• امروز : چهارشنبه - ۱۷ بهمن - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 5 February - 2025
جلسه ۲۸ رسیدگی به پرونده سازمان ترور برگزار شد

بغی، محاربه و افساد فی‌الارض؛ عنوان مجرمانه سرکردگان جریان نفاق / سازمان رجوی با شبکه‌سازی اقدام به ربایش افراد می‌کرد

  • کد خبر : 50483
  • 04 فوریه 2025 - 13:48

وکیل شکات پرونده رسیدگی به اتهامات گروهک تروریستی منافقین گفت:‌ جرایمی که علیه امنیت باشند، مشمول مرور زمان نمی‌شوند و اتفاقا جرایمی که سرکردگان جریان نفاق در جامعه ایرانی رقم زدند جرایمی علیه امنیت هستند که مشمول بغی، محاربه و افساد فی‌الارض خواهند شد.

court 2025 27 52

به گزارش فراق از قوه قضاییه، بیست و هشتمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از سران سازمان مجاهدین خلق همچنین ماهیت این سازمان به عنوان یک شخصیت حقوقی، روز سه‌شنبه (۱۶ بهمن‌ماه) در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجت‌الاسلام والمسلمین امیررضا دهقانی و مستشاران دادگاه مرتضی تورک و امین ناصری، با حضور وزیری نماینده دادستان، خانواده شهدا و وکلای آنها و همچنین وکلای متهمان در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) به‌صورت علنی برگزار شد.

قاضی دهقانی در ابتدا با اعلام علنی بودن دادگاه از وکیل شکات خواست تا در جایگاه قرار بگیرد و اظهارات خود را مطرح کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مسعود مداح وکیل شکات گفت: در جلسات گذشته به موضوع اقدامات تروریستی گروهک مجاهدین پرداخته شد، بحث اول وقوع جرایم سازمان‌یافته توسط این گروهک تروریستی است که مصداق بازر گروه مجرمانه است. بحث دوم مستقل بودم جرم سردسته‌گان گروهک تروریستی منافقین است و بحث سوم، مسئولیت کیفری داشتن این گروهک به‌عنوان یک شخصیت حقوقی است.

وی در رابطه با اقدامات تروریستی فرقه رجوی گفت: فرقه رجوی به نقطه‌ای می‌رسد که به‌صورت علنی و با دستور مقامات بالایی آن دست به شکنجه افراد می‌زند و عملیات مهندسی را اجرا می‌کند. در کتاب «شکنجه» که اظهارات محکومین و شکنجه‌گران فرقه رجوی است، مهران اصدقی علنی اعتراف می‌کند که اگر اطراف خانه‌های تیمی افراد مشکوکی را دیدید، سریع اقدام کنید و آنها را ربوده و به خانه تیمی برده و شکنجه کنید و اطلاعات بگیرید؛ که این موضوع نشان می‌دهد شکنجه افراد یک دستور مستقیم از بالا است.

وکیل شکات گفت: مهران اصدقی گفته است که بعد از اینکه مجوز شکنجه افراد از بالا به ما داده شد، تعداد زیادی حکم جعلی کمیته و سپاه نیز به ما دادند که به ما گفتند حسین ابریشم‌چی خانه خودش را برای شکنجه افراد اختصاص داده است.

وی ادامه داد: مهران اصدقی در جای دیگری نیز دلیل شکنجه افراد را این موضوع مطرح کرده است که سازمان موجودیت خودش را از دست داده بود و به هر کاری دست می‌زد تا موجودیت خود را به دست آورد.

وکیل شکات ادامه داد: آیا ترور ۱۷ هزار نفر بدون شبکه‌سازی و حمایت امکان‌پذیر است؟ مهران اصدقی در رابطه با ترور مسئولان اعتراف کرده است. آیا به دست آوردن سلاح و ترور افراد مهم، به غیر از شبکه‌سازی امکان پذیر است؟ پس شکی نداریم که سازمان منافقین با شبکه‌سازی اقدام به ربایش، شکنجه و ترور افراد می‌کرد.

