مریم قجرعضدانلو در سال ۱۳۵۸ در حالی که ۲۶ سال داشت با مهدی ابریشمچی ۳۲ ساله و از سران مجاهدین خلق ازدواج کرد.
سالهای اول این ازدواج با جنگ های خیابانی، عملیات های خشونت آمیز اعضای مجاهدین خلق در شهرهای ایران، زندگی در خانه های تیمی و در پی آن فرار مسعود رجوی از ایران به فرانسه مصادف بود.
یکی از جدا شدههای فرقه رجوی در خاطرات خود می نویسد که در خانه تیمی که مریم عضدانلو، مهدی ابریشمچی و دختر خردسالشان اشرف حضو داشتند، او شاهد بحث های فراوان میان مریم و مهدی بوده است. مریم اصرار داشته که هر چه سریعتر به فرانسه بروند به مسعود رجوی بپیوندند.
چندی بعد خانواده سه نفره آنها به فرانسه رفتند و مریم در مناسبات تشکیلات سمت ریاست دفتر مسعود رجوی را به عهده گرفت. مسعود خدابنده عضو سابق فرقه رجوی که در زمان عضویتش در سازمان، از اعضای تیم حفاظتی مسعود رجوی بود، بارها در کتاب خاطرات و مصاحبه های خود گفته است که در طول دوران ریاست مریم عضدانلو در دفتر مسعود رجوی بخاطر دارد «که مریم قبل از ازدواج با مسعود از وی باردار بود و برخی هم فهمیده بودند». او در ادامه می گوید: «انتقال مریم به بیمارستان برای کورتاژ توسط برادرِ مسعود رجوی (صالح رجوی) انجام شد و من هم حفاظت را به عهده داشتم.»
به هر روی، طولی نکشید که در سال ۱۳۶۴، مسعود رجوی اعلام کرد که قصد ازدواج با مریم رجوی را دارد. این ازدواج بحث برانگیز با عنوان عجیب و پرطمطراق «انقلاب نوین ایدئولوژیک مجاهدین» در فرقه رجوی سرفصل اقدامات عجیب تر بعدی شد.
مهدی ابریشمچى به عنوان عضو مرکزیت سازمان و مسئول روابط خارجى آن و همسرش مریم قجر عضدانلو، بدون مخالفت با دستور رهبری، طلاق گرفتند و خیلی زود آماده ازدواج مریم با مسعود شدند. در مراسم پرزرق و برقی که برای این ازدواج برگزار شد، مریم حلقه ازدواج با ابریشمچی را از انگشت خارج کرد و سپس با مسعود رجوی حلقههای «ازدواج نوین» را رد و بدل کردند و از آن پس «مریم قجر عضدانلو» به «مریم رجوی» تغییر نام یافت.
ابریشمچی در این مراسم، ازدواج مریم و مسعود را چنین تبریک گفت: «به عنوان یک مجاهد خلق، به عنوان یک فرزند خلق جز اینکه بگم که با تک تک سلول هایم به مسعود و مریم تبریک میگم و سراپای وجودم شوق و خوشحالی ایدئولوژیکه، چیزی برای گفتن ندارم.»
بدین ترتیب، اشرف ابریشمچی کودک سه ساله مریم رجوی و مهدی ابریشمچی اولین فرزند طلاقهای ایدئولوژیک بود. چندی بعد، طبق دستور تشکیلاتی دیگری، مهدی ابریشمچی در چهل سالگی با مینا خیابانی، خواهر موسی خیابانی که در ان زمان ۱۷ ساله بود ازدواج کرد.
در پی انقلاب نوین ایدئولوژیک، طلاق های ایدئولوژیک آغاز شد و خانواده های صدها عضو مجاهدین خلق متلاشی شدند. طبیعتا مینا خیابانی و مهدی ابریشمچی نیز در همین راستا از هم جدا شدند. تنها ازدواجی که تا کنون در تشکیلات بقای خود را حفظ کرده است ازدواج مریم و مسعود رجوی است که با جلسات رقص رهایی و در پی آن، ازدواج های دسته جمعی زنان شورای رهبری با مسعود رجوی گسترده تر و فربه تر نیز شد.
یادداشت از: مزدا پارسی
انتهای پیام/ انجمن نجات مرکز فارس