همایش سالانه فرقه تروریستی رجوی با مشارکت جمعی از سیاستمداران سابق و فعلی آمریکایی و اروپایی از روز شنبه ۱۹ تیر به مدت ۳ روز به طور مجازی در حال برگزاری است.
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی فراق به نقل از بولتن نیوز، فرقه رجوی که پس از اخراج از عراق، حیات نباتی خود را در کمپی در آلبانی پی میگیرد، با کمکهای مالی آمریکا، محافل صهیونیستی و برخی حکومتهای ارتجاعی در منطقه، نشستهای سالانهای را به منظور زنده نشان دادن خود برگزار میکند و برای این اقدام، هزینههای گزافی را صرف اجاره کردن هوادار و پرداخت پول به سخنرانان این گردهمایی که مقامات سابق آمریکایی و اروپایی هستند و وجه بارز آنها، دشمنی آشکار با ایران و مردم کشورمان است، میکند. این مقامها طی سالهای گذشته با حضور در اجلاسیههای گروه نفاق برای یک ساعت سخنرانی مبالغی بین ۵۰ تا ۱۵۰ هزار دلار دریافت کردهاند.
این نشست طی سالهای گذشته با روی دادن برخی رخدادها در آن، بیشتر دستمایه طنز و تمسخر افکار عمومی قرار گرفته و از سوی دیگر رسوایی مضاعفی برای فرقه رجوی به بار آورده است؛ از حضور ترکی الفیصل، رئیس سابق سازمان اطلاعات سعودی گرفته که در یکی از این نشستها در گافی بزرگ از مرگ «مسعود رجوی» سرکرده این فرقه خبر داد تا حضور جان بولتون، سیاستمدار جنگطلب آمریکایی در دولتهای بوش پسر و ترامپ در نشست سال ۹۶ این گروهک که وعده داد سال آینده با اعضای فرقه رجوی در میدان آزادی تهران جشن خواهد گرفت.
همچنین اجلاسهای سالانه این فرقه در شرایطی برگزار میشود که موضوع اجارهای بودن هواداران در این نشستها همواره مورد توجه رسانههای جهانی قرار گرفته است تا جایی که روزنامه انگلیسی گاردین سال ۱۳۹۷ درباره نشست فرقه رجوی در پاریس نوشته بود بخش زیادی از حاضران اتباع اروپای شرقی و پناهجویان سوریای بودند که با وعده سفر توریستی رایگان به پاریس، به محل برگزاری این تجمع منتقل شده بودند. همچنین اجاره دانشجویان خارجی مقیم فرانسه، تور یک روزه برای شهروندان سایر کشورهای اروپایی و پرداخت پول و یک وعده غذا به بیخانمانهای پاریس، از دیگر اقدامات فرقه تروریستی رجوی طی سالهای گذشته برای خرید و اجاره هوادار بوده است.
با این حال همایش امسال این فرقه در فضایی آغاز به کار کرد که یک روز قبل از آن، روزنامه «واشنگتنتایمز» گزارش داد گروهی از نمایندههای هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در کنگره آمریکا جزو شرکتکنندگان در نشست مجازی چند روز آینده فرقه رجوی خواهند بود.
بر این اساس، «کوین مککارتی» رهبر حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان آمریکا و «باب منندز» رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس سنا جزو کسانی بودند که طبق این گزارش، در همایش این گروهک تروریستی سخنرانی کردند. «کوری بروکر» و «جین شاهین»، ۲ عضو دموکرات مجلس سنا به همراه «ریک اسکات» و «جان کورنین» اعضای جمهوریخواه این مجلس نیز دیگر حاضران در این نشست خواهند بود.
حضور ۳۰ سناتور آمریکایی از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در این نشست خط پایانی بر نگاه غربگرایان ایرانی در تقسیمبندی آمریکای خوب و بد است. حضور رابرت منندز دموکرات و رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در نشست فرقه ضد ایرانی رجوی، همزمان با مذاکرات وین برای احیای برجام در دولت دموکرات فعلی ایالات متحده، اقدام مخربی از سوی تهران شمرده خواهد شد.
ویژهترین میهمان امسال فرقه رجویرا اما باید مایک پمپئو دانست. او از سخنرانان نخستین روز اجلاس بود که با اهانتهای فراوان به مردم و کشور ایران خواستار تشدید تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران شد.