وی ادامه داد: مهران اصدقی توضیحات کاملی در رابطه با ربایش محسن میرجلیلی و طالب طاهری دو شهید انقلاب اسلامی داده است. شکنجه این شهیدان بسیار وحشتناک بود.

وکیل شکات گفت: نسبت به مسائل حقوقی که ممکن است در خلال دادگاه و توسط وکیل متهمان پرونده بازگو شود، مطالبی را مطرح می‌کنم. ممکن است این سوال پیش بیاید که یک بار به جنایت‌های این افراد رسیدگی شده است و این افراد در برخی موارد دستگیر و محاکمه شدند، می‌دانیم اگر در پرونده‌ای رأی قطعی، صادر شده باشد، حقوق‌دانان به آن اعتبار امر مختومه می‌گویند و دیگر نمی‌توانیم به این پرونده رسیدگی مجدد داشته باشیم.

وی افزود: من به این اشکال این‌گونه پاسخ می‌دهم: سرکردگی و سردستگی گروه مجرمانه خود به‌عنوان جرمی مستقل محسوب می‌شود که به این جرم رسیدگی نشده است؛ از اینرو مجازات مباشرین جرم که در زمان خود انجام شده است مانعی از تعقیب و مجازات سرکردگان این گروه تروریستی نخواهد بود و مستند هم طبق ماده ۱۳۰ و تبصره ۱ و ۲ آن از قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ است.

وکیل شکات گفت: در تمام دادگاه‌هایی که تشکیل شده و اظهاراتی که از متهمان گرفته شده، صرفا نگاه جز به جز داشتیم و ۳ یا ۴ نفری که جرم را مرتکب می‌شدند آن‌ها را مورد مجازات قرار می‌دادیم و اتهام را متوجه آنها می‌کردیم اما نسبت به این سرکردگان چه اتفاقی افتاده که به حلقه یک گروهک تروریستی وصل می‌شدند؟ آیا نسبت به این حلقه اقدامی صورت گرفته است؟ حکمی صادر شده است؟ خیر؛ بنابراین عنوان اعتبار امر مختومه نسبت به جرایم سازمان یافته‌ای که توسط سرکردگان و توسط روسای این گروه تروریستی انجام شده، حرف بی‌معنایی است.

وی افزود: شاید کسی بگوید ریاست یک گروه تروریستی مشمول عنوان مجرمانه «معاونت در جرم» است، افراد این جرایم را انجام دادند و سران از آنها حمایت کردند، مقدمات جرم و وسایل لازم را تهیه کردند اما خودشان که در جرم مباشرت نداشتند؛ بنابراین مشمول عنوان معاونت در جرم می‌شوند و معاونت در جرم می‌تواند مشمول مرور زمان شود. از اینرو بعد از گذشت این همه سال از این جنایات می‌توانیم سرکردگان را مستند به بند ۳ ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری مشمول قرار موقوفی تعقیب بدانیم چراکه شامل مرور زمان شده است. به این شبهه اینگونه پاسخ می‌دهم اولا موضوع ۱۰۷ از قانون مجازات اسلامی صرفا جرایم تعزیری است و اگر جرمی تعزیری باشد این جرم می‌تواند مشمول مرور زمان اجرای حکم، مرور زمان تعقیب و عنوان مرور زمان شود اما سوال این است آیا عناوینی مثل بغی و محاربه و افساد فی‌الارض که عنوان حد شرعی دارند، آیا مشمول مرور زمان می‌شوند؟ خیر از استثنائات بحث مرور زمان جرایم حدی، قصاص و دیات است که شامل مرور زمان نمی‌شوند.

مداح گفت: حتی بر فرضی که بگوییم آنها جرم تعزیری انجام دادند و مشمول مرور زمان نیز شوند باز هم قانونگذار استثنایی گذاشته است و مستند به بند الف از ماده ۱۰۹ قانون مجازات اسلامی، جرایمی که علیه امنیت باشند، مشمول مرور زمان نمی‌شوند و اتفاقا جرایمی که سرکردگان جریان نفاق در جامعه ایرانی رقم زدند جرایمی علیه امنیت هستند که مشمول بغی، محاربه و افساد فی‌الارض خواهند شد از این رو بحث مرور زمان نمی‌تواند مطرح شود.

