مستند «مادر، عشق، جدایی» به کارگردانی آلدو سولولاری در شهر اشکودر آلبانی برای تعدادی از مدعوین و علاقمندان آلبانیایی برای اولین بار به نمایش درآمد.
به گزارش فراق بنا بر نوشته پایگاه خبری انجمن نجات، این مستند روز یکشنبه، ۱۳ آبان ۱۴۰۳ برابر با ۳ نوامبر ۲۰۲۴)، طی مراسمی در شهر اشکودر آلبانی اکران شد.
در ابتدای این مراسم خانم اریسا ادریسی (رحیمی)، که در تولید این مستند همراه با آقای آلدو سولولاری بوده است، توضیحاتی ارائه داد و حاضران را به تماشای این مستند دعوت نمود.
پس از آن، مستند ۴۰ دقیقهای «مادر، عشق، جدایی» که رنج و درد مادران و خانوادههای اعضای گرفتار در اردوگاه فرقهای مجاهدین خلق در مانز را به تصویر میکشد، پخش شد. این مستند تأثیرات احساسی فوقالعادهای بر روی همه حاضران گذاشت. جملهای که مدام از جانب حضار تکرار میشد این بود که: «ما از این همه درد و رنج اعضا و خانوادهها که سران مجاهدین خلق مسبب آن بودهاند، بیاطلاع بودیم».
سپس خانم اریسا ادریسی توضیحات تکمیلی در خصوص مستند ارائه داد و در ادامه آقای آلدو سولولاری به سخنرانی پرداخت و انگیزه خود از سفر و دیدار با دو تن از مادران و سپس ساخت این مستند را که با کمک عواملی در ایران و استفاده از فیلمهایی از سوابق انجام گرفت، تشریح نمود.
همچنین در ادامه، خانم آنجلا دوچی (Angjela Doci)، رئیس کمیته دانشجویی حمایت از انجمن نجات آلبانی که در تمامی فعالیتهای انجمن شرکت دارد، به سخنرانی پرداخت. پس از او خانم دکتر الما حلاج (Elma Halaj) سخنرانی نمود و سپس نوبت به خانم بسارتا براچای (Besarta Bracaj)، استاد اقتصاد، رسید.
آقای ایلیر بالی (Ilir Bali)، امام شیعی طریقت رفاعیه اشکودر هم که مدرس دانشگاه نیز میباشد و حدود ۶۰ کتاب تألیف و ترجمه نموده، سخنانی را به صورت خودجوش از میان جمعیت ایراد کرد. به دنبال وی آقای آلبان کالی (Alban Kali)، مفتی و امام سنی اشکودر که او نیز استاد علوم اسلامی است، به همین شکل به سخنرانی پرداخت.
این دو مقام مذهبی شهر اشکودر قصد سخنرانی نداشتند و طبق قرار قبلی فقط جهت حضور و حمایت آمده بودند، اما پس از مشاهده مستند تصمیم گرفتند که چند کلامی در همانجا که نشسته بودند، صحبت کرده و احساسات خود را بیان نمایند.
سپس افراد دیگری از میان حاضران که تحت تأثیر مستند قرار گرفته بودند، درخواست کردند تا احساسات مادرانه و انسانی خود را بیان کنند و نظر بدهند.
صاحبمنصبان از دانشگاه، شهرداری، شورای شهر، دادگستری، آموزش و پرورش و دیگر ادارات اشکودر نیز در جلسه حضور داشتند و مستند را مشاهده نمودند و در پایان عکس یادگاری با آنان گرفته شد.
در حاشیه این کنفرانس، نمایشگاه عکس و کاریکاتور نیز برای بازدید مدعوین ترتیب داده شده بود که مورد استقبال حاضران قرار گرفت. اعضای انجمن نجات آلبانی توضیحات لازم را به افراد حاضر در کنفرانس در خصوص تصاویر ارائه میدادند.
در این کنفرانس، چهار شبکه تلویزیونی نیز با اعزام اکیپ خبرنگار و فیلمبردار به محل کنفرانس و تهیه فیلم و گزارش، به پوشش خبری این رویداد پرداختند و مصاحبههایی با آلدو و اریسا انجام دادند که همان شب منعکس گردید.
انتهای پیام