در دوران جنگ و پس از آن تنها راه ارتباطی اسرای ایرانی در بند رژیم صدام با جهان خارج از اردوگاه، نامهنگاریهایی بود که با خانوادههای خود داشتند و این نامهها، در بزنگاههایی بسیار مهم و سرنوشتساز میشدند.
به گزارش فراق، در همین زمینه حسین کرمی، نویسنده آزاده و فعال حوزه ادبیات پایداری روایت کرد: تا قبل از سالهای ۶۳ یا ۶۴ رژیم بعثی برای کنترل و اعمال سانسور در نامههای اسرا به وسیله تعدادی از فراریهای دوران شاه و دیگر افرادی که به زبان فارسی تسلط داشتند، نظارت در نامهها را اعمال میکرد، اما با حضور فرقه رجوی در کشور عراق، همه چیز تغییر کرد و به شکل رسمی بخشی در اردوگاههای اسرای ایرانی تاسیس شد که ما به آن اداره سانسور میگفتیم. مزدوران رجوی در اداره سانسور بهشکل رسمی نامههای اسرا به خانوادههایشان و بالعکس را میخواندند و بنابر تشخیص خود سانسور میکردند و تغییر میدادند.
وی اضافه کرد: مزدوران رجوی خبر طلاق، خبر مرگ، اخبار و شایعات منفی سیاسی را با دستکاری کردن نامه اسرا به جهت تضعیف روحیه انجام میدادند.
کرمی، توضیح داد: در مباحث سیاسی و در بزنگاههای خاص، برخی از اسرا را در لیست سیاه خود قرار میدادند و بودند اسرایی که تا ۳ سال هیچ نامهای دریافت نمیکردند.
این فعال حوزه ادبیات پایداری، اظهار کرد: بیش از ۴۰ تا ۷۰ هزار نامه به سمت ایران میرفت و از ایران به اردوگاههای جنگی میآمد و این تمام اطلاعات ما از جهان پیرامون بود.
وی با بیان اینکه هرگز به مضمون نامههای ارسالی نمیشد اعتماد داشت، تصریح کرد: اغلب نامهها از طرف مزدوران رجوی دستکاری یا عوض میشد. دستکاری نامهها با هدف شکستن روحیه و ایراد ضربه روانی به اسرا انجام میشد. گاهی نامههایی میرسید که حامل خبر مرگ پدر اسیری به طرز فجیعی بود و زمانی هم از مرگ وحشتناک مادر یا خواهر اسیری به طرز فجیع دیگری خبر میداد.
این آزاده با نقل یکی از اتفاقات دوران اسارت، توضیح داد: از وحشیانهترین دستدرازیهای مزدوران رجوی ، خبر طلاق همسر اسرا بود.
کرمی با بیان خاطرهای از دوران اسارت، توضیح داد: در نامه همسر یکی از اسرا نوشته بود: «از این بلاتکلیفی خسته و طاقتش تمام شده است و نمیتواند تحمل کند. میخواهد طلاق بگیرد.» تأثیر این نامه به قدری شدید بود که آن اسیر را تا مرز جنون و دیوانگی کشاند. او دچار بحران روحی بسیار شدیدی شد که تا مدتها با آن درگیر بود. سرانجام نامه بعدی پس از ماهها تحمل بحران شدید روحی به دستش رسید و معلوم شد که نامه قبلی جعلی بوده است.
این نویسنده در پایان گفت: رجوی ها در دوران اسارت ماشین سانسور و شکنجه روحی اسرای ایرانی بودند و این تنها بخشی از خیانت این فرقه بود که با دستکاری نامهها اعمال میشد.
انتهای پیام