وی خاطرنشان کرد: عنوان سرکردگی یک گروه مجرمانه یک عنوان مجزا از جرایم ارتکابی اعضا و مباشرین است. لزوما به این معنا نیست که سرکردگان هر کدام مباشرت در جرم داشته باشند و حتی تقارن زمانی بین جرم ارتکابی و سردستگی نیز در قانون ما پیش‌بینی نشده است.

وکیل شکات گفت: ممکن است جرم قبل از سردسته بودن این شخص اتفاق افتاده باشد اما عنوان گروه مجرمانه وجود دارد و ممکن است حتی بعد از سردسته بودن این شخص باشد و مهم این است که این شخص مشمول یک عنوان مجرمانه به نام سرکردگی گروه مجرمانه شود؛ بنابراین نیازی نداریم که نسبت به سرکردگان امروز سازمان مجاهدین بخواهیم آن را ثابت کنیم که اینها لزوما در زمان وقوع این جنایات تقارن زمانی داشتند یا نه.

وی درباره عنوان «بغی» به عنوان یک مسئله فقهی به قول فقها و مرحوم محقق هندی و روایتی از حفص ابن غیاث از امام صادق (ع) در کتاب کافی  اشاره کرد و افزود: اگر گروه باغیان دارای گروه مجرمانه باشند، اسیر اینها نیز اعدام خواهد شد و اتفاقا آنهایی که پشت سر و در گروه مجرمانه باشند ولو مباشرتی در گروه مجرمانه ندارند، آنها نیز مجازات می‌شوند.

مداح یادآور شد: در دیدگاه فقهی، فقها معتقد هستند که در مورد بغی، لازم نیست سران گروه باغی در جنایات رخ داده شرکت داشته باشند.

وکیل شکات ادامه داد: عدم تعقیب گروهک مجرمانه با نظم و امنیت جامعه و حقوق بزه‌دیدگان مغایرت دارد. خسرو زندی از افراد تیم شکنجه فرقه رجوی گفته است: «شنیده بودم مسئولان سازمان گفته بودند که باید پاسداران را ربوده و به خانه تیمی بیاوریم». همه اعضای سازمان اقرار کرده بودند که سازمان به آنها دستور شکنجه افراد را داده است. همین شخص گفته است که در خانه‌های تیمی باید شب‌ها نگهبانی می‌دادند که تمام این کارها نشان از یک کار سازمان‌یافته است.

وی گفت: مهران اصدقی در جلسه سوم پاسخ دادن به جرایم خود به ترور حجت‌الاسلام والمسلمین بشارت نماینده مجلس، محمد خامنه‌ای، سرهنگ حجازی، جواد منصوری و حاج سید احمد خمینی اعتراف کرده است. آیا سردستگانی که به انجام این ترورها دستور می‌دهند، مسئولیت کیفری ندارند؟

وکیل شکات گفت: مهران اصدقی در اعترافات خود گفته است: «چون سازمان روی خط شکنجه افراد قرار گرفته بود، مرکزیت سازمان در رأس این جریان قرار داشت و به طور خاص افرادی که از مرکزیت سازمان که هدایت این جریان را در دست داشتند، مسعود رجوی، علی زرکش، محمد عطایی، مهدی افتخاری و افراد دیگری از داخل و خارج کشور بودند.»

وی ادامه داد: مهران اصدقی در اعترافات خود گفته است: «در زمان شکنجه افراد آنقدر کور بودیم و انسانیت را فراموش کرده بودیم که از خودمان سوال نمی‌کردیم چه طور یک پسر بچه می‌تواند ساواکی باشد، اما چون تشکیلات به ما گفته بود این افراد از اعضای ساواک هستند ما این کار را انجام می‌دادیم.»