پمپئو به عنوان وزیر خارجه دولت ترامپ و رئیس سابق سازمان جاسوسی سیا، از معماران فشار حداکثری دولت ترامپ با تحریم دارو و اقلام بشردوستانه علیه شهروندان ایرانی، پدرخوانده تروریستها محسوب میشود. پمپئو همچنین از مشارکتکنندگان و بانیان اصلی ترور ناجوانمردانه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همراهانش در خاک عراق محسوب میشود. ترور فرماندهان نظامی و مقامات رسمی یک کشور مستقل عضو سازمان ملل متحد توسط دولتی دیگر، مصداق بارز تروریسم دولتی و نقض آشکار موازین حقوق بشر به شمار میرود.
از سویی چند تن از وزرای سابق اروپایی از جمله وزرای خارجه سابق فرانسه، ایتالیا و لهستان و وزرای جنگ سابق انگلیس و فرانسه نیز در افتتاحیه نشست فرقه علیه مردم ایران سخنرانی کردند.
تد کروز از سناتورهای جنگطلب و ضد ایرانی جمهوریخواه نیز از دیگر سخنرانان اجلاس فرقه رجوی بود. این سناتور ایالت تگزاس در سخنان خود، از اقدامات تروریستی علیه مردم ایران حمایت کرد. کروز در چند موضعگیری خود خواستار پلیسی کردن و کنترل شدید محلات مسلماننشین و جامعه مسلمانان آمریکا شده است.
«تام تیلیس» سناتور ایالت کارولینای شمالی نیز از دیگر سخنرانان آمریکایی این نشست مجازی بود. تیلیس در سخنرانی خود خواستار ایجاد آشوب و اغتشاش در ایران و بر هم زدن امنیت مردم ایران شد. تیلیس از جمله سناتورهای آمریکایی است که در مقاطع مختلف به دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین آمریکا برای تشدید تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران و تحریم کل بخش مالی کشور ما و جلوگیری از ورود غذا و دارو به ایران نامه نوشته بود.
«استفان هارپر» نخستوزیر پیشین کانادا نیز که رابطه نزدیکی با تروریستهای منافق دارد و پای ثابت همایشهای سالانه فرقه ضد ایرانی رجوی است، امسال هم در اجلاسیه این گروه به ایراد سخنرانی پرداخت و علیه مردم ایران و رئیسجمهور منتخب لفاظی کرد.
هارپر که در فاصله سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵ نخستوزیر کانادا بود، در این مدت همراه با روسای سایر رژیمهای غربی از جمله آمریکا، خصمانهترین مواضع را علیه مردم ایران اتخاذ کرد. اواسط سال ۹۱ بود که دولت کانادا به دستور هارپر به صورت یکجانبه و به بهانه حمایت از همجنسبازان(!) روابط خود با تهران را قطع کرد و بدین ترتیب سفارت کانادا در ایران تعطیل شد.
به گزارش «کانادا پرس»، هارپر در این نشست با اتهامزنی به جمهوری اسلامی، از کشورهای جهان خواست از همکاری با دولت جدید ایران دوری کنند.
اظهارات جدید هارپر در کنفرانس سالانه منافقین با موضوع «اجلاس جهانی ایران آزاد» مطرح شد و بیست و دومین نخستوزیر کانادا در این اجلاس ضدایرانی پیروزی حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری ایران را نشانهای از تشدید افراطگرایی در ایران توصیف کرد.
وقاحت و گزافهگوییهای نخستوزیر سابق کانادا علیه ایران در حالی است که کشورش این روزها با یک فضاحت تاریخی و رسوایی حقوق بشری روبهرو است و در هفتههای اخیر کشف ۲ گور جمعی حاوی اجساد صدها کودک بومی کانادایی، فصلی تاریک از نسلکشی در تاریخ این کشور را در مرکز توجهات قرار داده است. کشف بقایای ۷۵۱ جسد که اغلب آنها کودک بودهاند، در فاصله کمتر از یک ماه از کشف گور جمعی حاوی بقایای اجساد ۲۱۵ کودک بومی در مدارس شبانهروزی ۲ استان غربی کانادا، تنها یافتههایی تلخ از تاریکترین فصل تاریخ کاناداست.
***
دفاع آمریکاییها از حقوق بشر بیشتر شبیه طنز است
دکتر فؤاد ایزدی*: اخیرا در خبرها دیدیم که کنفرانس ۳ روزه منافقین به صورت مجازی در حال برگزاری است. نکته مهم در کنفرانس مذکور این بود که برخی مقامات سابق و فعلی و نمایندگان کنگره آمریکا از هر ۲ طیف جمهوریخواهان و دموکراتها در این اجلاس حضور داشتند. با توجه به این اتفاق باید گفت اینکه آمریکاییها مدافع حقوق بشر هستند بیشتر شبیه به یک طنز است. شواهد بسیاری نشان از این دارد که آمریکاییها کوچکترین اعتقادی به حقوق بشر ندارند و کسی در دنیا نیست که باور کند آمریکاییها معتقد به حقوق بشر هستند؛ جز برخی چهرههای غربزده در کشور ما که وظیفه آنها تطهیر آمریکاست.
