آلبانی یکی از کشورهایی در اروپای شرقی است که هم اکنون به یکی از مقرهای اصلی سکونت فرقه تروریستی رجوی علیه ایران تبدیل شده است.
به گزارش فراق، آلبانی با نام رسمی جمهوری آلبانی کشوری در شبهجزیره بالکان واقع در جنوب شرقی اروپا است. این کشور از شمال با مونتهنگرو و صربستان و از شرق با مقدونیه شمالی و یونان مرز مشترک دارد. آلبانی جزو کشورهای ناحیه مدیترانه نیز است و در شمال دریای یونان و غرب دریای اژه قرار دارد.
آلبانی با ۲۸٬۷۴۸ کیلومتر مربع مساحت، ۱۴۴مین کشور وسیع جهان است. آلبانی با ۲٬۸۷۷٬۷۹۷ نفر جمعیت، ۱۳۶مین کشور پرجمعیت جهان است.
پایتخت و بزرگترین شهر این کشور تیرانا و جمعیت آن ۳۷۴٬۸۰۱ نفر است.
زبان رسمی این کشور آلبانیایی و واحد پول این کشور لِک نام دارد. مردم آلبانی از ریشه قوم ایلیری از اقوام هندواروپایی هستند.
آلبانی تحت نیروهای یونانیها، امپراتوری روم، امپراتوری بیزانس و امپراتوری عثمانی (۴۳۱ سال) بود. آلبانی وارث تمدن ایلیریان باستان، پس از سدهها عقب ماندگی تحت حاکمان مختلف طی سدهها، پیشرفت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی قابل توجهی داشتهاست. آلبانی در ۲۸ نوامبر ۱۹۱۲ توسط مبارزات اسکندربیگ و اسماعیل کمالی استقلال خود را امپراتوری عثمانی بدست گرفت. اَنوَر خوجه ۵۰ سال حاکمیت کمونیسم بر کشور آلبانی، جمهوری سوسیالیستی خلق آلبانی تشکیل داد تا اینکه با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۰ این کشور استقلال خود را مجدداً بهدستآورد.
واحد پول این کشور لِک نام دارد و اقتصاد آن در حالت گذار به بازار آزاد است. اصلاحات بازار آزاد، باعث شده تا اقتصاد این کشور بهویژه در بخشهای انرژی و زیرساختهای ترابری، به روی سرمایهگذاری خارجی باز شود. اقتصاد آلبانی بیشتر در زمینه کشاورزی و صادرات کروم است. در حدود یکسوم این کشور جنگلی است و آلبانی از نظر گونههای گیاهی کشوری غنی است. یکی از مهمترین محصولات اقتصادی در این کشور گندم است که وارد بخشهای صادراتی شدهاست و کشور آلبانی از نظر تولید محصولات کشاورزی به خصوص گندم به خودکفایی رسیدهاست. در این کشور تولید کرومیت نیز دیده میشود و کشور آلبانی در دنیا مقام بالایی را داشتهاست.
نظام سیاسی آلبانی دموکراسی پارلمانی است. ایلیر متا رئیسجمهور و ادی راما نخستوزیر کشور آلبانی است. از سال ۲۰۰۹، آلبانی عضو ناتو و کاندیدای عضویت در اتحادیه اروپا است. آلبانی سعی کرده تا حفظ ثبات منطقه ای، حمایت از استقلال کوزوو و حل اختلافات سیاسی در بالکان باشد.
در همین حال، دولت آلبانی از پیشرفت و توسعه گردشگری برخوردار است. مچنین ۲۵ مکان نگهداری محیط زیست در جهان را در اختیار دارد. آلبانی از اعضای ناتو و تنها عضو سازمان همکاری اسلامی در اروپا میباشد. آلبانی از ژانویه ۲۰۰۳ در فهرست نامزدهای احتمالی پیوستن به اتحادیه اروپا قرار داشته و بهطور رسمی در ۲۸ آوریل ۲۰۰۹ برای عضویت در این اتحادیه درخواست دادهاست. همچنین از تاریخ ۱۴ دسامبر ۱۹۵۵ در سازمان ملل متحد عضو است.