وکیل شکات گفت: در ماده ۲ کنوانسیون جلوگیری از کشتار جمعی و مجازات آن مصوب ۹ دسامبر ۱۹۴۸ مجمع عمومی سازمان ملل متحد بیان شده قتل اعضای یک گروه مذهبی و صدمه شدید نسبت به سلامت جسمی یا روحی افراد آن گروه به نیت نابودی آنها از مصادیق نسل‌کشی است. آیا کشتار هزاران ایرانی و ۱۷ هزار شهید ترور، نسل کشی محسوب می‌شود یا نه؟

مداح افزود: نباید بگوییم که به جرایم این افراد خرد رسیدگی کردیم و اعتبار امر مختومه است در حالی که سرکردگی یک گروه مجرمانه خود جرم مجزایی است که متاسفانه به این رسیدگی نشده است.

قاضی گفت: شکایت شما این است که این عملیات مهندسی یا شکنجه یک جرم سازمان‌یافته بوده است، اگر اینطور بوده چه اجزایی داشته است؟

وکیل شکات گفت: بله، این جرم با دستور سرکردگان گروهک به واحدهای عملیاتی تزریق شده و آنها دستور می‌گرفتند که در کدام خانه تیمی مستقر شوند و چه زمانی عملیات داشته باشند و به چه نحوی باشد. در اظهارات اصدقی آمده که: «وقتی وارد خانه تیمی جدید می‌شدیم، دیدیم که اشیای سربی برای ما درست کردند و آموزش دادند با این وسایل به پشت افراد بکوبید تا آنها سریعا بیهوش شوند و حمام خانه را تجهیز کرده بودند و حمام عایق شده بود تا اگر بخواهیم شکنجه‌ای در آن انجام دهیم صدایش بیرون نرود و از قبل تیم‌هایی فرستاده بودند تا قبرهایی حفر کنند تا اجساد را سریع دفن کنیم».

قاضی دهقانی اظهار کرد: کیفرخواست مسعود رجوی فرزند میرزاحسین صادر شده است. این کیفرخواست از سوی نماینده دادستان با عنوان افساد فی‌الارض از طریق سردستگی، فرماندهی، برنامه‌ریزی، طراحی و هدایت اقدامات گسترده تنظیم شده است. آیا شما اتهام شکایت را فقط برای افراد هسته مرکزی دارید یا نسبت به همه اعضای گروهک؟

وکیل شکات پاسخ داد: این سردستگی نسبت به همه افراد مطرح است اما عنوان سردستگی می‌تواند عنوان مشکّک باشد.

قاضی دهقانی سوال کرد: یعنی شما به عنوان وکیل شکات شکایتی در خصوص همه اعضای کادر مرکزی چه کسانی که در آن زمان عضو هسته مرکزی بودند و چه کسانی که در این زمان در این هسته عضویت دارند مطرح کردید؟ چرا نسبت به افرادی که در آن زمان کادر مرکزی نبودند و الان عضو کادر مرکزی شدند نیز شکایت دارید؟

وکیل شکات اظهار کرد: عنوان سردستگی یک جرم مستقل است و تقارن زمانی بین وقوع سردستگی یک گروه مجرمانه با وقوع جرم لزوماً معنا ندارد و این الزام در قانون ما وجود ندارد. پس همین که عنوان مجرمانه سردستگی گروه مجرمانه را بگیرد ولو این گروه مجرمانه چندی قبل جنایاتی را مرتکب شده باشد، اما یک گروه سازمان یافته مجرمانه باشد این امر برای صدق عنوان مجرمانه و محکومیت شخص طبق ماده ۱۳۰ قانون مجازات اسلامی کفایت می‌کند.

وی افزود: تمام افرادی که در تیم‌های عملیاتی می‌بینید از جمله آقای محمد شعبانی اقداماتی را رقم می‌زنند و بعد از اینکه خانه‌های تیمی توسط تیم‌های کمیته شناسایی و افراد آن دستگیر می‌شوند سازمان منافقین به سمت شکنجه افراد برای اعلام موجودیت خود می‌رود. این اتفاق به دستور کادر مرکزی سازمان رخ می‌داد.

