• امروز : چهارشنبه - ۲۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 15 May - 2024

اتحادیه اروپا توافق مهاجرتی ایتالیا با آلبانی را تایید کرد /  آلبانی مرکز اخراج می‌شود

  • کد خبر : 42921
  • 19 نوامبر 2023 - 12:24

در حالی که بسیاری نهادهای حقوق بشری به ایتالیا به دلیل انعقاد توافق مهاجرتی با آلبانی برای مقابله با هجوم پناهندگان انتقاد می‌کنند، اما اتحادیه اروپا آن را تایید کرده و مغایر با قوانین اتحادیه نمی‌داند.

به گزارش گروه بین‌الملل فراق، با وجود اینکه اتحادیه اروپا شمشیر خود علیه مهاجران را از رو بسته و مرتبا سیاست های سختگیرانه خود در قبال مهاجران را تشدید می کند، اما همچنان این بحران مسئله ای حل نشده در این اتحادیه باقی مانده و مرتبا هجوم مهاجران به این اتحادیه افزایش می یابد.

در ده ماهه اول سال جاری، ۳۳۱۶۰۰ نفر تلاش کردند به طور نامنظم وارد اتحادیه اروپا شوند. همانطور که آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا ( فذانتکس) روز چهارشنبه در ورشو اعلام کرد، این بالاترین میزان ورودی برای این دوره از سال ۲۰۱۵ بود. تنها در ماه اکتبر، فرانتکس ۴۹۶۰۰ مورد از این نوع تلاش ها را ثبت کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد بیشتر بود.

بر این اساس در مسیر غرب آفریقا از طریق اقیانوس اطلس – یعنی از مراکش، سنگال و صحرای غربی به جزایر قناری – تعداد تلاش‌ها برای ورود به ۲۷۷۰۰ مورد افزایش یافت که تقریباً دو برابر مدت مشابه سال گذشته است. به گفته فرانتکس این بالاترین مقدار از زمان شروع ثبت آماری در سال ۲۰۰۹ است.

بر اساس این اطلاعات بیشترین تعداد تلاش برای ورود (۱۴۳۶۰۰) در این مسیر از طریق مدیترانه مرکزی، یعنی از لیبی و تونس از طریق سیسیل و مالت رخ داده است.

کاهش تلاش برای ورود غیرمجاز (۹۷۳۰۰) در مسیر از طریق بالکان غربی، که از نظر تعداد پس از مسیر از طریق گذرگاه مدیترانه مرکزی، دوم بود نشان داده شده و کاهش در اینجا ۲۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بود. فرانتکس دلیل این امر را قوانین سختگیرانه ویزا در کشورهای بالکان می داند.

در این شرایط اتحادیه اروپا به ایتالیا برای انعقاد توافق ضد مهاجرتی با آلبانی چراغ سبز نشان داده است.

دولت ایتالیا می خواهد از سال آینده هزاران مهاجر را در آلبانی اسکان دهد. از دیدگاه اتحادیه اروپا، هیچ ایراد قانونی در این مورد وجود ندارد.

اتحادیه اروپا اعلام کرده که برنامه های ایتالیا برای ایجاد مراکز پذیرش برای هزاران مهاجر در آلبانی، قوانین اتحادیه اروپا را نقض نمی کند. ایلوا یوهانسون، کمیسر مهاجرت اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: «ارزیابی اولیه خدمات حقوقی ما این است که این قانون اتحادیه اروپا را نقض نمی کند، اما خارج از قوانین اتحادیه اروپا است. یوهانسون گفت: قانون اتحادیه اروپا در خارج از قلمرو اتحادیه اروپا قابل اجرا نیست.

این طرح ایتالیا که دو هفته پیش اعلام شد، مورد انتقاد گروه های حقوق بشری قرار گرفت و با طرح جنجالی دولت بریتانیا برای اعزام پناهجویان به رواندا مقایسه شد.

دولت آلبانی اعلام کرد که لایحه‌ای را برای تصویب توافقنامه با ایتالیا به پارلمان ارائه کرده است.

«جورجیا ملونی»، نخست وزیر ایتالیا، در روز ۶ نوامبر در دیدار با همتای آلبانیایی خود، ادی راما، از افتتاح دو کمپ در این کشور همسایه خبر داد. این تأسیسات تحت صلاحیت ایتالیا خواهد بود و با کارکنان ایتالیایی کار خواهد کرد. در یکی از این کمپ ها مهاجران باید در بدو ورود بررسی شوند. آنها باید در زمانی که درخواست پناهندگی آنها در حال بررسی است در جای دیگری زندگی کنند. دولت رم امیدوار است تا ۳۰۰۰ پرونده در ماه را به این ترتیب رسیدگی کند.

به این ترتیب ایتالیا اخیرا در تداوم سیاست‌های سختگیرانه خود علیه مهاجران برای تسریع روند اخراج‌ها، توافقنامه‌ای را با آلبانی امضا کرده است.

ایتالیا طبق توافقی که با کشور آلبانی انجام داده است می خواهد مهاجرانی که با قایق به این کشور می رسند را به آلبانی منتقل کند.

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده ایتالیا می خواهد در آینده مهاجران قایق را به یک مرکز پذیرش در آلبانی بیاورد. افرادی که هیچ چشم انداز پناهندگی در اتحادیه اروپا ندارند باید از آنجا به مرکز اخراج منتقل شوند.

ایتالیا مسئول ساخت، راه اندازی و حفاظت از این مراکز در شمال آلبانی است. آلبانی زمین و در صورت لزوم املاک و مستغلات را فراهم می کند و کارکنان خود را برای تامین امنیت مراکز به کار می گیرد. مراکز پذیرش و اخراج در شمال آلبانی باید در بهار آینده آماده بهره برداری شوند و حداکثر ۳۰۰۰ نفر را در خود جای دهند.

شورای اروپایی اخیرا از توافق برنامه ریزی شده بین ایتالیا و آلبانی برای مبارزه با مهاجرت به زعم خودشان غیرقانونی از سراسر دریای مدیترانه انتقاد کرده است.

«دونیا میاتوویچ»، کمیسر حقوق بشر شورای اروپا اخیرا در سخنانی در استراسبورگ گفت که این توافق چندین نگرانی حقوق بشر را برمی انگیزد و به «روند نگران کننده اروپایی» در برون سپاری مسئولیت های پناهندگی کمک می کند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=42921

نوشته های مشابه

14می
حسن نظام الملکی، بازجو-شکنجه‌گر «اشرف۳»
مروری بر سوابق سرکرده‌های فرقه رجوی

حسن نظام الملکی، بازجو-شکنجه‌گر «اشرف۳»

13می
میثاق می‌بندیم که در صحنه نبرد با رجوی تا آخر ایستاده‌ایم / اهداف و آرزوهایمان دست یافتنی است
پیام قدردانی سرپرست «جنبش دادخواهی مادران گیلک» از مسئول «تشکل مادران انجمن نجات»

میثاق می‌بندیم که در صحنه نبرد با رجوی تا آخر ایستاده‌ایم / اهداف و آرزوهایمان دست یافتنی است