«حشمت علوی» یکی از اکانتهای توئیتری بود که با ادبیات نزدیک به فرقه رجوی، حملات تندی را علیه ایران و شبهخبرهایی را همراه ادعاهایش مطرح میکرد تا آنها را مستند نشان دهد.
با علنی شدن «فیک» و جعلی بودن یک حساب توئیتری و ارتباط آن با فرقه تروریستی منافقین، چهرهای جدید از این گروهک در فضای مجازی در حال عیان شدن است؛ چهرهای که شاید بتوان آن را «منافیکین» نامید.پس از آن که پایگاه خبری اینترسپت در گزارشی اعلام کرد، فردی به نام حشمت علوی«تحلیلگر» حامی جنگ و تحریم که مقالات زیادی در رسانههای راست گرای جهانی و به ویژه آمریکایی منتشر کرده و به شدت در توئیتر فعال بود، اساسا وجود خارجی نداشته و توسط تیمی از منافقین از آلبانی اداره میشد و مقالات وی در نشریاتی همچون فوربز چاپ میشد موجی از گزارشها درباره یک عملیات روانی و رسانهای گسترده مبتنی بر اکانت فیک و فیکنیوز به راه افتاد و توئیتر هم اکانت مد نظر را به حال تعلیق درآورد.
بر اساس گزارشی، حشمت علوی یکی از اکانتهای توئیتری بود که با ادبیات نزدیک به سازمان منافقین، حملات تندی را علیه ایران و شبهخبرهایی را همراه ادعاهایش مطرح میکرد تا آنها را مستند نشان دهد.
چندی پیش نیز روزنامه گاردین گزارش داد که «وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد کمک مالی خود به یک حساب توئیتری تبلیغاتی ضد حکومت ایران را به دلیل فعالیتهای خارج از چارچوب توافق شده، قطع کرده است.» به این ترتیب حمایت آمریکاییها از حسابهای فیک توئیتری علیه ایران بیش از گذشته در گزارشها و اسناد رسمی مطرح شد.
حسابی که گاردین گزارش داده که آمریکا حمایتش را از آن قطع کرده متعلق به پروژه Iran disinformation ارائه اطلاعات غلط درباره ایران بود.
درباره این ماجرا نیز ابتدا پایگاه خبری اینترسپت و سپس مجموعهای از رسانههای انگلیسیزبان گزارش دادهاندَ به شواهدی دست یافتند که نشان میدهد اکانت موسوم به «حشمت علوی» جعلی است و چنین فردی وجود خارجی ندارد.
آن گونه که این گزارشها حکایت میکند، این اکانت، یکی از اکانتهای مهم و اصلی فرقه رجوی است که از کمپ آنها در آلبانی مدیریت میشود.
در همین زمینه حمید بعیدینژاد سفیر ایران در لندن در واکنش به افشاگری اینترسپت درباره اکانتهای فیک منافقین جنگ رسانهای را عملیات سازمان منافقین ذکر و تأکید کرد: «یکی از وظایف ثابت این افراد ساختگی، حمله به حسابهای شخصی شبکههای اجتماعی مسئولان است که با وارد آوردن شدیدترین تهمتها و الفاظ زشت، سعی میکنند به مردمی که به این صفحات متعلق به مسئولان نظام مراجعه میکنند القاء کنند که مردم هیچ اعتمادی به مسئولان و آینده کشور ندارند.»
ماجرا از آن جا جالب میشود که دریابیم برخی رسانههای دست راستی و برخی مجلات پرسابقه و معتبر آمریکایی، اقدام به انتشار حجم بالایی از مطالب این شخص کردهاند که اساساً وجود ندارد!
به عنوان نمونه مجله فوربس در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸، بیش از ۶۰ مقاله در پوشش این عنوان جعلی منتشر کرده و کاخ سفید نیز در پاسخ به خبرنگاران و در نشستهای توجیهی، به این گزارشهای جعلیِ تهیه شده توسط یک فرد غیرواقعی، استناد کرده و خبرنگاران را به آنها ارجاع داده است!
سایتهایی همچون هیل، دیلی کالر، فدرالیست، العربیه و… برخی دیگر از بسترهای انتظار این خبرهای فیک از یک اکانت فیک هستند.
«جیاف گلبرگ» کارشناس شبکههای اجتماعی و مؤسس شرکت «سوشال کارتوگراف» که حساب حشمت علوی را مورد بررسی قرار داده، گفت که دیگر حسابهای منافقین به صورت هماهنگ به طور دایم مطالب این حساب را بازنشر میکردهاند تا این تصور ایجاد شود که تعداد زیادی از ایرانیها از مطالب آن و همچنین گروهک منافقین حمایت میکنند. الجزیره نیز سال گذشته در گزارشی مبسوط به فعالیت اکانتهای جعلی منافقین در توئیتر اشاره کرده بود.
انتهای پیام