• امروز : شنبه - ۲۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 11 January - 2025

نوشابه کانادایی برای رجوی‌

  • کد خبر : 41246
  • 17 آگوست 2023 - 11:49
k 455

تا اول دی‌ماه ۹۱ فرقه رجوی در فهرست سازمان‌های تـروریـستی (LTEs) دولت کانادا قرار داشت، اما با پیروی از دولت اوباما تصمیم گرفت که سازمان را از فهرست حذف کند. پس از این بود که رجوی ها توانستند به‌طور فعال با شخصیت‌های کانادایی، از‌جمله سیاستمداران و روزنامه‌نگاران لابی ‌کرده تا جایگاه خود را حفظ کنند.

به گزارش فراق، جوزف بوچارد سال ۲۰۲۱ در مقاله‌ای برای نشریه دیجیتال«‌Spheres of Influence‌»  نوشت که تعدادی از شخصیت‌های مهم عمومی از مقر این فرقه در آلبانی بازدید کرده و در کنفرانس‌های سالانه آن در پاریس و تیرانا شرکت کرده‌اند. یکی از اصلی‌ترین چهره‌هایی که در این نشست‌ها حضور دارد، «استفان هارپر»، نخست‌وزیر وقت کاناداست. هارپر در دوران نخست‌وزیری‌اش، یکی از اصلی‌ترین حامیان اسرائیل و سرسخت‌ترین دشمنان ایران به‌شمار می‌رفت. هارپر چندین‌بار در کنفرانس بین‌المللی فرقه رجوی سخنرانی کرده است. در کنفرانس‌ها «کندیس برگن» و «جان برد»، هر دو از چهره‌های رهبری حزب محافظه‌کار حضور داشتند.

در دوره‌ای که برد وزیر امور خارجه کانادا بود، سفارت کانادا در تهران بسته شد و اقدامات سختگیرانه دیگری علیه ایران در دستور‌کار قرار گرفت. علاوه‌بر این افراد، «مایکل کوپر» در کنفرانس «ایران آزاد» فرقه رجوی در سال ۲۰۱۹ شرکت کرد. دیوید کیلگور، دادستان عمومی و نماینده سابق مجلس و سناتور محافظه‌کار «لیندا فرام» به کوپر پیوستند. سال ۲۰۱۷، فرام در مراسم گروه دوستان کانادایی یک ایران دموکراتیک شرکت کرد.

فرام سال ۲۰۱۷ در اظهارنظری ایرانی‌ها را «ملتی بدذات» توصیف کرد که اعتراض خیلی‌ها را به‌دنبال داشت. او از اصلی‌ترین مخالفان فروش هواپیماهای مسافربری شرکت کانادایی «بمباردیر» به ایران بود. از نمایندگان فعلی مجلس کانادا نماینده لیبرال «جودی اسگرو» بیش از سایر نمایندگان در کنفرانس فرقه رجوی در پاریس شرکت کرده و در برنامه‌های گروه‌های نزدیک به آنها در کانادا نیز به‌طور مداوم شرکت می‌کند. اما اصلی‌ترین حامی فرقه رجوی در کانادا، «اروین کاتلر» وزیر دادگستری پیشین کاناداست. او وکیل فرقه رجوی بوده است. کاتلر همچنین به‌عنوان مشاور سازمان صهیونیستی و ضدایرانی UANI (اتحاد علیه ایران هسته‌ای) نیز فعالیت کرده و در سال ۲۰۱۳ پای مریم رجوی را به پارلمان کانادا باز کرده است.

اما این میدان یک سوی دیگر هم دارد و آن ایران است. اگر قرار بر فعالیت این فرقه به‌ویژه در حوزه عملیات خرابکارانه علیه ایران باشد، برپایه قاعده مقابله به مثل در حقوق بین‌الملل، ایران نیز پاسخ به این حملات را حق خود می‌داند. نوشابه‌ای که کانادایی‌ها برای رجوی باز کردند، دیر یا زود باید هزینه اش را خیلی گران بدهند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=41246