شاهد بودیم در این کنفرانس نیز مقامات آمریکایی با دیدگاههای ظاهرا متفاوت از سخنان ضدایرانی دست برنداشتند. آمریکاییها سالهاست علیه ایران کار میکنند، اگر آمریکا در کنفرانس منافقین نباشد باید تعجب کرد، سابقه ضدایرانی مسؤولان آمریکایی گسترده است و همواره از هر فرصتی برای ضربه زدن به مردم ایران استفاده کردهاند. از سوی دیگر فرقه رجوی ابزار مناسبی برای ضربه زدن به مردم ایران هست و فعالیتهای تروریستی گستردهای در کشور دارند. به طور کلی آمریکاییها به دلیل اینکه حامی تمام تروریستها در دنیا هستند لاجرم باید در مجموعه منافقین حضور پیدا کنند و حضور دارند.
آمریکاییها از یک سو بیان میکنند که به دنبال راهحل در وین هستند و از سوی دیگر مقامات آمریکایی در همین کنفرانس بیان کردند که باید فشار اقتصادی بر ایران تشدید شود، این دوگانگی رفتار برای ما درسی مهم دارد و آن درس این است که آمریکاییها دشمن مردم ایران هستند. در مذاکرات وین هم که تا به امروز دشمنی کردند و مشکل ایجاد کردند که قاعدتا باید یک بصیرتی در مسؤولان کشور و نخبگان سیاست خارجی کشور ایجاد کند و آمریکا را آنگونه که هست بشناسند نه آنگونه که در ذهنشان وجود دارد. اینکه رئیسجمهور ادعا کند آمریکاییها به وین آمدند که توبه کنند نشان میدهد متأسفانه ظاهرا برخی مسؤولان بعد از ۴۰ سال کار کردن در حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی شناختی از دنیای حقیقی به دست نیاوردهاند.
سایر کشورها نیز به تجربه ایران نگاه میکنند که تجربه مهمی است و میبینند که ما در ۴۰ سال گذشته چه کردیم و آمریکاییها چه اقداماتی علیه ایران انجام دادند و دقیقا به همین دلیل در حال حاضر رفتار و عملکرد آمریکا علیه ایران در حال مطالعه است.
* عضو هیأت علمی دانشگاه تهران
***
تبلور رفتار دوگانه آمریکا
دکتر ابراهیم عزیزی*: حقوق بشر آمریکاییها و منافقین بیشتر شبیه یک بازی خیمهشببازی است. آمریکاییها و منافقین بیش از این روسیاه و شرمنده آحاد بشریت هستند، به ویژه فرقه رجوی که روی تمام جنایتکاران عالم را سفید کردند. به نظر میآید افراد، جریانها و سازمانهایی که دستشان به خون بیگناهان آلوده است و جنایتهای بیشماری علیه بشریت انجام دادهاند، نمیتوانند ادعای حقوق بشر داشته باشند. اگر قرار باشد آمریکاییها ادعای حقوق بشر کنند، بهتر است ابتدا حقوق بشر را در آمریکا مورد توجه قرار دهند و حقوق از دست رفته مردم آمریکا را به آنان برگردانند. حضور آمریکا در کنفرانس فرقه یک شو و رفتار مضحک سیاسی است. سزاوار است آمریکاییها ابتدا این همه جنایت علیه بشریت و نقض حقوق بشر در افغانستان، فلسطین، سوریه و بمباران مدارس ابتدایی، بیمارستان و کودکستان را پاسخ دهند، بعد ادعای حقوق بشر کنند.
