پیاده روی اربعین، پیشینه ای به سن و سال واقعه عاشورا دارد. هم حضرت زینب (س) و هم جابربن عبدالله از جمله زائرانی هستند که به قول تاریخ، همزمان با روز اربعین به مزار شهدای کربلا رسیده اند و برای این کار، مسیری را با پای پیاده طی کرده اند. از آن زمان، زائران و عزاداران زیادی که دلسوخته بوده یا نذر داشته اند، از مسیرهای مختلف به سمت بارگاه شهدای کربلا و در صدر آن ها سیدالشهدا (ع) حرکت کرده اند.
سنت پیاده روی از نجف به سمت کربلا به پیروی از عزاداران صاحب نفس و علمای با کرامت، چند سالی است که دوباره زنده شده و جمعیت زیادی هر سال در اربعین شهدای کربلا، این مسیر را در چند روز پیاده طی می کنند.
پیر و جوان، زن و مرد از گوشه گوشه دنیا، همه آمدهاند با کوله باری بر دوش، مقصد جایی است که خورشید رو به آنجا غروب میکند. اینجا عشق به حسین (ع) و اهلبیت حرف اول و آخر را میزند، عشق به خاندان پیامبر (ص) را در مسیر کربلا با همه وجود میتوان دید و درک کرد. همه در حال خدمت به زوار حسین هستند.
روح خدمتگزاری به زائران جایی برای خستگی باقی نگذاشته است. یکی در حال پخش چای است و دیگری با خوشحالی تمام کفشهای زوار را واکس میزند. در مسیر حرم فرزندانی را میبینید که با شوق فراوان پدر و مادران سالمند خود را به کربلا میبرند تا به آرزوی دیرین آنها جامه عمل بپوشانند.آری همه اینجا جمعاند تا در مسیر حرم آب در دل زوار حسین تکان نخورد.
حالا اربعین بزرگترین اجتماع شیعیان جهان و یک رسانه است؛ جایی که آدمها همدل و همنفس به یک مقصد میاندیشند و در کنار هم، سبکبال از کنار رنجها و خستگیها میگذرند. در ایران با هر اربعین، کاروانها به قبله عشق رو میکنند و سیل زائران جریان میگیرد. آدمهایی از هر سن و جنسیت و جایگاهی، در این سیل چون قطره میشوند و خود را به شکوهمندترین دریای جهان میرسانند.
در این اجتماع و اجماع عظیم از هر قشر کسانی را میتوان دید؛ هنرمندان، ورزشکاران، نامداران و عاشقان گمنام. همین طور طیفی از آنها که هنوز بلوغ و بالندگی را تجربه نکردهاند تا آنها که سرد و گرم روزگار چشیدهاند و چه بسا قصد برآوردن آخرین آرزویشان را دارند.
شگفتی این همه شور و عشق حتی در تصاویر پیادهروی اربعین هم مشهود است چه رسد به قطره شدن در این دریا…
انتهای پیام