در ادامه بیست و هشتمین جلسه دادگاه، صفاءالدین تبرائیان مورخ و پژوهشگر تاریخی در جایگاه قرار گرفت و در رابطه با اقدامات و جنایات فرقه رجوی توضیحاتی ارائه داد.

تبرائیان درباره با ارتباطات سازمان منافقین با نهاد امنیتی و استخبارات عراق گفت: اسناد و مدارک مهمی در استخبارات عراق در رابطه با ارتباط با سازمان منافقین به دست آمده است که بیش از ۳ هزار برگ سند است. سندی به دست آمده است که مربوط با سال ۷۲ شمسی می‌شود. بعد از انتفاضه شعبانیه عراق، حزب بعث اعلام کرد مناطقی در کردستان عراق مناطق پرواز ممنوع است، یکی از مناطق پرواز ممنوع اطراف مقرهای سازمان منافقین بود.

وی گفت: سازمان منافقین در مرز عراق ۱۴ مَقَر داشت. عراق مسئولیت حفاظت از مرزهای ایران را به خود سازمان سپرده بود. در یکی از اسناد آمده است که تعدادی از جنگنده‌های عراق برفراز اردوگاه اشرف پرواز کرده بودند که با خلبان‌های این جنگنده‌ها به شدت برخورد شده و مدتی از خدمت تعلیق شدند. این سند سری نامه فرمانده پدافند عراق به فرمانده نیروی هوایی بود.

پژوهشگر تاریخ اظهار کرد: تاریخ این سند مربوط به ۸ دی ماه سال ۱۳۷۲ است. فاجعه هولوکاست نیز در همان مقطع زمانی رخ داد و از ۱۵ آوریل ۱۹۹۲ تا ۱۴ دسامبر ۱۹۹۵ یعنی چیزی حدود ۳ سال و ۱۰ ماه در این مقطع زمانی صرب‌ها به مسلمانان بوسنی حمله کردند. بر اساس آمار رسمی از سوی سازمان ملل متحد ۳۰۰ هزار نفر فقط به جرم اینکه مسلمان بودند به شهادت رسیدند. ۶۰ هزار زن و دختر در پادگان مورد تجاوز قرار گرفتند. طبق گزارش سازمان ملل یکی از این افراد یک دختر بچه ۴ ساله است. همچنین به حدود ۶۰ هزار پسر بچه تجاوز شد. ۸۰۰ مسجد منهدم و چندین هزار کتابخانه از بین رفت و چند میلیون جلد کتاب سوزانده شد. در تمامی این وقایع اتحادیه اروپا اعلام بی‌طرفی کرد.

وی افزود: در آن مقطع زمانی تنها رزمندگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به داد این مردم رسیدند و حتی سپاه در بوسنی شهید هم داد همچنین رزمندگان حزب‌الله لبنان نیز به مسلمانان بوسنی کمک کردند.

تبرائیان اضافه کرد: اوراقی موجود توسط نیروهای حشد الشعبی در پادگان‌های عراق به دست آمده است و فهرست نمایندگان اتحادیه اروپا در این اوراق وجود دارد.

وی ادامه داد: بر اساس این اسناد کشورهای آمریکا، فرانسه، انگلیس، نروژ و هلند حمله موشکی سپاه پاسداران به پادگان اشرف را محکوم کردند اما همین کشورها نسبت به جنایاتی که در بوسنی و هرزگوین رخ داد اعلام بی‌طرفی می‌کنند همچنین این کشورها تاکید می‌کنند که در تمامی مناطقی که اعضای منافقین حضور دارند باید وضعیت پرواز ممنوع اعلام شود. منافقین حتی به جنگنده‌های میگ ۲۳ عراق شلیک می‌کنند و خلبانان این جنگنده‌ها از سوی حزب بعث توبیخ می‌شوند که چرا به این منطقه پرواز ممنوع نزدیک شدند. این مثالی از احترام و توجه حزب بحث به فرقه رجوی است.

