوارهای مذاکرات سران سازمان و روسای استخبارات عراق جای انکار و فریب افکار عمومی را از بین برد. در بخشی از یکی از جلسات رجوی با رئیس استخبارات عراق سپهد صابرالدوری، نامبرده از مسعود رجوی و ارتش او تشکر و از نقش ارزنده‌ای که در سرکوب قیام داشته اند قدردانی می کند و می گوید: «من جزئیات و نقش سازمان در این عملیات را خدمت ایشان (صدام) عرض کردم گزارش لحظه به لحظه اقدامات شما را اطلاع داد گفتم سازمان با توجه به امکانات اندکی که در اختیار داشت و ما قادر نبودیم امکانات بیشتری دراختیارشان قراردهیم. کاری کرد که نه درحد و اندازه خودش بلکه فراتر از آن بود… آن هنگام از سید رئیس تقاضا کردیم نامه تشکر برای مسعود ارسال کند که گفت این کافی نیست و باید از مسعود در دیدار حضوری تشکر کنم. / آرشیو اسناد هابیلیان

سازمان مجاهدین در دو دهه استقرارش در خاک عراق در هماهنگی کامل با دولت بعثی صدام حسین بود. ارتش رجوی در سال ۱۳۶۵ با اجازه استخبارات عراق و بعنوان زیر مجموعه لشکر ششم عراق اجازه فعالیت داشت. به دلیل پیوندها و همکاری های گسترده، رجوی بخاطر اینکه حیات خویش را در ابقا دولت صدام می دانست در سال ۱۳۷۰ علیه قیام کنندگان عراقی مبادرت و دست به جنایت بزرگی زد.

در آن زمان بسیاری از استان ها و شهرهای بزرگ آزاد شده بودند. قیام کنند گان در حین پیشروی هنگامی به حوالی طوز کفری و جلولا رسیدند با سد نیروهای سازمان مجاهدین در منطقه حمرین برخوردند. نیروهای رجوی به سمت آنان حرکت و راه پیشروی آنها را بستند و سپس به سرکوب و کشتار پرداختند.در شهرسلیمان بگ اولین عملیات علیه کردها انجام شد که دوتیپ به فرماندهی حسن نظام الملکی و محمدرضا بوغداچی(با نام مستعاراحد ) مانع حرکت پیشمرگه ها شدند. اگر قیام کنندگان از سه راهی سلیمان بگ می گذاشتند به بغداد می رسیدند.

درمنظقه کفری سرکوب کردها با سردگی مهوش سپهری با نام مستعار نسرین انجام شد. در سایر مناطق مانند خانقین میتوان از فرماندهانی چون اسماعیل مرتضایی (با نام جواد خراسان)، پری بخشایی، مهدی برایی(احمدواقف)، حمیده شاهرخی (افسانه) و صدیقه حسینی را نام برد که مستقیم در سرکوب کردها و کشتار شیعیان شرکت داشتند. تیپ های نظامی رجوی تا رسیدن نیروهای عراقی مقابل کردها ایستادند تمامی راه ها و جاده های اصلی ورودی و خروجی شهرهای کفری و جلولا و طوز را بستند تا مانع پیشروی آنان شوند. مریم قجر به سرکردگان پیام فرستاده بود «کردها رابا تانک های شنی له کنید و گلوله هایتان را برای پاسداران نگه دارید.»

پس از سرکوب قیام تا چندین ماه بعد نیروهای مجاهدین در کنار ارتش صدام در استان دیالی جلولا و مناطقی دیگر در گشت ها و ایستگاه های بازرسی مشترک حضور داشتند.

اضافه بر مدارک و اسناد به دست آمده گواهی دهها تن از اعضای جدا شده که آن زمان در جریان عملیات موسوم به مروارید در کفری و جلولا حضور داشتند، نقش سازمان مجاهدین در سرکوب انتفاضه شعبانیه را غیرقابل انکار می نماید.

گزارش از: مرضیه رئیس الساداتی

انتهای پیام / فراق

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=38840