پس از اقدام پارلمان اروپا در تروریستی خواندن سپاه و اعمال تحریمهای گسترده توسط شورای اروپا، ایران نیز باید ضمن گسترش لیست تحریمی خود، بخشی از «لیست تحریمی» قبلی را وارد «لیست تروریستی» خود کند تا برخورد با آنها جدیتر از قبل باشد.
به گزارش فراق، سیدمهدی طالبی و علی مزروعی از خبرنگاران روزنامه فرهیختگان در گزارشی که منتشر کردند، نوشتند: ایران پیشتر تعداد ۶۱ مورد از نهادها و اشخاص اتحادیه اروپا را تحریم کرده است. در میان این نهادها و اشخاص، برخی از نهادهای وابسته به پارلمان اروپا و نمایندگان این پارلمان و دیگر کشورهای اروپایی حضور دارند. یکی از گروههای وابسته به پارلمان اروپا، گروه موسوم به «دوستان ایران آزاد» هستند که توسط لابی فرقه رجوی در بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، دانمارک، بلژیک و پارلمان اروپا سازماندهی شدهاند. همین افراد هستند که در ازای دریافت پول، منویات فرقه تروریستی رجوی را در اتحادیه اروپا دنبال میکنند. نام اکثر این افراد در طرحهای ضد ایرانی به چشم میخورد. اعمال تحریمهای جدید علیه ایران و تلاش برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران نیز از اقدامات این افراد نزدیک به فرقه تروریستی رجوی است.
این افراد برای حمایت از طرحهایی که فرقه رجوی در پس آن هستند و یا برای سخنرانی در اجلاسهای این فرقه، مبالغ قابل توجهی دریافت میکنند. به نوشته بلومبرگ و طبق گزارشی که نشریه کریستینساینسمانیتور در سال ۲۰۱۱ منتشر کرده است، فرقه رجوی در آن سال مبلغ ۲۵ هزار دلار به سخنرانانی که دعوت کرده بود، پرداخت کرده است. به طور حتم قیمت این پیادهنظامهای اجارهای رجوی در سال ۲۰۲۲ با رشدی قابل توجه همراه بوده است که آنها را مجاب به همراهی با این تروریستها کرده است.
پس از اقدام پارلمان اروپا در تروریستی خواندن سپاه و اعمال تحریمهای گسترده توسط شورای اروپا، ایران نیز باید ضمن گسترش لیست تحریمی خود، بخشی از «لیست تحریمی» قبلی را وارد «لیست تروریستی» خود کند تا برخورد با آنها جدیتر از قبل باشد.
این نمایندگان و مقامات غربی پیشتر به دلیل همکاری با فرقه رجوی بهعنوان هشداری اولیه، مورد تحریم ایران قرار گرفته بودند. این تحریمها صرفا میتوانست منافع خاصی از این نهادها و افراد را تهدید کند. بااینحال به نظر میرسد از این پس با توجه به اقدامات پارلمان اروپا در تروریستی خواندن سپاه و سخنرانی رهبر فرقه رجوی در پارلمان کشورهای اروپایی، این افراد باید در لیست تروریستی قرار گیرند.
این مساله برخورد با آنها را از سطح بالایی برخوردار میسازد. یک تروریست در هرجایی از دنیا نباید خیالی آسوده برای طراحی اقدامات تروریستانه خود داشته باشد و از منابع و امکاناتی جهت نیل به اهداف تروریستی خود برخوردار شود. از سوی دیگر دولتهایی که این تروریستها تحت حکومت آنها فعالیت میکنند، بانکها، شرکتهای سرمایهگذاری و صنعتی که با این افراد مرتبط هستند، به دلیل ارتباط با تروریسم میتوانند تحت نظارت و عملیات مقابله با تروریسم باشند.
زنجیره تروریستها، نهادهای مرتبط با آنها و تاسیساتی که این افراد از آن بهرهمند هستند برای جلوگیری از رشد و اشاعه تروریسم باید از طریق ابزارهای گوناگون مورد مهار قرار گیرند.
احزابی که نمایندگان تروریست اروپایی در آن عضویت دارند، بنابر تشخیص ایران که میتواند زمانبر نیز باشد، به مرور تحت اقدامات سنگینتر مبارزه با تروریسم قرار گیرند. این اقدامات میتواند به تهیه لیست کمککنندگان مالی به این احزاب برای اعمال تحریم و فشار کشیده شود.
