• امروز : سه شنبه - ۶ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024

پوشک نشان ها این بار خشونت را ساده سازی می کنند

  • کد خبر : 23863
  • 02 ژانویه 2020 - 10:28
k ashraf3

فراق: پوشک نشان های فرقه رجوی پس از شکست انواع طرح های خود در اعتراض های اخیر، ساده‌سازی امر خشونت را برای طعمه های مجازی ترویج می‌دهند.

فحاشی، تمسخر، جسارت بدون مسئولیت و احساس سرمستی از لایک‌ها و کامنت‌ها. کمی جستجو در فضای مجازی به‌خوبی نشان می‌دهد که صدها اکانت به‌صورت روزانه در حال ترویج مفاهیم خشونت‌آمیز و نفرت‌برانگیز هستند. اکانت‌هایی که از سویی مروج ناامیدی و یاس بوده و از سوی دیگر افراد را ترغیب به فحاشی برای تخلیه روانی خود می‌کند. هرچند برخی از این کامنت‌ها شخصی بوده و جریانی پشت آن‌ها قرار ندارد، اما در این میان اکانت‌های زیادی هستند که به‌صورت سازمان‌دهی شده و هدفمند اقدام به ترویج خشونت می‌کنند. این اکانت‌ها در کنار انتشار مفاهیم نفرت‌برانگیز، راهکارهایی را نیز برای خشم کلامی بدون نگرانی از مسئولیت اجتماعی به مخاطبان خود می‌آموزند. گروهک تروریستی منافقین در میان گروه‌های مختلفی که در فضای مجازی این اقدامات را انجام می‌دهد، نقش پیشرو را داشته به‌طوری‌که این گروهک در چند وقت اخیر بیشترین نقش را در ترویج خشونت در فضای مجازی ایفا کرده است. اما منافقین چگونه در فضای مجازی خشونت را ترویج کرده و افراد را به بازی می‌گیرند؟

به نوشته هابیلیان، بر اساس اظهارنظر برخی از افراد جداشده از فرقه رجوی مانند «ابراهیم خدابنده» این فرقه در چند سال اخیر بر حجم فعالیت‌های خود در فضای مجازی افزوده است به‌طوری‌که اخیراً فقط هزار دستگاه رایانه به‌منظور توسعه فعالیت‌های مجازی این سازمان در آلبانی در اختیار آن‌ها قرارگرفته است. این عضو سابق فرقه رجوی گفته که افرادی که در بخش مجازی فعالیت می‌کنند حداقل دارای ۱۰ اکانت بوده و از این طریق سعی می‌کنند تا برای منافقین نیرو جذب کنند.

مروری بر اکانت‌ها و پست‌های منافقین در فضای مجازی نشان می‌دهد که این سازمان افراد را تشویق به ایجاد اکانت‌های غیررسمی و بی‌نام‌ونشان کرده تا از این طریق مسئولیتی متوجه آن‌ها نباشد. پژوهش‌های روانشناسی نشان می‌دهد که در اکثر جوامع زمانی که هویت افراد مخفی می‌ماند، ترس از مسئولیت اجتماعی و عواقب بی‌توجهی به آن توسط افراد از بین رفته و کنش‌های بدون سنجش عواقب افزایش می‌یابد. این اقدام سبب می‌شود تا به افرادی که دچار سرخوردگی‌های مختلف هستند، با اظهارنظرهای بی‌پروا احساس قدرت دست دهد. منافقین برای جذب چنین افرادی اقدام به ایجاد اکانت‌های مختلفی کرده و در آن‌ها پست‌هایی پر از الفاظ رکیک و خشونت‌آمیز می‌گذارند. معمولاً بلافاصله بعد از گذاشتن این‌گونه پست‌ها افراد دیگر این گروهک با اکانت‌های مختلف این پست‌ها را لایک کرده و زیر آن‌ها کامنت‌های تندتر و رکیک‌تری را می‌گذارند. در چنین مواردی وقتی فردی غیر از سازمان کامنت زیر این پست‌ها بگذارد، هرچقدر مطلب او تندتر و حاوی الفاظ رکیک‌تری باشد، بیشتر لایک خورده و زیر آن کامنت‌های تعریف و تمجید گذاشته می‌شود. از سوی دیگری اگر فردی کامنتی غیر از آنچه هدف سازمان است زیر پست‌ها بگذارد، مورد هجمه گروهی اعضای منافقین قرارگرفته و انواع الفاظ رکیک به او نسبت داده می‌شود.

بااین‌حال این نکته را باید در نظر داشت که  فقط هدف فرقه منافقین از ترویج چنین پست‌هایی، جذب اشخاص به‌صورت فردی نیست، بلکه این گروهک درصدد است با توسعه و تشویق مفاهیم خشونت‌آمیز، هویت توده‌ای به خشونت‌گری بدهد. دستیابی به چنین هدفی سبب می‌شود تا هویت فردی افراد در بلوک هویتی شکل‌گرفته توسط منافقین گم‌شده و رفتارشان را با هویتی که منافقین ارائه می‌دهند، تطبیق دهند. در چنین شرایطی بسترهای لازم برای ایجاد خشونت عملی توسط افراد فراهم می‌شود. درواقع وقتی افراد بدون هویت تشویق به استفاده از مفاهیم رکیک و خشن شده و در قبال آن نه‌تنها تنبیه بلکه تشویق نیز می‌شوند، این کار اجازه می‌دهد که برای کسب اعتبار بیشتر به خشونت شدیدتری دست بزنند. معمولاً در چنین شرایطی منافقین سعی می‌کنند تا از این طریق لیدرهایی خود در فضای مجازی و حقیقی به این خشونت‌ها جهت داده و افراد مستعد حرکات خشونت‌آمیز را به‌سوی اهدافی که از پیش تعیین کرده‌اند سوق دهند. به‌عنوان‌مثال در فضای مجازی همه را ترغیب به ترور شخصیت خاصی می‌کنند. در کنار این مسئله باید توجه کرد که ساده‌سازی خشونت و بی‌تفاوتی به آن نیز توسط فرقه رجوی در فضای مجازی ترویج می‌شود. این فرقه با این اقدام به دنبال این است تا حساسیت اجتماعی از این ‌گونه اقدامات را کاهش دهد تا بتواند در آینده وقتی بیشتر می‌خواهد به این اقدامات دست بزند، با واکنش منفی مردم روبرو نشود.

یادداشت از: دکتر سیدمحسن موسوی‌زاده

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=23863