• امروز : دوشنبه - ۲۴ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 13 January - 2025
کتاب «تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی» به جلد هفتم رسید

اظهارات مادر مسعود رجوی درباره فرزندش

  • کد خبر : 36154
  • 26 اکتبر 2022 - 11:53
book 55

جلد هفتم کتاب «تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی» پیروزی‌های بزرگ با نظارت علمی جواد منصوری، غلامرضا بهداروند یانی از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسید. 

به گزارش فراق، در این مجلد دو بخش شکست‌های ضد انقلاب با سرفصل‌هایی چون «سازمان مجاهدین خلق»، «شکست کمونیست‌ها در حمله به آمل»، «طرح کودتای قطب‌زاده – شریعتمداری» و «جنگ رسانه‌ای نظام سلطه» و بخش دوم عناوین «تحولات داخلی»؛ «پیروزی‌های بزرگ در جبهه‌های جنگ»، «تحولات قوای سه‌گانه و نهادهای انقلابی» را مورد توجه قرار داده است.

در مقدمه کتاب اشاره شده که مجموعه «تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی» به مرور وقایع مختلف از وضعیت جنگ ایران و عراق، نگاهی به تحولات ساختاری و اجتماعی کشور، بازتاب مهم‌ترین رخدادهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به همراه تحلیل رویکرد نهادهای حاکمیتی جمهوری اسلامی به ویژه در زمینه‌های اجرایی، تقنینی و قضایی می‌پردازد. 

اعضای بخش ویژه نظامی سازمان مجاهدین خلق، با هدف ایجاد ترس و رعب در کارکنان سفارتحانه‌های خارجی مقیم تهران و انعکاس شرایط غیرعادی توسط آنها به رسانه‌های بین‌المللی و بروز چالش و مشکلات در روابط خارجی، با یک اتومبیل پیکان، در ۱۰ فروردین ۱۳۶۱ ساعت ۲۰ شب، هنگام عبور از مقابل سفارت ترکیه واقع در خیابان فردوسی تهران، سه عدد نارنجک به سوی سفارت ترکیه پرتاب کردند که بر اثر انفجار این نارنجک‌ها، شیشه‌های ساختمان سفارت فرو ریخت. در واکنش به این اقدام تروریستی، مامورین نگهبان بانک مرکزی اقدام به تیراندازی به سوی آنان کردند که بر اثر آن، شیشه اتومبیل یاد شده خرد شد، اما تروریست‌ها پس از به رگبار بستن سفارت از محل متواری شدند.

«با تشکیل دولت موقت مهندس مهدی بازرگان، قطب‌زاده، سرپرستی سازمان رادیو و تلویزیون ملی ایران را عهده‌دار شد. اما حضور او در راس سازمان، با انتقادات فراوانی از سوی طیف‌های مختلف سیاسی، کارکنان این سازمان، برخی از روحانیون و حتی سخنگوی دولت موقت مواجه شد. برخی نیز او را به سانسور و بازگرداندن فضای اختناق متهم کردند. بنابراین از این سمت کنار گذاشته شد.» مولف اطلاعات زیادی درباره شخصیت و رویکرد صادق قطب‌زاده ارائه داده است.

بخشی از کتاب به «سازمان مجاهدین خلق» اختصاص دارد که پرونده آنها را در سال‌های آغازین دهه ۶۰ بررسی کرده است: «اقدامات تروریستی سازمان مجاهدین خلق و سایر گروه‌های ضد انقلاب بدان حد بود که «راضیه جلالیان» مادر مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق ایران، در مصاحبه‌ای تلویزیونی در ۴ آذر ۱۳۶۰، ضمن ابراز شکایت از قدرنشناسی پسرش، چگونگی زندانی شدن خود را در خانه تیمی مجاهدین خلق تشریح و در این مصاحبه افشا کرد که اعضای سازمان مجاهدین خلق پدر و مادر پیر مسعود رجوی را به اجبار به مدت چند ماه در زیرزمین یکی از خانه‌های تیمی در مشهد زندانی کرده بودند. مادر رجوی در این مصاحبه از فرزندش و سایر اعضای آن خواست که توبه کنند.»

جلد هفتم کتاب «تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی» پیروزی‌های بزرگ با نظارت علمی جواد منصوری، غلامرضا بهداروند یانی در شمارگان ۵۰۰ نسخه و به قیمت ۲۱۵ هزار تومان از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسید.

انتهای پیام / فراق

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=36154