تروریستها و پیچیدگیهای تاثیرات دینی-نهضتی ایران
به نوشته روزنامه فرهیختگان، تروریستی اعلام شدن برخی نهادها و مسئولان پارلمانی اروپا با توجه به پیچیدگی روابط دینی و نهضتی میان ایران با گروهها و افرادی در سراسر جهان، میتواند تبعاتی وسیعتر از اقدامات دولتی برای این افراد داشته باشد. با توجه به اهمیت و نقش رهبران جمهوری اسلامی در رهبری اسلامی و نهضتهای آزادیبخش جهان، که باعث تمرکز پیروان و متحدان دینی این رهبران به اقدامات تهران شده است، تروریستها احتمال دارد فارغ از اقدامات دولتی، مورد ضربه جدی آنها قرار گیرند، همانند بلایی که سلمان رشدی در سال ۲۰۲۲ به آن دچار شد. او سال گذشته میلادی پس از گذشت ۳۳ سال از فتوای امام خمینی(ره) درباره ارتدادش، در آمریکا مورد حمله یک شهروند لبنانیتبار ۲۴ ساله قرار گرفت. اندرو وایلی، مدیر برنامههای سلمان رشدی ۷۶ ساله که نیمی از عمر خود را در خفا و سختیهای غیرقابلتوصیف امنیتی گذرانده در بیانیهای مدعی شده بود در این حمله سلمان رشدی یکی از چشمان خود را از دست داده، عصب بازوی وی آسیب دیده و کبدش نیز وضعیت نامناسبی دارد. علیرغم اظهاراتی درباره زنده بودن رشدی، از زمان حمله تصویری از وی منتشر نشده است. به جز رشدی که چندین ترور را تا زمان ضربه اصلی از سرگذرانده بود، هیتوشی ایگاراشی که مترجم کتاب او بود، در سال ۱۹۹۱ کشته شد.
تروریستهایی که دستگیر شدند
دستگیری روحاله زم مدیر آمد نیوز در پائیز ۱۳۹۸، دستگیری جمشید شارمهد عضو انجمن پادشاهی ایران و متهم به کشتار شهروندان ایران در بمبگذاری ۱۳۸۷ شیراز در سال ۱۳۹۹ و به دام افتادن حبیب اُسَیوَد رهبر «جنبش نضال» بهعنوان یکی از عوامل حمله به رژه ۱۳۹۷ اهواز در سال ۱۳۹۹ تنها تعدادی از افراد تحت حفاظت سرویسهای اطلاعاتی غرب هستند که با وجود زندگی در کشورهای غربی، به دست ایران گرفتار شدند. این نشان میدهد سایر افرادی که در لیست تروریستی ایران قرار میگیرند در هر جای دنیا میتوانند زیر ضربه بروند.
پیگیری قاتلان حاج قاسم
میان افرادی که به دلیل ترور شهید سلیمانی در لیست تروریستی ایران قرار گرفتهاند با افرادی که به دلیل اقدام علیه منافع کلی ذیل لیست تروریستی قرار خواهند گرفت، تفاوتهایی وجود دارد. نخست آنکه در ترور سردار سلیمانی به دلیل سویه نظامی این اقدام، اقدامات تند علیه عاملان قابل پیگیریست اما در اقدامات غیرنظامی، برخوردها نیز نرمتر اما به همان میزان آسیبزننده خواهند بود. مقامات اروپایی که در تروریستی اعلام کردن سپاه نقش ایفا کردهاند، با قرار گرفتن ذیل لیست تروریستی ایران، مشابه جنایتکاران دولتی آمریکا تحت ضربه قرار نمیگیرند اما همانند آنها تحت تعقیب بوده و به شکلی متناسب دچار آسیب میشوند.
دولت آمریکا برای سال جاری میلادی، با وجود گذشت سه سال از جنایت فرودگاه بغداد همچنان درحال پرداخت هزینههای اضافه برای حفاظت از افرادی مانند مایک پمپئو وزیر خارجه و برایان هوک مسئول میز ایران در دولت ترامپ هستند.
