عقربه ها ساعت ۱۶ بعد ازظهر را نشان می داد که صدای دو انفجار مهیب ناشی از اصابت دوفروند موشک اسکاد، مسجد سلیمان را آن چنان به لرزه درآورد که تمام مردم شهر در هر کوی و محله و کوچه ای که بودند شدت موج انفجار را حس کردند و ازدو نقطه شهرستون های دود وغبار به هوا برخواست .
موشک های اسکاد (آ) نسل جدید موشک های اسکاد(ب) آلمانی بود که توسط هیتلر در جنگ جهانی دوم تولید و نسل جدید این موشک ها به ارتفاع ۹ متر و محتوی یک تن ماده منفجره با شعاع تخریب فراوان توسط شوروی در اختیار صدام قرار گرفت. در اولین دور اصابت دو فروند موشک اسکاد دشمن عراقی دو محله سبزآباد و خیابان اصلی شهر مسجدسلیمان هدف واقع شد. در حالی که مردم نیز با کنجکاوی به طرف محل اصابت موشک ها در تردد بودند .
درخیابان هفده شهریور تصادفی بین دو خودرو به وقوع پیوست که جاده این خیابان مسدود و ترافیک سنگینی ایجاد کرد. و سومین سفیر مرگ با فاصله ۴۰ دقیقه از دو موشک اولی دقیقاً به خیابان مملو از جمعیت و خودرو هفده شهریور اصابت کرد و یک فاجعه انسانی را رقم زد. ۱۲۰ شهید و ۲۴۴ مجروح و تخریب بیش از صد واحد مسکونی و تجاری پیامد اصابت این موشک ها بوده است .
شاید قابل وصف نباشد تن ها و اجزای بدن تکه پاره شهروندان بدون دفاع که وحشیانه به شهادت رسیدند و در اطراف محل اصابت موشک ها پراکنده شده بود و دو بیمارستان نفت و ۲۲ بهمن مسجد سلیمان مملو از شهدای تکه و پاره ای بود که در راهروها و اطاق ها به روی هم چیده شده بوده و مجروحان بسیار زیادی که در حیاط و بیمارستان ها و کف سالن ها به خاطر ازدحام شدید قرارداده شده بودند و درخواست های مکرر بلندگوهای مساجد برای یخ و بخور و کیسه های نایلونی .
سردخانه اجساد شهر تنها گنجایش شش جسد را داشت و از اهواز کانتینر سردخانه داری به مسجدسلیمان اعزام تا اجساد شهدا در آن قرار داده شود و از روز بعد دهها تشییع جنازه متعدد که مسجدسلیمان را در بهت و اندوه فرو برد و این گونه بود که مسجدسلیمان ناخواسته و ناجوانمردانه از ۳۰ مهر ماه بعد از یک دوره بمباران های متناوب هوایی مناطق مختلف مسکونی اش چون پشت برج؛ نفتک و نمره هشت وارد فاز جدیدی از جنگی شد که بعدها به نام (جنگ موشک ها در تقویم دوران دفاع مقدس) نام گرفت .
حمله ۳۰ مهر به مسجدسلیمان در دوران دفاع مقدس (وسیع ترین حمله موشکی) دشمن بعثی متجاوز نام گرفت که در نهایت قریب به چهارصد کشته و زخمی برجای نهاد.
یقیناً حمله موشکی ۳۰ مهر به عنوان وسیع ترین حمله موشکی به مسجدسلیمان یک سند برجسته از جنایات جنگی دشمن عراقی در دوران دفاع مقدس است .
فرقه ضد ایرانی رجوی در جریان جنگ موشکی موسوم به جنگ شهرها نقش برجسته ای را در راستای کمک های اطلاعاتی ودادن و تصحیح گرای اهداف مورد اصابت درشهرهای جنوبی و بخصوص مسجد سلیمان به صدام بازی کرد ودرحقیقت این سرفصل یکی از ننگین ترین سرفصل های حضور رجوی درعراق بود. درجریان جنگ شهرها بطور غیرمنتظره ای تلفن سرپل های فرقه مجاهدین به ایران فعال شد ویک ستاد متشکل از مهدی برایی مسئول اطلاعات ، ابراهیم ذاکری مسئول امنیت ، محمدعلی توحیدی مسئول تبلیغات ، محمد سید المحدثین مسئول ستاد سیاسی ومهدی ابریشم چی وعباس داوری دردفتراصلی سازمان موسوم به جلال زاده دربغداد تشکیل شد. ستاد اطلاعات اعضای مزدور ساکنین شهرهای مرزی را توجیه می کرد تحت پوش کسب خبر واطمینان از سلامت خانواده وخویشاوندان خود با شهرهایی که مورد اصابت موشک های عراقی قرار گرفته بودند تماس برقرار نموده واز محل دقیق اصابت موشک میزان کشته و زخمی ها میزان خسارت مالی و مختصات دقیق محل مورد اصابت و فاصله تقریبی آن به اماکن اداری ، نظامی و زیرساخت های اقتصادی اطلاع حاصل کنند .
این اطلاعات به دست آمده از داخل ایران درگام بعد دراختیار این کمیته قرار می گرفت و برای بررسی نهایی به مسعود و مریم داده می شد بعد از جمع بندی نهایی توسط مسعود رجوی این گزارش طی یک ملاقات تحویل مقامات استخبارات عراق می گردید. فرماندهان نظامی ارتش درمرحله بعدی از این اطلاعات برای تصحیح گرا و تعیین مختصات دقیق تر اهداف درشهرهای مرزی استفاده می کردند و به یمن اطلاعات داده شده از طرف رجوی کشتار و خرابی بیشتری ببار می آوردند. آری فرقه مدعی مجاهدت برای خلق در ادامه دگردیسی ضد انقلابی و میهنی خود این چنین و درسودای رسیدن به قدرت خیالی دستش را به خون مردم محروم وبیگناه وصدها کودک معصوم آغشته کرد تا بدین وسیله از آنها صرفا بدلیل زدن دست رد به سینه خودشان انتقام بگیرد . درسالگرد ۳۰ مهریاد شهیدان ومجروحین این جنایت به خصوص شهرمسجدسلیمان را گرامی می داریم و بر رجوی ودست نشاندگانش بخاطر این جنایت ضد انسانی لعنت می فرستیم .
یادداشت از علی اکرامی
انتهای پیام / انجمن نجات مرکز خوزستان