• امروز : یکشنبه - ۲۳ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 12 January - 2025
نقد و بررسی کتاب «میلیشیا» نوشته مریم رمضانی در هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد

«میلیشیا» پرداخت هنرمندانه به موضوع نفاق است

  • کد خبر : 36553
  • 21 نوامبر 2022 - 12:34
20220445

جلسه نقد و بررسی کتاب میلیشیا اثر مریم رمضانی، به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، از سوی دبیرخانه سی امین دوره هفته کتاب استان خراسان رضوی برگزار شد.

به گزارش فراق، مریم رمضانی در این نشست که روز ۲۵ آبان ماه در سینما هویزه مشهد برگزار شد، درباره نحوه گردآوری اطلاعات و نگارش کتاب میلیشیا گفت: این اثر حاصل کار کارگاهی و شاگردی من در محضر استاد مرحوم سعید تشکری است که طی ۲سال و نیم مراحل نگارش آن طول کشید. اطلاعات تاریخی کتاب مثل سازمان مجاهدین خلق و زندگی شهید هاشمی نژاد واقعی است اما شخصیت پردازی ها تخیلی است.

رمضانی در ادامه افزود: میلیشیا ابتدا به این صورت نبود و داستان در اردوگاه اشرف روایت می‌شود ولی با نگاه استاد تشکری، تصمیم بر آن شد اتفاقات در مشهد و خراسان صورت بگیرد و در نهایت چهارپایه اصلی کتاب را نگهداشتیم و مابقی داستان را عوض کردیم.

این نویسنده جوان درباره اینکه با کدام بخش کتابش بیش از همه انس گرفته بیان کرد: تمام کتاب برای من جذاب است؛ اما شخصیت کامران و واگویه هایش با خود و خدایش برای من بیش از بقیه بخش ها جذابیت دارد، چرا که تحول در این شخصیت و استقامتش برای دریافت حقیقت به خوبی دیده می‌شود و برای پردازش شخصیت کامران زحمت زیادی کشیدم.

رمضانی همچنین در پاسخ به سوال یکی از مخاطبان نوجوان که پرسید با وجود اینکه شما زن هستید ولی متن کتاب بسیار مردانه است؛ این تناقض را چطور حل کردید تصریح کرد: میلیشیا دوبار نوشته شد و در نسخه اصلی «پروا» شخصیت اصلی داستان و مادر میلی بود که این مدل، با روحیات من هماهنگ‌تر بود؛ اما بعد از یک سال و نیم بررسی گروهی و فردی زیر نظر استاد تشکری که بسیار دقیق و آشنا به فضای انقلاب بود، دیالوگ ها به قدری پخته شد که حالت مردانه پیدا کرد و این رفت و برگشت ها باعث واقعی تر شدن لحن ها و شخصیت ها شد.

مجید عسگری، مسئول حوزه هنری خراسان رضوی درباره انتخاب کتاب «میلیشیا» در جلسه نشست و نقد آن گفت: امروز میلیشیاهای فرهنگی و اجتماعی زیادی در جامعه داریم که ضد مقدسات نظام و هویت کشور و مردم، کارهای خرابکارانه انجام می دهند و موضوع نفاق در فضای فعلی جامعه بسیار پررنگ است؛ و اگر این جلسات نسبتی با مسائل روز نداشته باشد بی خاصیت است.

2111

محمدجواد هاشمی نژاد که از میهمانان این نشست بود گفت: جامعه به پردازش و نوشتن کتاب هایی از این دست بسیار نیاز دارد. اگر هنر کنار موضوعات و معضلات سیاسی و اجتماعی قرار بگیرد بهتر در جان مخاطب می نشیند و کمک به رفع اصل آن موضوع خواهد کرد. مانند موضوعاتی درباره نفاق و منافق که کتاب میشیلیا از این دست است.

مدیر موسسه هابیلیان خانواده شهدای ترور با اشاره به موضوع دستگیری حمید نوری در سوئد گفت: نفاق پدیده پیچیده ای است و فرقه رجوی یک سازمان کاملا اطلاعاتی و نظامی با ابعادی گسترده است. نویسنده در این کتاب سازمان نفاق و ابعاد مختلف آن را با جزییات دقیق ترسیم کرده است اما نمایش شیوه های مغزشویی نوجوانان و افراد تحت نفوذ خود به خوبی صورت نگرفته است و بهتر بود به روش تربیتی نوجوانان، مدل فکری والدین آنها و روابطشان نیز پرداخته می‌شد تا دلیل گرایش نوجوانان به سازمان مجاهدین خلق و شستشوی مغزی روشن‌تر شود.

در بخش دیگری از نشست نقد و بررسی کتاب میلیشیا، محمدامین فرج اللهی به درک و ارتباط نویسنده با موضوع تاکید کرد و افزود: پرداخت هنرمندانه تاریخ انقلاب به طور کامل در کتاب میلیشیا صورت گرفته است و مشخص است نویسنده برای آن زحمت بسیاری کشیده است و قلم توانای نویسنده نیز گویای اثرگذاری این کتاب است.

فرج‌اللهی با تشریح اطلاعاتی درباره سازمان مجاهدین خلق گفت: کتاب میلیشیا تمرکز خوبی بر ساختار این سازمان و موضوع نفاق دارد. کتاب با شهادت شهید هاشمی نژاد تمام می شود و چهره ترور و منافق را پررنگ تر می‌کند و واقعیت را با انگشت و رنگی به مخاطب نشان می‌دهد.

در پایان برنامه نیز جشن امضای کتاب با حضور نویسنده، محمدرضا جهانپا بازیگر تئاتر، علیرضا مهرداد نویسنده ادبیات داستانی دفاع مقدس و مهمانان نشست برگزار شد.

انتهای پیام / فراق

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=36553