فشار دیپلماتیک
برای مهار تروریسم که شامل مقامات پارلمان اروپا نیز میشود، زنجیرهای از مسیرها قابل پیگیری است. فعالیتهای دیپلماتیک بخشی از این زنجیره هستند. ایران باید از کانالهای دیپلماتیک هشدارهایی به کشورهای محل زندگی این افراد صادر کرده و کشورهای محل تردد و فعالیت آنها را تحت فشار دیپلماتیک قرار دهد.
چنین افرادی به همراه برخی از همکارانشان که آنها نیز میتوانند همکار تروریسم تلقی گردند، باید با خطر توقیف در تعدادی از کشورها روبه رو باشند. همچنین دولت ایران باید با فشارهای دیپلماتیک تغییرات شغلی این افراد را مسدود سازد، زیرا احتمال دارد آنها با تغییر شغلی، بهعنوان دیپلمات راهی ماموریتهایی شوند. کشورهای میزبان باید بدانند حضور این افراد در خاکشان به دلیل مشمولیت آنها در چهارچوب فعالیتهای چندگانه مهار تروریسم، مناقشهبرانگیز خواهد بود.
چه ابزارهایی برای برخورد با تروریستها مشروع هستند؟
با توجه به پیچیدگی پیگیریهای ضدتروریستی ایران حتی در قالب دولتی، دستگاههای ایران میتواند به هر طریقی این افراد را با توجه به خطراتشان، هدف اقدامات خود قرار دهد. این ابزارها میتوانند طیف گستردهای از اقدامات مهار مانند ضربه به منابع تامین مالی آنها را دربرگیرد.
تفاوت نهادهای تعیینکننده مصداق تروریسم
هرچند دولت و مجلس ایران میتواند با ارائه لیستی افرادی را تروریست بخواند، اما این به معنای لزوم گنجاندن اسامی تمامی تروریستها در لیست نیست. دستگاههای امنیتی بنابر تعاریف موجود میتوانند تروریستهایی را تعیین و مورد تعقیب قرار دهند. دستگاههای امنیتی ایران میتواند نهادها و تمام اعضایشان را که در تروریستی اعلام کردن سپاه نقش داشتهاند یا صرفا برخی از اعضای خاص آنها را تروریست تشخیص داده و نسبت به مهار ضدتروریستی آنان اقدام کند. این تفاوتها ریشه مسائل متفاوتی دارد. سپاه بهعنوان نهادی تحت تحریم اروپا باید تمام مقامات رایدهنده به طرح تروریستی اعلام کردن این نهاد در پارلمان اروپا و همچنین طراحان و مسببان تحریم در شورای اروپا را تحت پیگرد قرار دهد. این اقدام توسط دولت و مجلس شورای اسلامی ایران قابل پیگیری نیست زیرا آنها باید اقدامی مشابه نهادهای قانونی اروپا ترتیب دهند، نه اقدامی فراتر، اما سپاه میتواند با استناد به هدف قرار گرفته شدن خود، اقدام به پیگرد مسببان کند.
حوزه جغرافیایی تهدید علیه تروریستها
برخلاف برداشتها حوزه جغرافیایی مبارزه با تروریسم ایران صرفا به منطقه منحصر نمیشود. شاید آنچه باعث محدودانگاری این حوزه جغرافیایی شده مبارزات سنگین ضدتروریستی علیه گروه بزرگ داعش است که نیازمند اقدامات مستشاری نظامی وسیع بود. بااینحال تمام اقدام ضدتروریستی نیازمند حضور نیروهای نظامی نیست. در حقیقت داعش نه یک چهارچوب بلکه یک مورد از برخوردهای ضدتروریستی ایران را نشان میدهد و به دلیل ابعاد بزرگ آن، نمیتواند اقدامات ضدتروریستی ایران را تنها با آن قیاس کرد.
فارغ از خاک ایران و اقدامات نظامی، تهران میتواند برای ضربه به تروریستهایی که وجودشان برای ایران و جهان خطرناک است، در مناطق دیگری نیز دست به اعمال مهار تروریسم بزند.
اروپا در حال چالشیساختن روابط خود با جهان
پارلمان اروپا با تروریستی اعلام کردن سپاه بهعنوان یک نهاد نظامی-امنیتی ایران آشکار ساخت پرونده ایران را نظامی-امنیتی میبیند و تهران نیز باید نگاه مشابهی به قاره سبز پیدا کند.
