کارشناس مسائل سیاسی و بین الملل گفت: این روزها عمده فعالیت فرقه رجوی بر جنگ روانی متمرکز شده است.
به گزارش فراق، مدتی است در فضای جامعه شاهد اتفاقات عجیبی هستیم. یک روز سامانههای مدیریت شهری هک میشود و روز دیگر تصاویری از دیدار و سخنرانی مسعود رجوی، رئیس گروه تروریستی مجاهدین خلق که در ادبیات سیاسی ایران به «منافقین» مشهور هستند در شبکههای تلویزیون داخلی ایران در قالب حملات سایبری دیده میشود.
از سویی در فضای مجازی هم فعالیتهای گستردهای در جریان است تا مردم ایران از همه چیز ناامید شوند و روز به روز خشمشان نسبت به وضعیت موجود بیشتر شود. یکسری از اکانتهای سایبری هم در شبکههای اجتماعی به این موج خشم و ناامیدی دامن میزنند. حتی گاهی عملیاتهای تروریستی که سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی رسمی کشور آن را به گروههای تروریستی نسبت میدهند نیز فعالان ارتش سایبری مرثیه سرایی میکنند و آن را دستاویزی برای ناامیدی و احساس ناامنی در شهروندان میکنند.
مجاهدین خلق با گزینههای مختلف روی میز مشغول کار!
درباره عملیاتهای تروریستی و اقدامات مسلحانه گروه مجاهدین خلق (منافقین) در ابتدای انقلاب اسلامی و دهه شصت بسیار صحبت شده است. تلاش آنها در دوران جنگ تحمیلی برای همکاری با صدام حسین هم بر کسی پوشیده نیست اما به نظر میرسد این گروه با پوست اندازی جدیدشان این روزها در قالبهای تازهتری فعالیت میکنند همچون تشکیل ارتشهای سایبری در فضای مجازی برای فعالیتهایی که از آنها یاد شد و در کنار این هنوز هم اگر امکان برایشان فراهم شود باز گزینه اقدامات تروریستی روی میزشان قرار دارد.
در این خصوص محمد صادق کوشکی، استاد دانشگاه تهران و یکی از افرادی که سالها بر فعالیتهای گروه مجاهدین خلق (منافقین) مطالعه کرده است در گفتوگو با خبرنگار ایبنا ضمن ارائه توضیحاتی درباره فعالیتهای این گروه تروریستی به معرفی چند کتاب مناسب برای پژوهشگران پرداخت از جای خالی کتابهای مناسب برای عموم مردم بهویژه قشر جوان و نوجوان صحبت کرد.
تمرکز این روزهای منافقین بر جنگ روانی
کوشکی گفت: این روزها عمده فعالیت مجاهدین خلق (منافقین) بر جنگ روانی متمرکز شده است. این جنگ علیه مردم ایران و نظام جمهوری اسلامی است. تمرکز این گروه بر ایجاد یاس در بین اقشار مختلف مردم و بزرگنمایی مشکلات است. این گروه میکوشد به جامعه اینگونه القاء شود که جامعه به بن بست رسیده است.
وی افزود: این فعالیتها توسط بقایای سازمان منافقین در پایتخت کشور آلبانی (اردوگاه تیرانا) بهوسیله افرادی بالغ بر ۲ هزار نفر انجام میشود. این افراد اسلحه ترور را کنار گذاشتند و در فضای مجازی و بهطور مشخص اینستاگرام، توییتر و تلگرام به فعالیت مشغول هستند. این گروه به دنبال «ترور ذهن» و «ترور امید» در جامعه هستند.
پمپاژ ناامیدی ماموریتی ویژه برای تروریستهای دیروز
این استاد دانشگاه با بیان اینکه منافقین به شدت فضای جامعه را تیره و تار میکنند و در قالبهای مختلفی هم فعالیتشان را دنبال میکنند ادامه داد: اعضای این گروه چون ایرانی هستند با آداب و فرهنگ ایرانی آشنا هستند. به همین دلیل در قالبهایی فعالیت میکنند که جامعه احساس نمیکند این گروه ترور را در فضای ذهنها و در بستر رسانهها دنبال میکند. اعضای این گروه برای عملیاتهای این چنین خود در قالب یک ایرانی، هموطن و با بهانههای مختلف ظاهر میشوند و بذر نفرت و یاس و ناامیدی را در جامعه میکارند.
کوشکی تاکید کرد: این نوع از فعالیتهای تروریستی منافقین بسیار خطرناکتر از ترور فیزیکی افراد است. چرا که در ترور فیزیکی فقط جسم افراد هدف قرار میگیرد اما در این نوع از ترور ذهنها و امید مورد هدف قرار میگیرد.
ماموریت دوم؛ ترغیب جوانان به بروز کارهای خشن
در بخش دیگری این استاد دانشگاه گفت: گروه منافقین در یک فاز دیگر مشغول این هستند که جوانان جامعه را به حرکات خشن و اقدامات براندازانه سوق بدهند که این نوع از فعالیتهایشان هم در ادامه فعالیتهای تروریستی گروه مذکور است.
کتابی سه جلدی برای آشنایی نخبگان با مجاهدین خلق
کوشکی در پاسخ به این سوال که آیا برای طیف نخبگان جامعه کتابهای پژوهشی مناسب برای شناخت بیشتر و بهتر با گروه مجاهدین خلق (منافقین) وجود دارد، اینطور گفت: یک دوره سه جلدی از فعالیت این گروه از دورانهای متفاوت تا دوره اخیر در موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی آماده شده است. این کتاب مناسب پژوهشگران و افرادی است که خیلی جدی در زمینه این گروه کار و مطالعه میکنند.
