• امروز : دوشنبه - ۲۳ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 14 July - 2025

زیارتگاهی به نام حضرت عباس(ع) بر فراز آلبانی

  • کد خبر : 52184
  • ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۱

مردمان کشور آلبانی ارادت ویژه‌ای به حضرت اباالفضل العباس(ع) دارند، تاجایی که بر بلندای کوه «توموری»بقعه‌ای متبرک به نام حضرت«عباس (ع)» بنا کرده‌اند که هرساله زائرانی از اقشار مختلف برای زیارت و نذر به آنجا می‌روند.

به گزارش فراق، نشانی از این ارادت، بقعه‌ای است که بر قلهی کوه «توموری» در جنوب شرقی این کشور بنا شده؛ مکانی که مردمان از ادیان و مذاهب گوناگون با نیت شفا، نذر و برکت به آن‌جا می‌روند و آن را «عباس علی» می‌نامند.

1403042518022687930570454

بر پایه اسناد تاریخی محلی، در سال ۱۶۲۰ میلادی گروهی از شیعیان با خود مقداری از خاک مزار حضرت عباس(ع) در کربلا را به آلبانی آوردند. آنان این خاک متبرک را بر فراز کوه توموری، در فاصله‌ای حدود ۲۰۰ کیلومتر از پایتخت آلبانی، تیرانا، دفن کردند. پس از مشاهده آثار شفابخش آن، مردم منطقه با احترام ویژه‌ای آن را زیارت کرده و به مرور بنایی کوچک در آن محل ساختند. از آن زمان، این کوه با نام «عباس علی» شناخته می‌شود.

هر ساله از ۲۰ تا ۲۵ اوت، هزاران نفر از نقاط مختلف آلبانی و کشورهای همسایه، مسیر سخت و کوهستانی این ارتفاع ۲۴۱۷ متری را طی می‌کنند تا به این مکان مقدس برسند. در این آیین سنتی، مردم با ذبح قربانی، پخت غذا و توزیع آن در میان نیازمندان، نذر خود را به یاد حضرت عباس(ع) ادا می‌کنند. این مراسم در عین داشتن ریشه‌ای شیعی، به یک رویداد ملی و فرهنگی با مشارکت اقشار مختلف تبدیل شده است.

در سال ۲۰۱۳، یک هنرمند بلغاری به نام «استفان پوپ دیمترو» مجسمه‌ای منحصربه‌فرد از حضرت عباس(ع) طراحی و بر صخره‌ای در کوه توموری نصب کرد. این مجسمه، حضرت عباس را سوار بر اسب و در حالی‌که دو کودک تشنه را در آغوش دارد به تصویر می‌کشد؛ نمادی عمیق از فداکاری، عطوفت و ایثار آن حضرت در روز عاشورا.

کوه توموری در یونان باستان، محل پرستش خدایانی چون زئوس بوده و در زبان باستانی ایلیری‌ها، «دودونا» نام داشته است. برخی تاریخ‌نگاران، این کوه را با کوه المپ باستانی یکی می‌دانند. امروز، این قله اسطوره‌ای نه معبد خدایان، بلکه مزار خاکی از یک قهرمان معنوی است که نماد آزادگی و خدمت به انسان‌ها به شمار می‌آید.

بقعه عباس علی در آلبانی، تنها یک مکان زیارتی نیست؛ بلکه نقطه تلاقی فرهنگ‌ها، ادیان و آیین‌هاست. جایی که مسلمانان، مسیحیان، بی‌دین‌ها و دیگر افراد با نیت مشترک برای آرامش، شفا و برکت گردهم می‌آیند و نام حضرت عباس(ع) را پاس می‌دارند.

مردم کشور آلبانی متأسفانه با این پیشینه دینی گرفتار حاکمانی هستند که هر روز آن‌ها را به سوی فرهنگ غرب و گروه‌های اسلام ستیز هدایت می‌کند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=52184