با این اقدام از قدرت تحرک اروپا، شرکتها و منافعش در جهان کاسته خواهد شد زیرا به دلیل حضور تروریستها در آن، این منافع باید مشمول مهار تروریسم قرار گیرند. اروپا در سالهای گذشته این بحران را نهتنها در روابط با ایران، بلکه در روابط خود با ترکیه، روسیه و چین نیز ایجاد کرده است. به دلیل حمایتهای فرانسه به همراه آمریکا از یونان و تجهیز این کشور به جنگندههای اف-۳۵ و رافائل در کنار تحریم ترکیه، موازنه نظامی در مدیترانه دچار چالش شده است. روسیه نیز از سال گذشته مجبور شده به ساختارهای ناتو در خاک اوکراین حمله کند. در این میان چین نیز همزمان با فشار آمریکا، تحت فشار اروپا در مساله هنگکنگ و سینکیانگ بوده و با تبعاتی اقتصادی مواجه گشته است. در این میان ایران از آخرین روزهای تابستان و در پاییز ۱۴۰۱ با اغتشاشاتی روبهرو شد که اروپا در حین و پس از آن نقشآفرینی گستردهای داشت.
برایان هوک
نماینده دولت آمریکا در امور ایران
برایان هوک رئیس «گروه اقدام ایران» در وزارت خارجه دولت سابق آمریکا منصوب شد و مستقیما با مایک پومپئو وزیر امور خارجه کار میکرد. او سال ۹۸ بعد از عملیات تروریستی آمریکا برای ترور سردار «قاسم سلیمانی» با یکی از نمایندگان گروهک منافقین دیدار کرده است. پایگاه «دیلیبیست» که این خبر را گزارش داده، نوشته این دیدار درحالی انجام شده که پیشتر رسانههای آمریکا گزارش داده بودند پومپئو، مقامهای این کشور را از دیدار با نمایندگان منافقین منع کرده است. دیلیبیست نوشته پامپئو در آن اطلاعیه به «سابقه بحثانگیز» فرقه رجوی و «جایگاه ضعیف» آن در میان مردم ایران اشاره کرده بود.
مایک پنس
معاون رئیسجمهور سابق آمریکا
پنس پنجشنبه ۲ تیر ۱۴۰۱، ۶ ماه پس از ترک قدرت، با رجوی در کمپ «اشرف۳» در آلبانی دیدار کرد. او به رجوی تاکید کرده بود برای اعمال فشار به دولت ایران سختی این سفر پنجهزار مایلی (هشتهزار کیلومتری) را از خانهاش در ایندیانا تا تیرانا متحمل شده است. معاون ترامپ مدعی بود دولتشان موفق شده با خالی ساختن خزانه دولت ایران و ایجاد بحران اقتصادی در کشور، زمینهای را برای فعالیت اپوزیسیون! فراهم سازد. این اوانجلیست مشهور از دولت بایدن خواسته بود به هیچ عنوان تحریمها علیه ایران را لغو نکند.
فاتمیر مدیو
وزیر دفاع پیشین آلبانی
سیاستمدار محافظهکار آلبانیایی و رئیس حزب جمهوریخواه این کشور است که یکی از حامیان اصلی منافقین در آلبانی محسوب میشود. مدیو که سابقه تصدی وزارت دفاع و نیز وزارت محیطزیست آلبانی را در کارنامه دارد در یکی از سخنرانیهای خود در جمع منافقین حمایتش از این گروه را اینگونه اعلام میکند: «من در موضوعات مختلفی با دولت کنونی اختلاف دارم اما اگر موضوعی باشد که با آن بسیار موافق باشم کاری است که دارند انجام میدهند، کاری که ما آغاز کردیم تا همهچیز را برای شما فراهم کنیم تا شما احساس کنید در خانه خودتان هستید. این تعهد ماست.»
کییرا رودیک
نماینده پارلمان و رهبر حزب صدای اوکراین
او عضو هیاتمدیره اتاق بازرگانی آمریکا در اوکراین و انجمن فناوری اطلاعات اوکراین بود. رودیک بهطور مداوم از ادغام اوکراین در اتحادیه اروپا و ناتو دفاع میکند. او سال جاری به آلبانی سفر کرده تا به کمپ منافقین برود و از موزه موسوم به «مقاومت» در اشرف ۳ بازدید کند. رودریک، مریم رجوی را یک رهبر شگفتانگیز و یک الگوی بزرگ خوانده است. او به رجوی گفته است: «این افتخاری است که شما را میبینم و از نزدیک با کسانی آشنا میشوم که این همه سال، این نبرد سخت را پیش برده و به سمبلی برای مردم ایران تبدیل شدهاند.»