این مورخ و پژوهشگر تاریخ گفت: در اسفند سال ۱۳۶۹ ملت عراق پس از حمله صدام به کویت و اشغال خاک این کشور و با فشارهای بین‌المللی نیروهای خود را از خاک کویت خارج نکردند و در نهایت ائتلافی از ۳۳ کشور دنیا به رهبری آمریکا تشکیل شد و نیروهای عراقی را از خاک کویت راندند. در همین زمان انتفاضه شعبانیه رخ داد و در شب نیمه شعبان در عرض دو هفته ملت عراق توانست ۱۴ استان از ۱۸ استان عراق را آزاد کند.

تبرائیان افزود: در این شرایط نیروهای صدام کاملاً فلج شده بودند و تنها چیزی که برای صدام باقی مانده بود گارد جمهوری عراق بود و به عنوان چرخ پنجم گاری به گل نشسته عراق وارد عمل شدند و فاجعه بزرگی را رخ دادند که در کتاب خوابگردها که شامل دیدارهای آن‌ها با روسای سرویس اطلاعات است به آن اشاره شده است. وقتی که روسای سرویس اطلاعاتی عراق از وی تشکر می‌کنند پاسخ می‌دهد که نیازی به تشکر نیست و وظیفه خود را انجام دادم.

قاضی: آیا کتاب خوابگردها نوشته شماست؟

تبرائیان پاسخ داد: بله.

وی افزود: کتاب شامل سه قسمت است، مقدمه‌ای ۱۴۰ صفحه‌ای دارد که درباره خروج سازمان در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی که تعداد آنها در این زمان ۲۵۴ تا ۲۵۶ نفر بیشتر نبوده است، نکات مهمی در آن است. خیلی از نکات را هم مورد اشاره قرار داده نشده از جمله اینکه آیت الله شیخ محی‌الدین انواری که قبل از انقلاب وی را در خانه دزاشیب در تجریش ملاقات کردم، از خصوصیات مسعود رجوی می‌گفت که آدم فوق‌العاده باهوشی است من به عنوان یک سازمان‌شناس اعتقاد دارم که او مرده است به هر حال، او می‌گفت، مسعود در زندان می‌گفته است جنگ ما، جنگ اسلام مجاهدین با اسلام خمینی است.

تبرائیان اضافه کرد: آیت الله شیخ محی‌الدین انواری نقل می‌کرد که رجوی در زندان روزی ۱۴ ساعت کار تشکیلاتی می‌کرد، اخبار را رصد کرده و به اوضاع و احوال تشکیلات سازمان در زندان رسیدگی می‌کرد و کار ایدئولوژیک می‌کرد.

وی ادامه داد: قسمت دوم به ۵ جلسه مذاکرات رجوی با روسای سرویس اطلاعاتی عراق برمی‌گردد و بعد از آن ۱۹ پرونده مربوط به جاسوسی و جنگ، ماجرای حج و افشای پرونده هسته‌ای ایران است. در جلسه اول می‌توان دید وقتی تشکر از مسعود رجوی صورت می‌گیرد، عنوان می‌شود که صدام می‌گوید شما برادری‌تان را در واقعه اخیر برای ما ثابت کردید و ما هر چه داریم با شما تقسیم می‌کنیم. مسعود به یک سرلشگر عراقی می‌گوید که ما خانه را با صاحبخانه می‌خواهیم و خیلی وقت است که سید الرئیس را ملاقات نکردیم و ما فقط به سرنگونی رژیم فکر می‌کنیم و با هم به تهران خواهیم رسید. صفحه ۲۲۵ را اگر نگاه کنید، نکات مهمی به دست ما می‌رسد. در این صفحه به کاخ سفید و الیزه اشاره می‌شود. برای همین است که اعلام می‌کنم ۴۳ سال در رسیدگی به جنایات این جنایتکاران تاخیر کردیم.

