وزیر امور خارجه آلمان گفت: برای پیوستن سریع کشورهای بالکان غربی به اتحادیه اروپا، همه باید آستینها را بالا بزنند.
به گزارش گروه بین الملل فراق به نقل از نشریه «دی سایت» آلمان، آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان خواستار تلاش مشترک برای پیوستن سریع کشورهای بالکان غربی به اتحادیه اروپا شده است.
این مقام آلمانی در آستانه سفر خود برای دیدار روز جمعه در تیرانا پایتخت آلبانی با همتایانش از صربستان، کوزوو، مونته نگرو، بوسنی هرزگوین، مقدونیه شمالی و آلبانی گفت: برای موفقیت آمیز بودن پیوستن به اتحادیه اروپا، همه باید آستینها را بالا بزنند.
بائربوک افزود: اتحادیه اروپا باید به وعدههای داده شده پایبند باشد و کشورهای بالکان غربی باید اصلاحات لازم را آغاز کنند.
این نشست عادی به منظور آماده سازی برای نشست موسوم به روند برلین در ۱۶ اکتبر در نظر گرفته میشود. فرآیند برلین، که توسط آنگلا مرکل، صدراعظم وقت در سال ۲۰۱۴ آغاز شد، قرار است شش کشور را با استانداردها، هنجارها و شیوههای اتحادیه اروپا آشنا کند. اتحادیه اروپا در حال حاضر در حال مذاکره با صربستان، مقدونیه شمالی، مونته نگرو و آلبانی برای عضویت در اتحادیه اروپا است. بوسنی و هرزگوین یک کشور نامزد و کوزوو یک کشور کاندید بالقوه در نظر گرفته می شود.
بائربوک همچنین گفت: کشورهای بالکان غربی بیش از حد منتظر جایگاه خود در میز اتحادیه اروپا بودند. به ویژه برای جوانان منطقه روشن است که آینده آنها در اتحادیه اروپا نهفته است و اگر اروپا به سراغ آنها نرود، آن ها راهی برای رسیدن به اروپا پیدا خواهند کرد که این پیامدهای جمعیتی وخیمی برای کشورهایشان خواهد داشت.
وزیر خارجه آلمان همچنین از گشودن سنگرهای جدیدی مانند حمله اخیر شبه نظامیان صرب به افسران پلیس کوزوو و استقرار موقت نیروهای صربستان در مرز با کوزوو شکایت کرده و گفت: این تنشها کل منطقه را به گروگان گرفته است. آنها مانع از گامهای مهم در جهت آشتی می شوند و سمی برای سرمایه گذاری هستند و پیشرفت منطقه به سوی پیوستن به اتحادیه اروپا را مختل می کنند.
تنشها در نزدیکی مرزهای بین صربستان و کوزوو اخیرا افزایش یافته است. در این شرایط دولت فدرال آلمان از بلگراد درخواست کرده که تنش زدایی کند و خواهان کاهش نیروها در طرف صربستان است.
چندی پیش ۳۰ مرد مسلح و نقابدار در روستایی نه چندان دور از مرز با صربستان به سمت افسران پلیس کوزوو تیراندازی کردند. بر اساس گزارشهای پلیس، یک افسر پلیس و سه مهاجم در این تبادل آتش کشته شدند.
دولت آمریکا هم پیشتر از بلگراد خواسته بود تا نیروهای خود را که ظاهراً در مرز با کوزوو مستقر بودند، خارج کند.
این در حالی است که در پی تشدید تنشهای مرزی بین کوزوو و صربستان ائتلاف نظامی ناتو اعلام کرد که نیروهای بیشتری را در کوزوو مستقر میکند.
دولت پریشتینا بلگراد را به آموزش، تجهیز، تامین مالی و اعزام شبه نظامیان به کوزوو برای بی ثبات کردن این کشور متهم میکند. رهبری صربستان این اتهامات را رد میکند.
کوزوو که اکنون تقریباً به طور انحصاری توسط آلبانیاییها ساکن است، در سال ۱۹۹۹ با کمک ناتو از صربستان جدا شد و در سال ۲۰۰۸ اعلام استقلال کرد. بیش از ۱۰۰ کشور از جمله سوئیس استقلال این کشور را به رسمیت میشناسند. نیروهای ناتو موسوم به کی فوراز سال ۱۹۹۹ مسئول تامین امنیت در این کشور بوده است.
گفته می شود در صورت الحاق آلبانی به اتحادیه اروپا، فرقه ترویستی رجوی به اتهام مواردی مانند پولشویی و سازماندهی برای اقدامات تروریستی دیگر جایی در این کشور نخواهد داشت.
انتهای پیام