سخنگوی وزارت امور خارجه کانادا گفت: «کانادا سازمان مجاهدین خلق را به عنوان یک بازیگر سیاسی به رسمیت نمیشناسد، از آن پشتیبانی نمیکند و هیچ نوع ارتباط و تماسی با این گروه ندارد.»
به گزارش فراق، سخنگوی وزارت امور خارجه کانادا در پاسخ به پرسشی در خصوص انتشار خبر انتقال اعضای فرقه رجوی به این کشور اظهار کرد: کانادا سازمان مجاهدین را نه به رسمیت میشناسد و نه از آن حمایت میکند.
البته این اظهارات در شرایطی است که برخی از اعضای دارای پاسپورت فرقه به صورت محدود از آلبانی به کانادا رفتند.
سیام خردادماه یعنی در سالروز تغییر فاز فرقه رجوی به نظامی، پلیس آلبانی با حکم دادگاه برای بازرسی وارد اردوگاه اشرف۳ شد. برخلاف دفعات پیشین، پلیس با هدف مشخصی وارد اردوگاه شده بود تا ضمن بازرسی، سرورهای مخصوص عملیات سایبری فرقه رجوی را جمعآوری کند. ممانعت فرقه رجوی برای بازرسی از ساختمان عملیات سایبری، منجر به درگیری شد و پلیس برای متفرق کردن اعضا از اسپری اشکآور استفاده کرد. کمتر از ۱۰ روز بعد پلیس آلبانی برای دومین بار وارد اردوگاه فرقه رجوی شد و تمامی خودروهای ورودی و خروجی از این اردوگاه را بازرسی کرد تا از ورود تجهیزات رایانهای به اردوگاه اشرف۳ و ادامه فعالیت سایبری فرقه رجوی جلوگیری کند.
پس از این عملیات پلیس آلبانی، «ادی راما» نخستوزیر آلبانی در مصاحبهای با «اشپیگل» آلمان گفت که فرقه رجوی نمیتوانند از آلبانی برای جنگ علیه ایران استفاده کنند. در ادامه برخورد آلبانی با فرقه رجوی، پلیس این کشور هفته گذشته محدودیتهای جدیدی را برای کنترل این مقر اعمال کرده است که براساس آن، هیچکس بدون اجازه پلیس حق ورود و خروج در این اردوگاه را ندارد. دولت آلبانی همچنین ورود مریم رجوی سرکرده فرقه رجوی به آلبانی را نیز به این کشور ممنوع کرد تا فرقه رجوی یک بار دیگر دورهگردی را تجربه کنند. حالا آلبانی که هدفش از میزبانی از تروریستها، کسب اعتبار و جایگاهی بینالمللی در منطقه بالکان از طریق همراهی با سیاستهای آمریکا بود، دیگر حاضر به ادامه حضور این گروهک تروریستی نیست.
درباره چرایی ایجاد محدودیت یکباره آلبانی علیه فرقه رجوی، تاکنون بهوضوح صحبت نشده است اما احتمالا یکی از دلایل اصلی در چنین تصمیمی، ضربه سختی بود که سال گذشته در طی دو عملیات سایبری زیرساختهای این کشور را تحتتاثیر خود قرار داد.
فرقه رجوی پس از آلبانی، در تلاش برای جلب نظر فرانسه و انتقال پایگاهشان به این کشور بودند اما پاریس با این درخواست موافقت نکرده است. فرقه رجوی پس از ناکام ماندن در کسب موافقت دولت فرانسه برای پذیرش بخشی از عناصر خود در قرارگاه اور سوراواز، لابیهای خود در دولت کانادا را فعال کرد و طبق هماهنگی شکلگرفته مقرر شده است در گام اول عناصر دارای اقامت یا پاسپورت موقت کانادا از آلبانی به این کشور منتقل شوند.
همچنین در ماههای گذشته سران فرقه رجوی، در نشستهای کمیسیونهای پارلمان کانادا حضور پیدا کردند و در تجمع این گروه در پاریس تعدادی از مقامهای ارشد کانادا ازجمله نخستوزیر سابق و تنی چند از نمایندگان مجلس شرکت داشتند.
در نشست پاریس، استیون هارپر نخستوزیر سابق کانادا از مریم رجوی، رهبر این گروه بهعنوان یکی از الهامبخشان جنبش زن، زندگی، آزادی یاد کرد. اظهاراتی که با واکنش گسترده منفی حتی در میان فعالان معترض ایرانی مواجه شد. این موضوع باعث شد تا کنگره ایرانیان کانادا در نامهای خطاب به رهبر حزب محافظهکار کانادا از او درباره رابطه این حزب با گروه مجاهدین سوال کند.
تا اول دیماه ۱۳۹۱ فرقه رجوی در فهرست سازمانهای تروریستی (LTEs) دولت کانادا قرار داشت، اما پس از اینکه اتحادیه اروپا و آمریکا، فرقه رجوی را از فهرست سازمانهای تروریستی خارج کردند، اتاوا نیز که فرقه رجوی را بهدلیل ارتباط با صدام و حملات مختلف آن در سراسر خاورمیانه، یک گروه تروریستی میدانست با پیروی از دولت اوباما تصمیم گرفت که سازمان مجاهدین خلق را از فهرست رسمی سازمانهای تروریستی دولت کانادا حذف کند. دولت کانادا در آن زمان هیچ دلیلی برای این کار ارائه نکرد. پس از این بود که رجویها توانست بهطور فعال با شخصیتهای کانادایی، ازجمله سیاستمداران و روزنامهنگاران لابی کرده تا جایگاه خود را حفظ کنند و کانادا را در جهتی جنگطلبانه علیه ایران سوق دهند.
انتهای پیام