سگهای دست آموز رجوی این روزها به جهت بریده شدن گوشهایشان در جریان دادگاه سوئد، به میدان آورده میشوند تا صدای ترس و اضطراب خود را به گوش همه برسانند.
به گزارش فراق، دو تن از این وحوش رجوی به نامهای اسداله مثنی و محمود رویایی که در روند اجرایی دادگاه حسابی واق واق کرده و در طول پنج سال همیشه در صحنه بودند چندی روزیست درسیمای فرقه تروریستی رجوی زوزه ترس سر میدهند.
محمود رویایی از جنایتکاران دهه ۶۰ بوده که با رأفت اسلامی از مرگ نجات یافت و بلافاصله با پیوستن به مجاهدین جنایت هایی در دوران جنگ تحمیلی علیه سربازان میهن به ثبت رساند که شماره های آن از حساب خارج است و به احترام مادران شهدای جنگ تحمیلی از ذکر جزئیات آن خودداری می کنیم.
اسداله مثنی هم متولد تهران بوده و از گذشته در دوران جنگ تحمیلی در ستاد اطلاعات مجاهدین به همراه جلال منتظمی معروف به کاک جعفر و حسین ادیب تحت فرماندهی مهری حاجی نژاد با امرای ارتش عراق ارتباطات نزدیکی داشته است.
اسداله مثنی همچنین سربازجو، شکنجه گر اصلی زندان های رجوی و سرکوب کننده افرادی بوده که خواهان جدایی از تشکیلات بودند.
بهطور کلی میتوان گفت که پرونده حمید نوری براساس ادعاهایی است که فرقه تروریستی رجوی مطرح میکرد و به نوعی ادعاهای مجاهدین زیربنای این پرونده را تشکیل میداد.
شاهدان و شکات دادگاه حمید نوری نیز تعدادی از جنایتکاران فرقه رجوی بودند، برخی نقش شاهد و برخی نقش شاکی را بازی میکردند و نکته جالب در این است که در اظهارات این افراد تناقضهای بسیاری وجود داشت.
سوئد علاوه بر دادگاه بدوی چند جلسه دادگاه را به دلیل اینکه اعضای فرقه تروریستی رجوی نمیتوانستند در دادگاه حضور پیدا کنند، در آلبانی برگزار کرد.
روند دادگاه بدوی حمید نوری در سوئد چگونه گذشت؟
حمید نوری در آبان ماه ۱۳۹۸ پس از سفر به سوئد از سوی پلیس این کشور در فرودگاه بازداشت و نخستین بازجویی از وی در ساعات اولیه پس از بازداشت انجام شد.
در ادامه ارتباط نوری با خانوادهاش از لحظه دستگیری تا ۷ خرداد ۱۳۹۹ قطع شد و معدود اخبار مربوط به وضعیت وی و پروندهاش از طریق واسطهها به خانوادهاش میرسید.
دادگاه رسیدگی به اتهامهای ادعایی نوری از ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ آغاز و در ۹۲ جلسه پر از تناقض و ابهام برگزار شد.
یکی از اتفاقهای رایج در جریان برگزاری دادگاه بدوی نوری، برگزاری تجمع از سوی منافقین و عناصر معلومالحال در مقابل دادگاه بود؛ تامل برانگیز اینکه قاضی در برابر اعتراض به این توهینها بیتفاوت بود، اما به نامیده شدن آنها به اسم منافقین در اظهارات نوری بلافاصله وارد عمل شده و تذکر میداد.
در این دادگاه با وجود خبرپراکنیهای رسانهای تنها ۴۸ شاهد حضور داشتند و همه تلاش یک ساله دادگاه و دادستان سوئدی حتی به هماهنگی در اظهارات ادعایی این شهود منجر نشد.
نگاهی به این روند نشان میدهد که حکم نوری از مدتها پیش از پایان دادگاه نوشته شده بود و برگزاری دادگاه در واقع تلاشی برای تهیه مستندات ادعایی برای آن بود؛ هرچند در نهایت مستندات فراهم نشد، اما حکم از پیش نوشته شد، خوانده شد.
دادگاه سوئد تیرماه سال ۱۴۰۱ در نهایت در حکمی غیرقانونی، ناعادلانه و بدون شواهد متقن حبس ابد حمید نوری را صادر کرد.
از زمان دستگیری نوری تا تکمیل بهاصطلاح تحقیقات و ارائه کیفرخواست ۲۱ ماه به طول انجامید.
پرونده حمید نوری در سوئد چه تناقضاتی داشت؟
پرونده بازداشت و محاکمه حمید نوری از زمان بازداشت تا پایان دادگاه تجدید نظر با اما و اگرهای بسیاری همراه بوده و ابهاماتی داشت که هرگز دادگاه سوئد به آنها پاسخی نداد.
نحوه جمعآوری ادله و مدارک، افراد حاضر در دادگاه به عنوان شاهد و شکات، نقض اصل برابری سلاحها و دادرسی منصفانه، تناقض در اظهارات شهود و شکات از جمله موارد قابل ملاحظه درپرونده حمید نوری به شمار میروند.
دوران بازداشت حمید نوری چگونه سپری شد؟
حمید نوری همه دوران حبس خود را در سلول انفرادی گذراند و تنها زمان محدودی را در شبانهروز اجازه هواخوری داشت.