ریتا زوسموت
رئیس پیشین پارلمان آلمان فدرال
او از مدافعان حفاظت از منافقین در اشرف و لیبرتی بوده و تلاشهای زیادی داشته است تا این تروریستها انتقالی امن به خارج از عراق داشته باشند. وی پس از انتقال مجاهدان از لیبرتی به آلبانی، دوبار برای دیدار با مجاهدان در اشرف۳ به آلبانی سفر کرده است. زوسموت از حامیان کمیته موسوم به «همبستگی آلمان برای ایران آزاد» مرتبط با منافقین است. زوسموت پس از لایحه انتقال زندانیان بلژیک به ایران، بهدلیل احتمال استرداد اسدالله اسدی به ایران، در نامهای به نخستوزیر بلژیک خواهان جلوگیری از این اقدام شد. اسدی با ادعای اینکه قصد اقدام عیله نشست منافقین را داشته، دستگیر و زندانی شده است.
استفان هارپر
نخستوزیر پیشین کانادا
هارپر رهبر حزب محافظهکار کاناداست. او در دوران نخستوزیریاش، یکی از اصلیترین حامیان اسرائیل و سرسختترین دشمنان ایران بهشمار میرفت که در موضعی مشابه با رژیمصهیونیستی هیچ وقت حاضر نشد از مذاکرات هستهای برای رسیدن به توافق با ایران حمایت کند. هارپر با حضور در یکی از اجلاسهای منافقین ضمن اعلام اینکه کشورش حکومت ایران را رسما بهعنوان دولت حامی تروریسم فهرست کرده است از سیاست تحریم نهادهای ایران ازجمله سپاه و بستن سفارت ایران در کانادا حمایت کرد. او آشوبهای خیابانی در ایران را اعتراضاتی عنوان نهاد که تا براندازی حکومت ایران از خیابان بالاخواهد رفت.
اروین کاتلر
وزیر دادگستری پیشین کانادا
او وکیل گروهک منافقین و از چهرههای سیاسی موثر در خارج کردن نام این گروهک از فهرست گروههای تروریستی کانادا محسوب میشود. کاتلر همچنین بهعنوان مشاور سازمان اسرائیلی و ضدایرانی ( UANI اتحاد علیه ایران هستهای) نیز فعالیت کرده و در سال ۲۰۱۳ پای مریم رجوی را به پارلمان کانادا باز کرده است. این فعال سیاسی که سابقه ریاست کنگره یهودیان کانادا را در کارنامه دارد و از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۵ عضو مجلس عوام این کشور بوده همان فردی است که تحریمهای ضدایرانی اخیر این کشور علیه وزرا، قضات، دادستانها و روسای زندانهای ایران را پیشنهاد داده است.
لیندا فرام
سناتور کانادایی
سال ۲۰۱۷، فرام در مراسم گروه دوستان کانادایی یک ایران دموکراتیک شرکت کرد. وی صریحا منکر هرگونه وابستگی به مجاهدین یا حمایت از آنان شده اما او در توییتر با حشمت علوی مراوده داشت. بعدها گزارشی در نشریه اینترسپت نشان داد که حساب علوی جعلی و تحتکنترل یک تیم سهنفره از اعضای مجاهدین است. فرام سال ۲۰۱۷ در اظهارنظری ایرانیها را ملتی بد ذات توصیف کرد که اعتراض خیلیها را بهدنبال داشت. او از اصلیترین مخالفان فروش هواپیماهای مسافربری شرکت کانادایی «بمباردیر» به ایران بود. او از اصلیترین حامیان اسرائیل در کاناداست و نشان «رهبری گلدا مئیر»(گلدا مایر) را از اسرائیلیها دریافت کرده است.
