• امروز : پنج شنبه - ۲۰ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 9 January - 2025

آینده مبهم فرقه رجوی از نگاه رسانه آمریکایی

  • کد خبر : 40919
  • 30 جولای 2023 - 11:39
202307

عضو اجرایی مرکز سیاست امنیتی ژنو معتقد است حامیان مجاهدین خلق معمولا نومحافظه کاران سنگدل و سیاستمداران بازنشسته ای هستند که خرسند از دریافت چک هایی با مبالغ سنگین از مجاهدین هستند.

به گزارش فراق، در پی برگزاری گردهمایی سالانه مجاهدین خلق در پاریس و حضور بحث برانگیز سیاستمداران آمریکایی در آن، رسانه سی. ان. ان آمریکا در مطلبی از مجاهدین خلق با عنوان «عزیز نو محافظه‌کاران آمریکا» یاد کرد. نویسنده مقاله، «نادین ابراهیم» به بررسی سوابق این گروه، چند و چون رابطه آن با غرب و آینده مبهم آن پرداخت.

نادین ابراهیم از همان آغاز اذعان می‌کند که روزهای شکوه مجاهدین خلق رو به افول است چرا که علیرغم سازماندهی خوبش در دشمنی با جمهوری اسلامی، از حمایت بسیار کمی در میان ملت ایران برخوردارست که دلیل عمده آن گذشته پرخشونتش و حمایتش از صدام حسین در زمان جنگ هشت ساله ایران و عراق است.

بنابر تحلیل‌هایی که در مقاله سی. ان. ان آمده است، تعاملات دیپلماتیکی که اخیرا بین ایران و دشمنانش درگرفته است ممکن است برای مجاهدین خلق گران تمام شود. به ویژه که در یک ماه گذشته هم مقر مجاهدین در آلبانی مورد تجسس پلیس قرار گرفت و هم پلیس فرانسه به طور موقت برگزاری گردهمایی‌شان را ممنوع کرد.

البته پاسخ همیشگی مجاهدین خلق به این تحولات این است که غرب در قبال ایران سیاست مماشات در پیش گرفته است و آلبانی تحت فشار ایران به قرارگاه اشرف ورود کرده است. این در حالی است که یک مقام وزارت امور خارجه آلبانی به سی. ان. ان گفته است که کشورش برای میزبانی مجاهدین بهای سنگینی پرداخت کرده است که نمونه آن حملات سایبری سال گذشته بود که پیامدهای بدی برای شهروندان آلبانیایی داشت و موجب شد دولت آلبانی روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کند. این مقام آلبانیایی گفت: «خیلی اهانت آمیز است که آلبانی متهم به مماشات شود در حالیکه از مجاهدین خلق در خاک خود استقبال کرد و آن ها را مورد حمایت انسان دوستانه قرار داد.»

همچنین نادین ابراهیم به موضوع از سرگیری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان  به عنوان یکی دیگر از عوامل تضعیف مجاهدین خلق اشاره می‌کند. در ادامه تریتا پارسی نایب رئیس موسسه کوینسی به سی. ان. ان می‌گوید که نوسانات تنش‌های میان ایران و دیگر کشورها، مستقیما بر مجاهدین خلق اثر می گذارد و همزمان با بهبود روابط میان ایران و سعودی، مجاهدین خلق کارکرد خود را برای عربستان از دست می‌دهد.

علی احمدی دیگر کارشناسی است که در این گزارش مورد مصاحبه  قرار گرفته است. او عضو اجرایی مرکز سیاست امنیتی ژنو است که معتقد است حامیان مجاهدین خلق معمولا نومحافظه کاران سنگدل و سیاستمداران بازنشسته ای هستند که خرسند از دریافت چک هایی با مبالغ سنگین از مجاهدین هستند.

الکس وطنخواه، مدیر برنامه ایران در موسسه خاورمیانه واشنگتن. دی. سی بر این بارو است که توافق‌های تازه میان ایران با آمریکا و اروپا، آینده مجاهدین خلق را به مخاطرات تازه‌ای وارد می‌کند و حذف مجاهدین از صحنه می تواند امتیازی باشد که غرب به ایران می‌دهد.

با این وجود، وطنخواه معتقد است که مجاهدین خلق به این زودی‌ها ناپدید نمی‌شود، چندان که در شش دهه گذشته علیرغم تحولات ژئوپولیتیک بقا داشته است. او می‌گوید: فکر می‌کنم که آن‌ها به مرور ضعیف‌تر می‌شوند. در حالیکه نزدیکی ایران و عربستان آن ها را ضعیف‌تر می‌کند، نمی‌تواند نشانی از مرگ آنها باشد.

لازم به ذکر است که در طول تاریخ فرقه‌ها نمی‌میرند. بلکه تضعیف یا تقویت می‌شوند چرا که این ایدئولوژی نیست که موجب بقای آنها شده است بلکه متدولوژی هاست که به طور سازمان یافته اعضا را در شرایط کنترل ذهن نگه می‌دارد.

گزارش از: مزدا پارسی

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=40919