آمریکاییها همیشه از یک رفتار دوگانه استفاده کردند؛ در افکار عمومی خودشان را صلحطلب و حامی کشورها، جامعه جهانی و نهادهای بینالمللی معرفی میکنند ولی در عمق رفتارشان تماما عکس آنچه میگویند عمل میکنند. اظهارات وزیر سابق خارجه آمریکا که اعلام کرده باید تحریمها را علیه ایران تشدید کرد، نشانهای از رفتار دوگانهای است که سالهاست شاهدش هستیم. ما بارها به تیم دیپلماسی کشور گفتیم نباید به آمریکاییها اعتماد کنید. آمریکاییها مستقیم و غیرمستقیم مذاکره میکنند و از سوی دیگر دست به تحریم میزنند. لذا نباید از آمریکاییها غیر از این انتظار داشته باشیم و اگر جریانی در داخل کشور گمان کند که آمریکاییها تمایلی به پیشرفت و آبادانی و رشد کشور دارند، یک خیال خام و واهی است. آنچه مسلم است اینکه آمریکاییها همیشه این رفتار دوگانه را داشتند و علیه نظام اسلامی و ملت شجاع ایران همیشه اقدامات جنایتکارانه خود را به اجرا گذاشتند و امروز هم در قالب مذاکره مستقیم یا با واسطه اروپاییها یک بازی را نشان میدهند اما در میدان عمل باز فشار، تحریم و سایر رفتارهایی را شاهدیم که برگرفته از روحیه خباثتآمیزشان است. کسانی که دل درگرو آمریکاییها دارند و به آنان امید بستند، بهتر است رفتارهای ترامپ و بایدن را خوب رصد کنند. از ابتدا هم گفتیم که آبشخور اوباما، جان کری، ترامپ، پمپئو و جو بایدن یکی است و همه تحت فشار لابیهای صهیونیستی اداره میشوند. بدون شک تا زمانی که این جریان حق و باطل روبهروی هم باشند، باید بر اساس یک وظیفه دینی و اعتقادی و انقلابی در جبهه حق ثابتقدم ماند.
* عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
***
موضوع حقوق بشر در غرب با تناقض آشکار روبهرو است
دکتر رضا صدرالحسینی*: سابقه اقدامات تروریستی جریان نفاق در ایران بیشتر به این دلیل مورد توجه کشورهای غربی قرار دارد که به تصور آنها این گروه توانایی دارد نظام اسلامی را به تغییر رفتار و براندازی نزدیک کند. بر این اساس به رغم شعارهای حقوق بشری که غربیها سر میدهند، به طور مثال در سالهای گذشته فرانسه به عنوان به اصطلاح مهد آزادی، به طرق گوناگون از جمله اختصاص امکانات و در اختیار گذاشتن محافظت پلیس، از این جریان خطرناک تروریستی حمایت کرده است. امسال به دلیل مسأله کرونا، شکل برگزاری اجلاس از حضوری به وبینار تغییر یافت. به همین دلیل نمایندگان بیشتری از کشورهای اروپایی و آمریکایی در این مراسم شرکت کردند. گاهی اوقات گفته میشود برخی سیاسیون غربی و عربی که در این اجلاسها شرکت میکنند، در حال حاضر مناصب سیاسی ندارند اما باید دقت کرد در واقع امر مایک پمپئو به عنوان مشاور امنیتی دولت آمریکا، چندین سال در این اجلاس شرکت میکرد. امسال نیز در این وبینار ۲۵ نفر از مقامات کنونی آمریکا و تعدادی از مقامات سابق و کنونی کشورهای دیگر مثل کانادا و اسلوونی شرکت کرده و به ایراد سخن پرداختند. واقعیت امر این است که موضوع حقوق بشر و تروریسم در دیدگاه غرب با یک تناقض آشکار روبهرو است؛ از یک طرف شعار مبارزه با تروریسم میدهند و از طرف دیگر حمایت از تروریسم در دستور کار آنان قرار دارد. این کشورها به این وسیله مخالفت رسمی خود را با جمهوری اسلامی ایران اعلام میکنند. از این رو وزارت امور خارجه باید نسبت به این مساله واکنشهای مناسبی انجام دهد. اخیرا شاهدیم برخی کشورهای غربی کمر بستهاند تا دولت جدید ایران را در موضوعات حقوق بشری با چالش روبهرو کنند. یکی از مهمترین ابزارها برای مقابله با این رفتارها در قبال مسأله حقوق بشر ایران، ابزار رسانه برای نشان دادن چهره مزورانه کشورهای غربی است. به طور مثال باید افشاگری کنیم که بخش قابل توجهی از مقامات شرکتکننده در جلسات فرقه، از آنان پول دریافت کردهاند. پمپئو این موضوع را هم در گفتار و هم در کتاب خاطرات خود بیان کرده است. قطعا دیگر اعضای شرکتکننده نیز از این مساله مستثنی نیستند. بنابراین رسانه مهمترین ابزاری است که با استفاده از آن میتوان در افشای حمایت از تروریسم توسط کشورهای غربی و عدم رعایت حقوق بشر توسط آنان، اقداماتی انجام داد. البته تنظیم روابط خارجی با کشورهایی که با دشمنان خونآشام و تروریست جمهوری اسلامی، ارتباطات کاملا روشن و مشخصی دارند، میتواند اقدامی موثر برای کاهش همکاری کشورهای غربی و گروهک تروریست نفاق باشد.
* تحلیلگر مسائل سیاسی
انتهای پیام