خاویر زارزالخوس
نماینده اسپانیا در پارلمان اروپا
بلندگویی خاضع در خدمت گروهک منافقین است. تقریبا هر ایدهای که منافقین آن را طرح میکنند در پارلمان اروپا از زبان زارزالخوس تکرار میشود. او رئیس مشترک گروه موسوم به دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپاست. اخراج سفرای ایران از اتحادیه اروپا و همچنین قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه از موضوعاتی است که وی در دوماه گذشته بارها آن را تکرار کرده است. او آبان سال جاری در جریان رایگیری پارلمان اروپا درباره قطعنامه در حمایت از اعتراضات ایران، از رجوی برای سخنرانی در این باره دعوت کرد تا در این زمینه سخنرانی کند.
یان زهرا دیل
نماینده پارلمان اروپا
سیاستمدار ضدایرانی اهل جمهوری چک است. او از سال ۲۰۰۴ نیز بهعنوان نماینده پارلمان اروپا مشغول به فعالیت است. دیل از نمایندگان حامی همجنسگرایی و همچنین حامی شهرکسازی اسرائیل است. دیل در جلسهای با مریم رجوی شجاعت وی را تحسین کرده و فعالیتهای مجاهدین خلق را سازمان یافتهترین جنبش مقاومت توصیف کرده است. این نماینده ضدایرانی پارلمان اروپا که آبان ماه سال جاری در لیست تحریمی وزارت خارجه ایران نیز قرار گرفته است در گفتوگو با رجوی تغییر مسالمتآمیز در ایران را غیرممکن توصیف کرده و توقف مذاکرات با ایران را الزامی میداند.
جوزف لیبرمن
سناتور اسبق آمریکا
اگر در انتخابات سال ۲۰۰۰ الگور پیروز میشد، لیبرمن معاون رئیسجمهور میشد. لیبرمن که نامش در لیست تحریمی اشخاص آمریکایی حامی گروهک تروریستی وزارت امور خارجه ایران نیز آمده، در یک نشست خطاب به «مریم رجوی» سرکرده منافقین گفت: «شما در خط مقدم نبرد هستید. شما نیروهای جایگزین و بخشی از امید ما برای آینده هستید.» او از ترس جمهوری اسلامی از منافقین گفته و راه موفقیت جنبش برای انقلاب سیاسی در ایران را داشتن یک رهبر عالی خواند و در مصداق این رهبری، به مریم رجوی اشاره کرده و او را ترکیبی از مارگارت تاچر و مادرترزا خوانده است.
جان برکو
رئیس سابق مجلس عوام بریتانیا
یکی از اعضای حزب محافظهکار است که در دیدارهای متعدد با اعضای منافقین حمایت خود از این گروه و فعالیتهای گروههای شورشی وابسته به آن را اعلام کرده است. برکو درحالی اواخر دیماه امسال در دیدار با مریم رجوی بر لزوم اتخاذ یک سیاست قاطع علیه ایران تاکید کرد که پیش از این نیز در یکی از اجلاسهای این گروه حمایت خود از این گروه تروریستی را اینگونه اعلام کرده بود: «خوشحالم که به شما ملحق میشوم برای اینکه حمایتم را از شما اعلام کنم. حمایت صریح، سرسختانه از کانونهایشورشی مجاهدین خلق و حمایت از مریم رجوی.»
ژنرال وسلی کلارک
فرمانده سابق ناتو
رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش آمریکا، یکی از سخنرانان کنفرانسهای منافقین است. او در اتحادیه اروپا در حمایت از منافقین، با چشمپوشی از جنایات این گروهک گفته بود: «ما مدارک و شواهدی ندیدهایم دال براینکه این یک سازمان تروریستی است. من درخواست دیدن چنین مدارکی را کردهام، اما چیزی ارائه نشده است. من دلیلی نمیبینم که آنها در لیست نگاه داشته شوند، هیچ دلیلی نمیبینم.» بعدها باتلر معاون فرمانده نظامی آمریکا در عراق، بااشاره به حمایتهای کلارک، ژنرال آمریکایی از منافقین در گردهماییهای مختلف گفت: «ژنرال کلارک بدون گرفتن ۲۵ هزار دلار از تخت خواب بلند نمیشود»
میشل آلیوماری
وزیر خارجه اسبق فرانسه
او که سالها قبل به علت ارتباطات شخصیاش با خاندان بنعلی از مقام خود استعفا داد، از میهمانان ثابت اجلاس منافقین است. آلیوماری سال ۹۸ در نشست منافقین در آلبانی با اشاره به ساختوسازها در اشرف، به منافقین گفت که «این محل شگفتانگیزی که شما در زمان کوتاه ساختهاید نشان میدهد که شما توانایی چه کارهایی دارید.» او خطاب به رجوی گفته است: «خانم رجوی شما تنها نیستید ما کمک لازم را به عمل میآوریم تا مردم ایران به آزادی برسند.»! او ضمن تشکر از رجوی، از مبارزه بیش از ده ساله وی برای آزادی(!) تقدیر کرده است.