این مورخ و پژوهشگر تاریخ گفت: در اسنادی که از طریق حشد الشعبی به دست ما رسیده مشخص شده است تعدادی از اعضای سازمان که تا الان تصور می‌کردیم زنده هستند، فوت شده‌اند. سازمان منافقین ادعا می‌کند که در جریان عملیات مروارید، سپاه پاسداران قصد داشته که به آنها حمله کند و آنها در مقابل وارد عمل شدند تا از قرارگاه خود دفاع کنند در حالی که طبق اسناد آنها حمله را آغاز کردند.

تبرائیان گفت: اولین عنصر سازمان که زیر شکنجه کشته می‌شود جواد سعیدی است. این شخص در اواخر سال ۵۱ و زمانی که رضا رضایی مسئولیت تشکیلات سازمان را برعهده داشت، کشته شد. جواد سعیدی از نظر سازمان مسئله‌دار شد و در قم به صورت پنهانی زندگی می‌کرد. یکی از اعضای سازمان به صورت اتفاقی وی را می‌بیند و به جواد سعید می‌گوید سازمان برای او امکاناتی در نظر گرفته و می‌تواند او را به خارج از کشور بفرستد تا راحت زندگی کند. بعد او را به تهران می‌کشاندند و زمانی که در حال صحبت با یکی از مسئولان سازمان، بهرام آرام از پشت سر به او شلیک می‌کند. این اتفاق ۱۶ مهر ۱۳۵۲ رخ داده است. در آن زمان مرکزیت سازمان بهرام آرام، تقی شهرام و مجید شریف وافقی بودند. اعضای سازمان جسد جواد سعید را تکه تکه می‌کنند و در جاده آبعلی می‌سوزانند.

صفاالدین تبرائیان گفت: اتفاق بعدی مربوط به مصطفی رودکیان بود که این فرد نخبه الکترونیک بود و با یک رادیو که خودش ساخته بود می‌توانست مکالمات ساواک را شنود کند. چند نفر از اعضای سازمان به مصطفی رودکیان شک می‌کنند و او را مورد شکنجه قرار می‌دهند و جمجمه رودکیان ضربه می‌خورد. تراب حق شناس جزو افراد با سواد سازمان بود که حقوق خوانده بود در خاطرات خود در مورد صدمه مغزی مصطفی رودکیان صحبت کرده است و از آن با عنوان اشتباه عظیم نام برده است.

وی اضافه کرد: مجید شریف وافقی در سال ۵۳ مسئله‌دار می‌شود و محسن خاموشی و وحید افراخته به سمت او شلیک می‌کنند و جسد وی را به مسگرآباد می‌برند و می‌سوزانند. همان روز قرار بود این اتفاق برای مرتضی صمدیه لباف رخ دهد.

پژوهشگر تاریخ گفت: در عملیات فروغ جاویدان افراد زیادی از سازمان بودند که از پشت سر مورد هدف قرار گرفته بودند. حتی در حادثه مربوط به لو رفتن خانه موسی خیابانی، این کار توسط مهدی ابریشم‌چی رخ داد تا از شر موسی خیابانی که هم رده مسعود رجوی بود و اشرف ربیعی خلاص شود. مسئول تامین امنیت این خانه با ابریشم چی مسئول تامین امنیت بود.

وی ادامه داد: اعضای سازمان از ابتدا کار تسویه اعضا را انجام می‌دادند و مهمترین آن در عملیات مرصاد انجام شد که بسیاری از افراد از پشت سر تیر خورده بودند. اولین زندان سازمان توسط ابراهیم ذاکری ایجاد شد. این فرد به کردستان عراق رفت و عضو دفتر سیاسی و مسئول تامین امنیت مسعود و مریم رجوی بود. ذاکری هم بازجو، هم زندانبان و هم شکنجه‌گر بود. بعد از ذاکری به اعضای خانواده رضایی سپرده شد.

تبرائیان اضافه کرد: به استناد کتاب خوابگردها سازمان منافقین حدود ۱۰ زندان دارد.

