این روزها در حالی تشکیل دولت بکتاشی در آلبانی به مراحل اجرایی خود نزدیک شده که علویان ترکیه با تشکیل این دولت به شدت مخالفند.

به گزارش فراق، علویان ترکیه با این پروژه مخالف هستند، زیرا معتقدند که چنین ساختاری موجب تفرقه در بکتاشیگری خواهد شد.
در این باره سُکول براهای، خبرنگار آلبانیایی مقیم ترکیه، در گفت و گو با یک رسانه آلبانیایی، اظهار کرد که اگر دولت بکتاشی در آلبانی تشکیل شود، یکی از جانشینان احتمالی بابا موندی ممکن است شهروند ترکیه باشد.
براهای با تاکید بر اینکه که نام این نهاد مذهبی «دولت بکتاشی آلبانی» نخواهد بود بلکه «دولت طریقت بکتاشی» نام خواهد گرفت، افزود: در صورتی که این طرح در آلبانی اجرایی شود، که امکانپذیر هم هست و مشکلی وجود ندارد، اگر چنین اتفاقی بیفتد، پس از بابا موندی، رهبر دوم، سوم یا چهارم بهصورت خودکار شهروند ترکیه خواهد بود. زیرا بیشتر پیروان بکتاشی در ترکیه زندگی میکنند. این مسئله مانند انتخاب پاپ از آرژانتین یا آمریکا است.
خبرنگار آلبانیایی مقیم ترکیه گفت: در ترکیه، جامعه مذهبی به دو دسته بکتاشی و علوی تقسیم میشود، که هر یک انجمن خود را دارند. در ترکیه مدرن، هیچ حقی به بکتاشیها داده نشده، و به همین دلیل، رهبران بکتاشی خواهان تأسیس دولت مذهبی بکتاشی هستند، تا دستکم یک رهبر معنوی و رسمی در اختیار داشته باشند. اما علویهای با این پروژه مخالفاند، زیرا معتقدند که چنین ساختاری موجب تفرقه در بکتاشیگری خواهد شد.
انتهای پیام