جولیو ترزی
عضو مجلس سنای ایتالیا
وزیر امور خارجه پیشین ایتالیا و عضو گروه ضدایرانی اتحاد علیه ایران هستهای، از حامیان منافقین و تغییر نظام در ایران است. سال ۹۶ در یادداشتی در فاکسنیوز خواهان همراهی اروپا باسیاستهای ضدایرانی آمریکا و حمایت از گروهکهای تروریستی مخالف نظام شد. ترزی، رئیس تشکلی باعنوان «نمایندگان پارلمان برای ایران آزاد» در پارلمان ایتالیاست. او یکی از میهمانان دعوتشده به تجمع منافقین در پاریس بوده است. ترزی پس از اینکه رجوی درخواست کرد که ایتالیا اعدام منافقین در سال ۶۷ را نسلکشی(!) بخواند، از تلاش برای بهرسمیت شناختن اعدامهای دهه ۶۰ بهعنوان جنایت علیه بشریت در اتحادیه اروپا خبر داد.
استانیسلاو پولچاک
نماینده جمهوری چک در پارلمان اروپا
تقریبا یکماه قبل از آغاز ناآرامیهای ایران یعنی در نیمهمرداد ۱۴۰۱ پولچاک در اجلاس منافقین سخنرانی کرد و ضمن تبریک به مریم رجوی بابت مبارزه خستگیناپذیرش علیه ایران، گروهک منافقین را آلترناتیو مشروع حکومت توصیف کرد. اظهارات پولچاک در آغاز سخنرانی خود در این اجلاس-مبنیبر در آستانه تغییر بودن ایران- را میشود بهنوعی اعتراف به آشوبی دانست که حامیان غربی براندازی یکماه بعد را کلید زدند. پولچاک در گفتوگویی دیگر با مریم رجوی که در ایام التهابات داخلی ایران داشته، ضمن ابراز تمایل چنددههای خود برای نابودی حکومت ایران، منافقین را سزاوار این نابودی توصیف میکند.
میلان آزور
نماینده اسلوونی در پارلمان اروپا
عضو پارلمان اروپا از کشور اسلوونی است. او که رئیس مشترک گروه به اصطلاح دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا نیز هست، تیرماه سالجاری در نشست سالانه منافقین که بهصورت مجازی برگزار شده بود، شرکت کرد. او در این نشست با تاکید بر اینکه «حقوق بشر را در صدر خواستههای اروپا از ایران قرار خواهد داد»، اظهار داشت: «خانم رجوی من امروز همبستگی و حمایت خود را از تلاشهای خستگیناپذیر شما اعلام میکنم و به شما اطمینان میدهم که دوستان خوبی در پارلمان اروپا دارید. او از صحنهگردانان رای پارلمان اروپا به تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران بوده است.»
رودی جولیانی
وکیل دونالد ترامپ
شهردار سابق نیویورک و مشاور غیررسمی ترامپ، از حامیان منافقین در آمریکا است. او یکی از سخنرانان نشست فرقه رجوی در پاریس در سال ۱۳۹۶ بود. او در این نشست گفت که «تحت رهبری رئیسجمهور ترامپ، بر این باورم که او کمکمان خواهد کرد مردم ایران را از سرکوبی که مدتها است به آنها تحمیل شده، خلاص کنیم.» جولیانی که از سخنرانان ثابت اجلاسهای منافقین است، سال ۹۸ در آلبانی با رجوی دیدار و گفتوگو کرد. او منافقین را «یک آلترناتیو معتبر و مشروع برای ایران» معرفی کرده است. جولیانی در این سفر از کمپ اشرف۳ هم بازدید کرده است.
انتهای پیام