منظور این استاد دانشگاه کتاب «سازمان مجاهدین خلق؛ پیدایی تا فرجام (۱۳۸۴-۱۳۴۴)» است که توسط جمعی از نویسندگان موسسه یاد شده به رشته تحریر درآمده است. این دوره سه جلدی به پژوهش بررسی و تبیین مستند تاریخچه، ایدئولوژی، مواضع و عملکرد سازمان نیمه مخفی و سیاسی نظامی موسوم به «سازمان مجاهدین خلق ایران» میپردازد. یکی از موارد اهمیت پژوهش کتاب یاد شده در این است که بسیاری از اسناد و تصاویری که در این کتاب درج شده است برای نخستین بار از میان ده ها هزار صفحه سند و پرونده خارج و منتشر شده اند.
از ویژگیهای اصلی کتاب سه جلدی مذکور این است که به بسترها و شرایط فرهنگی، سیاسی و تاریخی زمینهساز شکل گیری گروه مجاهدین خلق (منافقین) هم پرداخته است.
برای عامه مردم متاسفانه کتاب خوب نداریم!
در بخش دیگری کوشکی در پاسخ خبرنگار ایبنا که آیا کتابهایی برای عامه مردم هم وجود دارد تا بهتر با فعالیتها و ماهیت گروه تروریستی مجاهدین خلق (منافقین) آشنا شوند، گفت: برای عامه مردم شاید کتاب مناسبی –هنوز- تالیف نشده باشد، کتابی که حجم محدودی داشته باشد و در سرخطها بتواند ماهیت این گروه را بیان کند در بازار نشر وجود ندارد.
تبار ترور کوشکی برای شناخت فاز تروریسم مجاهدین خلق
به نوشته پایگاه خبری کتاب ایران، این استاد دانشگاه درباره کتاب «تبار ترور: مروری بر تاریخچه و کارنامه ی تروریستی سازمان مجاهدین خلق» که حاصل کار خودش است و توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۷ در ۴۳۸ صفحه منتشر شد نیز اینطور گفت: این کتاب مربوط به دوران شکل گیری این گروه تا زمانی است که وارد فاز تروریسم شد. در این کتاب فعالیتهای تروریستی این گروه تا دهه ۸۰ پوشش داده شده است. اما کار موسسه پژوهشهای سیاسی مفصلتر و با جزییات بیشتری است اما برای عموم مردم متاسفانه کار مناسبی وجود ندارد.
وی ادامه داد: در مورد اقدامات گروه منافقین لازم است کتابهایی برای نوجوانان داشته باشیم که نداریم. همچنین برای جوانان و مطالعه عمومی لازم است کارهایی داشته باشیم که متاسفانه ندیدم.
جای خالی تحقیقات دانشگاهی درباره مجاهدین خلق
این استاد دانشگاه درباره پایان نامههای دانشگاهی در این حوزه که قابلیت تبدیل شدن به کتاب را داشته باشد نیز این چنین گفت: کارهای مختلفی کم و بیش انجام میشود اما عمدتا این کارها با نگاه تاریخی و مربوط به دوره قبل از انقلاب اسلامی است. درباره عملکرد این گروه بعد از انقلاب اسلامی و ورود به فاز تروریسم من کار پایان نامهای قابل تاملی ندیدم حتی کار معمولی هم ندیدم.
وی افزود: در مورد همکاری این گروه با حزب بعث صدام هم کار (پایان نامه) ندیدم. در مورد فعالیت جاسوسی این گروه علیه کشورمان به نفع سازمانهای جاسوسی بیگانه نیز کاری ندیدم. در مورد همکاری این گروه با دولتهای اروپایی برای تحریم نیز باز کاری ندیدم. همچنین در مورد کارهای اخیرشان در فضای مجازی که با همکاری اسرائیلیها و سعودیها هست نیز متاسفانه کار تحقیقی ملاحظه نکردم. در واقع عرصههای –تحقیقی- زیادی درباره این گروه هست که نیاز به پژوهش، تالیف کتاب و تدوین پایان نامه دارد.
اتاق فکر در لندن؛ اتاق عملیات و پول در ریاض
در بخش پایانی کوشکی درباره همکاریهای –احتمالی- گروه مجاهدین خلق (منافقین) با رضا پهلوی و تشکیل اتاق فکر مشترک برای اقدامات براندازانه تصریح کرد: یک اتاق عملیات ضد انقلاب وجود دارد که با پول سعودیها اداره میشود. ریاض این نقش را ایفا میکند تا گروههای مختلف اعم از مجاهدین خلق و سلطنت طلب و دیگر گروههای مختلف (اپوزیسیون) را پوشش مالی دهد. این اتاق عملیات با پشتیبانی مالی خود تلاش میکند جنگ روانی علیه کشور و ملت ما به راه بیندازد. این اتاق عملیاتی در ریاض قرار دارد و همه این گروهها –اپوزیسیون- با اسامی مختلف در آنجا پشتیبانی مالی میشوند.
وی افزود: این گروهها توسط اتاق عملیات مورد اشاره حتی برای تروریسم خشن علیه جمهوری اسلامی ایران نیز هدایت میشوند. در یک سطح بالاتر این وظیفه (ساماندهی گروههای ضد انقلاب) را لندن برعهده دارد. سازمان اطلاعات مرکزی لندن خطوط کلی عملیاتهای نظامی و رسانهای علیه جمهوری اسلامی ایران را توسط گروههای مختلف (اپوزیسیون) هدایت میکند. این مجموعه گروههای مجاهدین خلق، مجموعههای تجزیه طلب و تکفیری را به کار میگیرند.
انتهای پیام