• امروز : سه شنبه - ۲۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 15 April - 2025
به بهانه تمدید دوباره ماموریت مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران

معیار انتخاب گزارشگران ویژه در شورای حقوق چیست؟

  • کد خبر : 51152
  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۹

کشور‌های غربی همواره در راستای سیاست‌های ضدایرانی خود از موضوع حقوق بشر به‌عنوان یک ابزار استفاده کرده‌اند و انتخاب دوباره مای ساتو به‌عنوان به‌اصطلاح گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران نمونه‌ای از این اقدام‌ها است.

sato

شورای حقوق بشر سازمان ملل به‌تازگی ماموریت‌های مای ساتو، به‌اصطلاح گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران و همچنین هیئت به‌اصطلاح حقیقت‌یاب مستقل (FFM) را تمدید کرده است.

تمدید این ماموریت‌ها با ۲۴ رای موافق در مقابل ۸ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع تصویب شد. براساس گزارش‌ها، نماینده ایسلند در شورای حقوق بشر این لایحه را برای تصویب ارائه کرد.

بررسی آرای حاضران نشان می‌دهد که بیشتر کشور‌هایی که به تمدید این ماموریت‌ها رای مثبت دادند، کشور‌های غربی هستند. این کشور‌ها طی دهه‌های گذشته تمام تلاش خود را برای استفاده ابزاری از حقوق بشر علیه ایران به‌کار گرفته‌اند.

تمدید این ماموریت‌های یادشده پس از گزارش‌های ادعایی مای ساتو و کمیته به‌اصطلاح حقیقت‌یاب علیه ایران صورت گرفته است.

انتخاب گزارشگران ویژه در شورای حقوق بشر باید شفاف و براساس معیار‌های بی‌طرفانه انجام شود، اما در عمل این فرآیند تحت تاثیر فشار‌های سیاسی غرب قرار دارد.

کشور‌های دارای نفوذ همواره تلاش کرده‌اند تا بر انتخاب گزارشگران ویژه تاثیر داشته باشند. انتخاب مای ساتو برای آنچه نظارت بر وضعیت حقوق بشر در ایران خوانده شده، خود نمونه‌ای از این نوع فشارهاست.

در همین حال، کشور‌هایی مانند آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی که مدعی نقض حقوق بشر در ایران هستند، خود عامل نقض حقوق بشر بوده و از رژیم‌های سرکوبگر و جنایتکار مانند رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند.

حقوق بشر، در ذات خود مفهومی جهانی، اخلاقی و فراسیاسی است؛ اما نحوه بهره‌برداری از آن در سیاست جهانی نشان می‌دهد که کشور‌های غربی، به‌ویژه آمریکا از آن به‌عنوان ابزار مشروعیت‌زدایی از دولت‌های مستقل استفاده می‌کنند.

نامه سرگشاده «مریم سنجابی» به گزارشگر ویژه حقوق بشر ملل متحد در امور ایران: درباره ماهیت واقعی سازمان مجاهدین تحقیق کنید / آماده برای شهادت دادن هستیم / دروازه‌های کشور ایران به روی تمام آزادیخواهان باز است / نقض گسترده حقوق بشر در درون فرقه مجاهدین

نامه زهرا قلیزاده به گزارشگر ویژه حقوق بشر ملل متحد در امور ایران: خانواده‌ها را در خصوص رهایی اسیران فرقه رجوی یاری‌ کنید

درخواست مادر ثریا عبداللهی از گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران: تمام ظرفیت خود را برای وادار کردن مجاهدین خلق جهت ارتباط با فرزندانمان به کار گیرید

انتخاب به‌اصطلاح هفتمین گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حقوق بشر ایران در سال گذشته در چارچوب مخالفت آشکار و مستدل ایران با این روند، با انتقاد و اعتراض مواجه شد؛ با وجود این، شماری از شخصیت‌ها، رسانه‌ها، گروه‌ها و کشور‌ها با اهداف خاص از این انتخاب استقبال کردند.

در همین حال، نگاهی به فهرست استقبال‌کنندگان از انتخاب مای ساتو، می‌تواند در کنار توجه به دیگر موارد تا حد زیادی چشم‌اندازی از روند آتی کار این به‌اصطلاح گزارشگر را آشکار کند.

شبه‌رسانه اینترنشنال، فرقه تروریستی رجوی، چهره‌های معاند ایران از جمله نام‌های موجود در فهرست استقبال‌کنندگان از تعیین مای ساتو بودند.

در همین حال، برخی از گزارش‌ها از تلاش فرقه رجوی برای برقراری ارتباط با مای ساتو حکایت دارند؛ رویه‌ای که این فرقه تروریستی در قبال جاوید رحمان اتخاذ کرده بود تا اهداف ضد ایرانی خود را پیش برند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=51152

نوشته های مشابه

۲۵فروردین
رجوی، آگاهانه زنان را از هویت زنانه تهی کرد
بررسی ایدئولوژی زن‌ستیزانه فرقه رجوی

رجوی، آگاهانه زنان را از هویت زنانه تهی کرد

۲۴فروردین
قاضی انقلابی که دنبال بهانه می‌گشت تا فرد را آزاد کند
مروری بر زندگی حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسینعلی نیری

قاضی انقلابی که دنبال بهانه می‌گشت تا فرد را آزاد کند