کتاب «دخترحاجی» از جنایات فرقه رجوی تا تلاش زنان برای امداد مجروحان هشت سال دفاع مقدس سخن گفته است.
به گزارش فراق، زهره محمدی نویسنده کتاب «دخترحاجی» در گفتوگو با خبرگزاری میزان در مورد مضمون این کتاب گفت: کتاب «دخترحاجی» خاطرات مستند صدیقه منصوری است که در هشت سال دفاع مقدس بهعنوان پرستار به جبهههای جنوب اعزام میشود. این خاطرات گریزی دارد به روند فعالیتهای گروه مجاهدین خلق(فرقه رجوی) در ابتدای انقلاب که به مخاطبان ارائه شده است.
وی ادامه داد: جنایات فرقه رجوی آنقدر گسترده است که رد پای آن را در بسیار از کتابهایی که به وقایع دوران زمان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اشاره دارد، آمده است، بنابراین بهخوبی میتوان دریافت از رویکرد منافقین برای بزرگسالان که در آن دوران حضور داشتند، شناخته شده است، اما نسل جوان اطلاعات چندانی در مورد این گروه تروریستی ندارند و نیاز است تا در این زمینه تولید محتوای بیشتری انجام شود.
محمدی در مورد بخشهای مختلف کتاب «دخترحاجی» بیان کرد: کتاب «دخترحاجی» در پنج فصل «توجه پدر»، «جسارت»، «خدمت اجباری»، «جدال با مجاهدین خلق» و «اعزام» روایتگر زندگی صدیقه منصوری از تولد تا حضور در جبهههای جنگ برای امدادرسانی است. در عین حال به دلیل جسارت او جدال با مجاهدین را در روزهای پیروزی انقلاب تجربه کرده و خاطراتی جذاب را از آن روزها برای مخاطبان بیان کرده است.
این نویسنده فصل «جدال با مجاهدین خلق» در کتاب «دخترحاجی» را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: صدیقه منصوری در همان ابتدای انقلاب زمانی که برای پشت سر گذاشتن دورههای امدادگری در یک آموزشگاه به سر میبرد، متوجه رفتارهای غیرعادی تعدادی از افراد شده بود. هنگامیکه مربی آموزشگاه این نکته را با محمدی در میان میگذارد، او داوطلبانه افراد مشکوک را دنبال میکند و به دنبال آن اتفاقاتی رخ میدهد که علاقهمندان با مطالعه آن به ابعاد دسیسهها و جنایات منافقین پی میبرند.
وی تصریح کرد: در جریان این گفتوگوها با صدیقه منصوری در مورد ترورهای منافقین و خانههای تیمی همچنین تجمعهای مشکوک آنها نیز نکاتی در کتاب «دخترحاجی» بیان شده است. یکی از موارد ترور شهید هاشمینژاد است که در مورد آن نیز اطلاعاتی در این کتاب درج شده است.
محمدی درباره علل نگارش کتاب «دخترحاجی» تأکید کرد: با تشویق سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس خراسانجنوبی به مستندسازی در حوزه زنان و دفاع مقدس ترغیب شدم و کتاب «دخترحاجی» را نوشتم. کتاب بر اساس خاطرات شفاهی صدیقه منصوری نوشته شده و مراحل مصاحبه و نگارش از ماههای پایانی سال ۹۶ آغاز شده و تا آذر سال ۱۳۹۷ ادامه داشته است.
وی در مورد نامگذاری کتاب «دخترحاجی» افزود: از آنجا که پدر صدیقه منصوری همواره حامی سرسخت دخترش بود، او این جسارت را پیدا کرده تا حتی در دوران تحصیل با وجود نمرات عالی تصمیمات مهمی بگیرد و از گفتن حق و حقیقت ترسی نداشته باشد. از این رو تکه کلام ناظم در مورد منصوری به دلیل جسارتهای او این بود که حیف که دخترحاجی هستی، بنابراین من نام کتاب را «دخترحاجی» گذاشتم.
انتهای پیام