فاصله ایران تا آلبانی چقدر است؟
بر اساس اطلاعات جغرافیایی فاصله شهرستان ماکو در استان آذربایجان غربی به عنوان یکی از نزدیک ترین نقاط جغرافیایی ایران با کشور آلبانی حدوداً ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر است، اما فاصله تهران تا آلبانی حدوداً ۳ هزار و ۳۸۰ کیلومتر می باشد. البته این محاسبه مسیر جاده ای است و مسیر هوایی و مستقیم به مراتب کمتر است.
آلبانی مقر فرقه رجوی
گفتنی است اردوگاه تیرانا یا کمپ تیرانا، مقر کنونی سازمان منافقین در شهر تیرانا (پایتخت کشور آلبانی) است.
این تصویر نشان می دهد که اعضای فرقه رجوی به صورت تمام وقت در فضای مجازی علیه جمهوری اسلامی ایران در حال توطئه چینی هستند.
این اردوگاه در منطقهای میان پایتخت کشور آلبانی (تیرانا) و شهر ساحلی دورس قرار دارد. پس از تعطیلی قرارگاه لیبرتی، افراد سازمان به کشورهای اروپایی و بیشتر به آلبانی منتقل شدند اما اخیرا منتشر شده که قرار است رجویها از آلبانی نیز به کانادا پناه ببرند. منابع آگاه امنیتی در این خصوص گفتند که سران این فرقه «درپی عزم جدی دولت و دادگاه ویژه ضدتروریسم آلبانی بر محدود کردن این گروهک بهدلیل مستندات کشفشده در مقر اشرف۳» چنین تصمیمی را گرفتند و «سران آن در حال فراهم کردن مقدمات خروج تدریجی اعضای خود هستند.»
سیام خردادماه یعنی در سالروز تغییر فاز فرقه رجوی به نظامی، پلیس آلبانی با حکم دادگاه برای بازرسی وارد اردوگاه اشرف۳ شد. برخلاف دفعات پیشین، پلیس با هدف مشخصی وارد اردوگاه شده بود تا ضمن بازرسی، سرورهای مخصوص عملیات سایبری فرقه رجوی را جمعآوری کند. ممانعت فرقه رجوی برای بازرسی از ساختمان عملیات سایبری، منجر به درگیری شد و پلیس برای متفرق کردن اعضا از اسپری اشکآور استفاده کرد. کمتر از ۱۰ روز بعد پلیس آلبانی برای دومین بار وارد اردوگاه فرقه رجوی شد و تمامی خودروهای ورودی و خروجی از این اردوگاه را بازرسی کرد تا از ورود تجهیزات رایانهای به اردوگاه اشرف۳ و ادامه فعالیت سایبری فرقه رجوی جلوگیری کند.
پس از این عملیات پلیس آلبانی، «ادی راما» نخستوزیر آلبانی در مصاحبهای با «اشپیگل» آلمان گفت که فرقه رجوی نمیتوانند از آلبانی برای جنگ علیه ایران استفاده کنند. در ادامه برخورد آلبانی با فرقه رجوی، پلیس این کشور هفته گذشته محدودیتهای جدیدی را برای کنترل این مقر اعمال کرده است که براساس آن، هیچکس بدون اجازه پلیس حق ورود و خروج در این اردوگاه را ندارد. دولت آلبانی همچنین ورود مریم رجوی سرکرده فرقه رجوی به آلبانی را نیز به این کشور ممنوع کرد تا فرقه رجوی یک بار دیگر دورهگردی را تجربه کنند. آنها پس از ترور و جنایتهایی که در ایران مرتکب شدند در میانه جنگ، به دامان صدام حسین پناه بردند و در ازای خیانت به کشورشان، در پایگاهی در استان دیاله عراق مستقر شدند. پس از سرنگونی صدام و با ضربالاجل مقامات عراق، در سال ۹۱ به پایگاه لیبرتی در حوالی بغداد منتقل شدند. با دخالت آمریکا و وعده حمایتهای مالی و سیاسی، آلبانی حاضر به پذیرش این تروریستهای پیر گردید. حالا آلبانی که هدفش از میزبانی از تروریستها، کسب اعتبار و جایگاهی بینالمللی در منطقه بالکان از طریق همراهی با سیاستهای آمریکا بود، دیگر حاضر به ادامه حضور این گروهک تروریستی نیست.
انتهای پیام