قاضی پرسید: شما اسنادی در خصوص تاسیس زندان‌های متهم ردیف اول پرونده یعنی سازمان مجاهدین خلق و کادر مرکزی دارید و این اسناد را در این کتاب منتشر کردید. علت تاسیس این زندان‌ها چه بود؟

تبرائیان پاسخ داد: آقای شمس حائری مدتی در این زندان‌ها بود و این مسائل را روایت می‌کند. بر اساس ادعای وی، برخی از سلول‌های این زندان یک متر در ۲ متر بوده است. این زندان‌ها از سال ۱۳۶۴ توسط ابراهیم ذاکری در منطقه آلام سردشت قسمتی از کردستان ایران و عراق که در اختیار منافقین بود؛ تاسیس شد.

قاضی دهقانی اظهار کرد: در اسناد پرونده آورده‌اید که سابقه ایجاد زندان به اوایل استقرار سازمان در منطقه کردستان برمی‌گردد، درست است؟

تبرائیان پاسخ داد: اوایل سال ۶۴ توسط ابراهیم ذاکری و به منظور کنترل هواداران در موضوع ازدواج بی‌شرمانه مریم رجوی با مسعود رجوی و طلاق او از مهدی ابریشم‌چی تعداد قابل توجهی از نفرات سازمان بازداشت می‌شوند.

قاضی پرسید: یعنی تعداد زیادی از اعضا اعتراض کرده بودند و به حبس در مقر منصوری محکوم شده بودند؟

تبرائیان اظهار کرد: بله؛ تعداد این افراد به ۱۵۰ نفر رسید. سازمان از خرداد ۱۳۴۴ که تاسیس می‌شود هر یک دهه شگفتانه‌ای برای ملت ایران به همراه داشته است. در سال ۱۳۵۴ موضوع بیانیه تغییر مواضع و مارکسیست شدن آنها بود. یک دهه بعد و در سال ۱۳۶۴ ماجراهای طلاق‌ها پیش آمد و مسعود رجوی با دختر بنی صدر ازدواج کرد که یک سال بیشتر این ازدواج دوام نیاورد و با همسر دوستش ازدواج کرد که این اتفاق یک تست برای بی‌شرفی منافقین بود، چون زنان زیادی در سازمان حضور داشتند و نیاز نبود که مریم طلاق بگیرد و با مسعود رجوی ازدواج کند. به همین دلیل از مهدی ابریشم‌چی در سازمان با عنوان برادر شهید یاد می‌شود.

وی اضافه کرد: خیلی وقت است که سازمانی وجود ندارد و به یک فرقه تبدیل شده چون هم مخفی‌کاری می‌کند و هم دست به خشونت می‌زند و اقدامات مسلحانه انجام می‌دهد این موارد از ویژگی‌های یک تشکیلات سازمانی نیست و به تشکل‌های فرقه‌ای برمی‌گردد.

پژوهشگر تاریخ افزود: در تاریخ ۱۷ خرداد ۱۳۶۵ مسعود و مریم رجوی با هواپیمای اختصاصی صدام به بغداد منتقل شدند و توسط عالی‌ترین مقامات حزب بعث مورد استقبال قرار گرفتند. ملت ایران هرگز نباید این تاریخ را فراموش کند. دقیقاً یک سال بعد یعنی در خرداد سال ۱۳۶۶ ارتش آزادی بخش ملی منافقین تشکیل می‌شود.

قاضی گفت: یعنی ادعا می‌کنید که بعضی از اعضا نسبت به اقدامات رجوی و همکاری وی با بعثی‌ها اعتراض داشتند؟

تبرائیان گفت: بله؛ در انتفاضه شعبانیه فرزندان را از آنها جدا کردند. عراق به مدت ۳۸ روز مورد بمباران هوایی قرار گرفت و گفته می‌شود که هفت و نیم برابر بمب‌های هیروشیما و ناکازاکی بر سر ملت نگون‌بخت عراق فرو ریخت.

قاضی پرسید: این بمباران توسط چه کسی انجام شد؟

تبرائیان: در عملیات طوفان صحرا این اتفاق افتاد.

در حال تکمیل…

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=50483