• امروز : سه شنبه - ۶ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024

فرقه رجوی و استراتژی‌ اغتشاش

  • کد خبر : 23340
  • 28 نوامبر 2019 - 10:05
12 1

با وجود اینکه فرقه تروریستی رجوی در سال‌های اخیر مدام تأکید می‌کند که از فاز مسلحانه خارج‌شده و به مبارزه سیاسی روی آورده است، اما مروری بر عملکرد این فرقه نشان می‌دهد که این مسئله ادعایی بیش نیست و همواره از سی خرداد ۱۳۶۰ که این سازمان وارد فاز مبارزه مسلحانه با جمهوری اسلامی‌شده، تاکنون پرهیزی از استفاده از خشونت نداشته و در تمام این مدت فقط استراتژی‌هایی که برای به‌کارگیری این خشونت استفاده می‌کرده، تغییر ‌کرده است.

 بر این اساس مروری بر حوادث و برخی از ناآرامی‌های ایجادشده در طول چهار دهه اخیر نشان می‌دهد که فرقه منافقین همواره سعی کرده تا از آن‌ها به نفع خود بهره‌برداری کند. فرقه در ابتدای ورود به فاز مسلحانه خط ترور و ایجاد ترس در بین مردم را هدف قرار داده بود. همین استراتژی باعث شد تا در کنار بمب‌گذاری‌ها و به شهادت رساندن مسئولان، ترورهای خیابانی شهروندان به‌منظور ایجاد ارعاب را در دستور کار قرار دهد. منافقین از خرداد تا مهرماه ۱۳۶۰ سعی کرد تا با بسیج طرفدارانش و ایجاد تظاهرات، جدال با جمهوری اسلامی را به خیابان‌ها بکشاند. در همین مدت فرقه تخریب عوامل عمومی، آتش زدن فروشگاه‌ها، خودروها و آسیب رساندن به زیرساخت‌های شهری را در دستور کار قرارداد. به‌عنوان‌مثال بر اساس یکی از اسناد به‌دست‌آمده از منافقین در مهرماه ۱۳۶۰ تأکید شده بود که در خیابان‌ها باید صحنه‌های سال ۱۳۵۷ را با آتش زدن اتوبوس‌ها و راه‌بندان با لاستیک‌ها به وجود آورد. با این‌حال بعد از لو رفتن خانه موسی خیابانی در زمستان ۱۳۶۰ و فرار بخش زیادی از منافقین از کشور، فرقه از ایجاد آشوب‌های خیابانی بازماند.

با این‌حال فرقه منافقین از اوایل دهه ۷۰ سوءاستفاده از تجمعات اعتراضی ناشی از اجرای برخی از سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی را در دستور کار قرارداد. فرقه در این زمان به این نتیجه رسیده بود که بخشی از جامعه از اجرای سیاست‌های تعدیل اقتصادی متضرر شده‌اند و درصورتی‌که بسترهای به خشونت کشیدن این اعتراضات فراهم شود، در عمل امکان ضربه زدن به جمهوری اسلامی فراهم می‌شود. همین استراتژی سبب شد تا منافقین در حوادثی که در مشهد و ورامین و چند شهر دیگر رویداد نقش گسترده‌ای ایفا کرده و با تخریب اموال عمومی سعی کنند تا فضای رعب و وحشت در جامعه ایجاد کنند.

فرقه در آن زمان با بهره‌گیری از ایستگاه رادیویی و انتشار شایعات بی‌اساس تلاش می‌کرد حکومت را مقصر تخریب اموال عمومی جلوه دهد. بااین‌حال این استراتژی فرقه فقط مختص به مطالبات اقتصادی باقی نماند و در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ نیز هم‌زمان با تغییر نسل و جوان‌تر شدن جمعیت کشور، سعی کرد تا مطالبات اجتماعی و سیاسی آن‌ها را تبدیل به بحرانی برای کشور کند. از همین رو فرقه سعی کرد تا از حوادثی مانند کوی دانشگاه برای ایجاد آشوب در کشور استفاده کند. بااین‌حال نقطه عطف فرقه برای بهره‌برداری از حوادث سیاسی کشور را می‌توان در سال ۱۳۸۸ مشاهده کرد. فرقه در این سال سعی کرد تا با تخریب اموال عمومی، روند خدمات‌دهی به شهروندان را مختل کند. فرقه در این سال با توجه به افزایش روند استفاده از اینترنت، سوءاستفاده از آن برای ایجاد التهابات عمومی را در دستور کار قرارداد. فرقه سعی می‌کرد تا با ایجاد فیلم‌ها و تصاویر مونتاژ شده افکار عمومی را علیه جمهوری اسلامی تحریک کند. بااین‌حال توسعه فضای مجازی از سال ۱۳۹۳ تاکنون سبب شده تا منافقین در سال‌های اخیر استراتژی وسیع‌تری را برای دامن زدن به اغتشاشات در کشور در پیش بگیرد. در این استراتژی فرقه  ضمن فرستادن لیدرهای خود در بین جمعیت، اقدام به تخریب اموال عمومی به‌صورت هدفمندتری می‌کند. به‌عنوان‌مثال اگر تا پیش‌ازاین فروشگاه‌ها و خودروها را به آتش می‌کشید، اکنون با توجه به گسترش وابستگی زندگی شهروندان به امور الکترونیکی سعی می‌کند تا با تخریب عابر بانک‌ها، دفاتر خدمات الکترونیکی و… علاوه بر  ایجاد رعب و وحشت زندگی اکثر شهروندانی که ورودی به اعتراضات ندارد را نیز مختل کند تا بر نارضایتی‌ها بیفزاید. هم‌زمان با ایجاد اکانت‌های فیک در فضای مجازی دو دستور کار را پیگیری می‌کند. یک گروه از اعضای منافقین سعی می‌کنند تا به استفاده از خشونت مشروعیت داده و از آن دفاع کنند. آنها با این مسئله سعی دارند تا بسترهای ذهنی استفاده منفی از خشونت را از بین ببرند. از طرفی برخی دیگر از اعضا سعی می‌کنند تا با ایجاد بحث و انتشار عکس‌های مونتاژی خشونت‌ها را بر عهده حکومت انداخته تا مسئولیتی در قبال تخریب اموال عمومی نداشته باشند.

همچنین فرقه رجوی در حوادث اخیر نشان داده که بیش از گذشته تحت تأثیر کشورهای معاند مانند عربستان قرار دارد. فرقه رجوی در راستای تحقق اهداف این کشورها می‌خواهد نشان دهد که ایران از تأمین امنیت که اولین نیاز هر فردی است ناتوان بوده و این مسئله که ایران در بین کشورهای پرآشوب خاورمیانه منطقه‌ای امن است را زیر سؤال ببرد. با این‌حال هوشیاری به‌موقع مسئولان و مردم سبب شده تا منافقین نتوانند به اهداف خود دست یابند.

دکتر سیدمحسن موسوی‌زاده

انتهای پیام /  بنیاد هابیلیان

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=23340