• امروز : پنج شنبه - ۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 26 December - 2024

جزئیات فشار واشنگتن بر آلبانی برای حمایت از فرقه رجوی / سنای آمریکا خواستار بی‌توجهی آلبانی به درخواست‌های اینترپل شد / فرصتی برای خروج یا محدودیت جدید اعضا؟

  • کد خبر : 47651
  • 31 جولای 2024 - 14:00

در شرایطی که از ماه‌ها پیش لابی‌های فرقه رجوی در آمریکا در حال پول پاشی روی سناتورها بودند، یک رسانه آلبانیایی فاش کرد که واشنگتن براساس قطعنامه سنای آمریکا از تیرانا خواسته است تا حمایت خود را از فرقه رجوی افزایش دهد.

ashraf3 65

به گزارش فراق، به‌تازگی رسانه آلبانیایی گزتا ایمپکت در گزارشی فاش کرده که آمریکا در تلاش است تا دولت آلبانی را به پذیرش آنچه واشنگتن حق تجمع و مشارکت سیاسی فرقه تروریستی رجوی خواند، وادار کند.

براساس این گزارش، آمریکا از دولت آلبانی می‌خواهد تا روندی را آغاز کند که افرادی که واشنگتن از آن‌ها با عنوان پناهندگان ایرانی یاد می‌کند، از حق مشارکت در زندگی سیاسی و اجتماعی آلبانی برخوردار شوند.

مبنای درخواست یادشده آمریکا از آلبانی قطعنامه ۲۰ مارس ۲۰۲۴ (فروردین ۱۴۰۳) سنای این کشور است که به ادعای واشنگتن درپی به صدا درآمدن زنگ هشدار ناشی از تهدید‌های متوجه آوارگان ساکن اشرف ۳، تهیه شد.

قطعنامه یادشده که تد کروز، سناتور ضدایرانی از جمله حامیان آن بوده، با طرح این ادعا که اعضای ساکن در اشرف ۳ تحت تهدید‌های فزاینده قرار دارند، درخواست‌هایی را مطرح کرد که تیرانا مخاطب آن‌هاست؛ افزایش همکاری آمریکا و آلبانی برای فراهم کردن شرایط لازم جهت حفاظت از اعضای منافقین مستقر در اردوگاه اشرف ۳.

آمریکا در چارچوب قطعنامه یادشده از دولت آلبانی می‌خواهد که روندی را آغاز کند که اعضای فرقه رجوی (که واشنگتن از آن‌ها با عنوان پناهندگان سیاسی و ناراضی‌های ایرانی یاد می‌کند) از حق مشارکت در زندگی سیاسی و اجتماعی در آلبانی برخوردار شوند؛ به نظر می‌رسد آمریکا پس از مشاهده افزایش تنش‌ها میان فرقه رجوی و دولت آلبانی پس از تفتیش اشرف ۳ از سوی پلیس در تابستان گذشته، برای تیرانا خط قرمزی را تعیین کرده است.

سنای آمریکا در قطعنامه یادشده مدعی است که اعضای ساکن اشرف ۳ باید از حقوق اولیه خود، از جمله آزادی بیان و تجمع و توانایی شرکت در فعالیت‌های سیاسی قانونی در آلبانی برخوردار شوند و دولت آمریکا می‌بایست اقدام‌های مناسب و فوری را مطابق با قوانین بین‌المللی، برای کمک به آلبانی جهت تضمین و حفاظت از تمام حقوق اساسی ساکنان اشرف ۳ انجام دهد.

از جمله حقوق اولیه ادعایی سنای آمریکا برای اعضای فرقه رجوی می‌توان به حق حیات، آزادی، امنیت، حمایت از دارایی و آزادی بیان و تجمع اشاره کرد.

جالب‌تر اینکه سنای آمریکا خواستار بی‌توجهی آلبانی به درخواست‌های اینترپل جهت استرداد ساکنان اردوگاه اشرف ۳ شده است، زیرا به ادعای واشنگتن اعلان‌های قرمز اینترپل برای اعمال محدودیت‌ها و درخواست استرداد سرکردگان فرقه رجوی به ایران، درست نیست.

سنای آمریکا در بخشی از قطعنامه ادعایی خود، ضمن محکوم کردن ایران به دلیل مقابله با فرقه رجوی و درخواست از دولت آلبانی برای پایان دادن به میزبانی از ساکنان تروریست اشرف ۳، تاکید کرده است که حمایت بین‌المللی از فرقه تروریستی رجوی به‌ویژه از مریم رجوی، سرکرده این گروهک را به رسمیت می‌شناسد.

به نظر می رسد طرح جدید سنای آمریکای یک نوع بازی سیاسی برای خاموش کردن فشارهای افکار عمومی و اعتراض‌های پی در پی خانواده های چشم انتظار به نهاد های حقوق بشری مبنی بر عدام رعایت حقوق اولیه انسانی عزیزانشان در زندان رجوی، توسط فرقه طرح‌ریزی شده است. البته پیش از این نیز هنگام یافتن محلی جهت اسکان اعضای فرقه رجوی پس از اخراج از عراق، با میانجی‌گری واشنگتن، آلبانی برای این کار تعیین شد و در همان ابتدای استقرار آن ها نیز این ادعا می‌شد که اعضا می توانند از طریق کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان از امتیازهای مادی و حقوق شهروندی برخوردار شوند اما در عمل دیدیم که این اتفاق نیفتاد و خود این موضوع دستاویزی برای سرکوب بیشتر اعضای خواهان جدایی شد.

باید منتظر ماند و دید این طرح در صورت اجرا، تف سربالایی علیه خود فرقه رجوی و فرار اعضا می شود و یا موجب محدودیت بیشتر برای اعضای گرفتار در آن خواهد بود؟ اعضای نجات یافته از فرقه رجوی بارها اظهار داشتند که اگر ذره ای آزادی و امید به آینده در بیرون برای اعضا به وجود آید، هیچ کس در این فرقه جهنمی نخواهد ماند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=47651