ضمن اینکه دولت سوئد به بهانههای مختلف مانند شیوع کرونا از ارائه امکانات اولیه به وی خودداری کرد؛ غذای حلال در اختیارش نگذاشت؛ بارها محل نگهداری وی را به بهانههای امنیتی تغییر داد؛ برخورد خشن مانند ضرب و شتم علیه وی را در دستور کار داد؛ بارها وسایل شخصی وی مانند یادداشتهایش را با وجود اعلام نارضایتی نوری مصادره کرد.
وی در یک دوره به رغم ابتلا به بیماری کرونا که حتی دو هفته در برگزاری دادگاه وقفه ایجاد کرد، از دسترسی به پزشک با این ادعا که درمان این بیماری استراحت است، محروم شد.
در واقع دولت سوئد ارتباط نوری با دنیای بیرون را قطع و همزمان ادعا میکرد که وی در شرایط مطلوبی نگهداری میشود.
برخورد سوئد با حمید نوری در دوران حبس را بهطور قطع میتوان برخوردی غیر انسانی خواند؛ سوئدیها از هیچ بهانهای برای دشوار کردن حبس برای وی دریغ نکردند.
نوری در فایلهای صوتی که به عنوان تماس با خانواده برای وی در نظر گرفته شد، برخی از این برخوردهای سوء و غیرانسانی را تشریح کرد.
در پی صدور حکم حبس ابد برای حمید نوری از سوی دادگاه سوئد، بازداشگاه در اقدامی عجیب به مدت حدود سه هفته از دسترسی وی به حکم و مطالعه آن جلوگیری کرد؛ و این در حالی بود که او کلا ۲۱ روز فرصت داشت تا به رای اولیه اعتراض کند.
سوئدیها با اطلاع از اینکه وی زبان سوئدی نمیداند، متن رای دادگاه را به زبان سوئدی در اختیار او گذاشته و هیچ اقدامی در جهت ترجمه رای انجام ندادند.
روند دادگاه تجدید نظر حمید نوری چگونه گذشت؟
دادگاه تجدیدنظر سوئد از روز ۱۱ ژانویه ۲۰۲۳ (۲۱ دی ۱۴۰۱) موضوع بررسی لوایح مربوط به پرونده حمید نوری را آغاز کرد؛ در نخستین مرحله این جلسات دادگاه تا ۲۶ ژانویه ۲۰۲۲ (۶ بهمن ماه ۱۴۰۱) ادامه داشت.
تعداد ۸ جلسه از دادگاه تجدید نظر به صورت علنی برگزار شد که از این ۸ جلسه دو جلسه نخست آن مربوط به دادستان بود و دادستانها اظهارات و ادله خود را مطرح کردند.
از این جلسات دو جلسه نیز به وکلای حمید نوری اختصاص یافت و آنها به بیان ادله و دفاعیت خود پرداختند.
حمید نوری در جریان نخستین جلسه این دادگاه به روند فرمایشی و ناعادلانه دادگاه به شدت اعتراض کرد.
نوری در جریان این جلسه دادگاه خطاب به قاضی سوئدی، گفت: چرا میخواهید یک دادگاه فرمایشی را برقرار کنید؛ اینجا باید عدالت برقرار شود؛ میخواهم با وکیلم صحبت کنم؛ ۳ سال و ۲ ماه است که در سلول قرار دارم؛ آقای قاضی بگذارید عدالت در دادگاه شما عدالت برقرار شود؛ من برای چنین روزی ثانیه شماری کردم تا حرف خود را به شما بگویم؛ یک دادگاه فرمایشی را برگزار نکنید.
آخرین جلسات دادگاه تجدید نظر حمید نوری در آبان گذشته برگزار شد و در پایان، دادگاه ضمن تمدید قرار بازداشت حمید نوری، روز ۱۹ دسامبر (۲۸ آذرماه) را برای اعلام رای نهایی تعیین کرد.
آزادی حمید نوری از زندان سوئد
حمید نوری در نهایت پس از تحمل هزار و ۶۸۰ روز حبس در روز شنبه ۲۶ خرداد به ایران بازگشت و مورد استقبال قرار گرفت.
این شهروند ایرانی در اولین اظهارات خود در فرودگاه و پس از ورود به ایران در ابتدا از تمامی دستگاها و نهادهایی که برای آزادی وی تلاش کرده بودند تشکر و قدردانی کرد.
نوری در ادامه گفت: پیام کوتاهی برای منافقین دارم؛ من حمید نوری هستم و در تهرانم و عید قربان پیش خانوادهام هستم؛ شما بدبختها الان کجا هستید؟ میگفتید خدا هم نمیتواند حمید نوری را آزاد کند؛ دیدید که توانست.
اما نکته جالب ماجرا در تهدید دولت و سیستم قضایی سوئد توسط فرقه تروریستی رجوی آنجاست که بر اساس شواهد و اسناد موجود این فرقه بیش از ۵۰ میلیون دلار برای این دادگاه هزینه کرده و تا یک هفته پیش هم به لابی های سوئدی خود در این پرونده می بالید. آزادی حمید نوری بار شکستی بزرگ برای فرقه رجوی و گروههای اپوزیسیون به شمار میرود.
انتهای پیام