• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024

بازتاب نظرهای خبرنگاران در مورد تظاهرات کننده های غیر ایرانی در آمریکا / افرادی را آورده بودند که هیچ چیزی درباره ایران نمی دانستند

  • کد خبر : 21143
  • 04 جولای 2019 - 13:13

 ۳۱ خرداد ۹۸، شاخه تبلیغاتی فرقه رجوی نا امید از برگزاری همایش بزرگ سالانه در پاریس، تظاهراتی در واشنگتن در مقابل وزارت امور خارجه آمریکا برگزار کرد. به نظر می رسد که برگزاری این تظاهرات بسیار کم هزینه تر از گردهمایی سالانه در ویلپنت پاریس بوده است چراکه تشکیلات مجبور نبود دلار های هنگفتی برای هزینه سفر و اقامت سیاستمداران سابق و دستمزد سخنرانی های آن ها بپردازد. اما هزینه اجاره جمعیت و آوردن آن ها به واشنگتن احتمالا به قدر جابجایی دانشجوها از کشورهای شرق اروپا و میهمان کردن پناهنده های عرب و آفریقایی به شوق دیداری یک روزه از پاریس، بوده است. این هزینه ها را به هزینه آگهی های تبلیغاتی چند صد دلاری در مطبوعات و فضای مجازی همچون فیس بوک و توئیتر، اضافه کنید.
اما دستاورد این گردهمایی چه بود؟ به ویژه آنکه چند روز پیش از این مراسم ماجرای سواستفاده تشکیلات مجاهدین خلق از فضاهای رسانه ای با اسامی جعلی و شخصیت های تخیلی چون حشمت علوی به نحو گسترده ای افشا شده بود. اصحاب رسانه به ویژه در رسانه های غربی گوش به زنگ شنیدن دوباره نام مجاهدین خلق بودند و شگفت آور نبود که نمایش تبلیغاتی مجاهدین خلق در کمتر از چند ساعت موج واکنش های رسانه ای درباره «فرقه ای که سابقا در فهرست تروریستی وزارت امور خارجه بوده است» را برانگیخت.
تقریبا در همه گزارش ها مقالاتی که در مواجهه با این رویداد نوشته شد، به یک واقعیت مهم پرداخته شد: مجاهدین خلق نماینده ملت ایران نیستند. در زیر به برخی از این جملات که در حساب توئیتری روزنامه نگاران کارشناسان منتشرشد، اشاره می شود.
مکس بلومنتال، نویسنده و روزنامه نگار آمریکایی با حضور در محل مراسم، گزارشی مبسوط از جمعیت اجاره ای و سخنرانان رشوه بگیر مجاهدین خلق داد. وی چند روز بعدگزارشی مستند و تحقیقاتی از این مراسم و سوابق مجاهدین خلق در یوتیوب منتشر کرد. او همچنین با انتشار چندین ویدئو در حساب توییتری خود رفتار فرقه ای اعضای مجاهدین خلق را به سخره گرفت و اظهارات سخنرانان را به بوته نقد کشید.

«مکس بلومنتال» نویسنده، روزنامه نگار و بلاگر آمریکایی، با حضور در محل برگزاری گردهمایی مجاهدین خلق در واشنگتن تلاش کرد که تصویری واقعی از آنچه در رویدادهایی که این گروه برگزار می کند، می گذرد به مخاطبین خود بدهد. نسخه کاملی از گزارش او به تازگی در یوتیوب منتشر شده است.

وی تقریبا همزمان با برگزاری مراسم نیز در حساب توئیتری خود صحنه هایی از مراسم را منتشر کرد و با لحنی کنایه آمیز نمایش تبلیغاتی مجاهدین خلق و حامیانشان در پایتخت آمریکا را به نقد کشید. مهم ترین نکته ای که در ویدئو های بلومنتال جلب توجه می کند، حضور سایه به سایه ماموران فرقه در اطراف اوست و ممانعت دائمی آن ها از اینکه او با شرکت کننده ها و سخنرانان مراسم مصاحبه کند.

بلومنتال با کنایه یکی از مراقبین خود را خطاب قرار می دهد: «دلم برایت تنگ می‌شود!»
او که صریحا مراقبین خود را «عضو فرقه» خطاب می کند، در حصاری از اعضای فرقه رجوی قرار گرفته است که مانع از ارتباط او با کسانی که با اتوبوس به مراسم آورده شده اند، می شود. با این وجود او سرسختانه سعی می کند سخنرانان از جمله سناتور سابق رابرت تاریسلی و ژنرال سابق جک کین را به چالش بکشد اما پاسخ قانع کننده ای دریافت نمی کند.
برای نمونه پس از آن که جک کین در سخنرانی خود از رنج مردم ایران و اینکه اقتصاد ایران بر اثر تحریم ها نابود شده است و ارزش پول ایران بسیار کاهش یافته است، به شدت ابراز خرسندی می کند و شرکت کنندگان نیز از این سخن او ابراز شادمانی می کنند، از وی می پرسد که چرا گرسنگی کشیدن ملت ایران را جشن می گیرد. جک کین که با ماموران فرقه احاطه شده است، تلاش می کند که سوال های بلومنتال را نشنیده بگیرد. سناتور تاریسلی نیز که از افشاگری بلومنتال درباره روابط مجاهدین خلق با صدام حسین و سوابق خشونت آمیز و خیانتکارانه آن ها عصبی شده است او را متهم به نا آگاهی و غیر حرفه ای بودن می کند.گزارش تصویری بلومنتال با حقایق و مستنداتی از سوابق تروریستی مجاهدین خلق و روابط آن ها با صدام حسین همراه است. همچنین تهیه کنندگان این گزارش از روابط فعلی مجاهدین خلق با سیاستمداران آمریکایی می گویند که بر مبنای پرداخت دستمزدهای چند ده هزار دلاری برای سخنرانی در مراسم این فرقه، به این سیاستمداران شکل گرفته است.

همچنین«کلی او دانل» گزارشگر بخش سیاسی ان بی سی توئیت کرد: «گردهمایی مجاهدین خلق درپاریس، یادآور اینکه این جنبش فرقه گرای فاسد و منحرف حقیقتا هیچ پایگاهی در ایران ندارد. برخلاف ادعاهایش ، نه اپوزیسیونی دمکراتیک و نه مناسب برای جمهوری اسلامی است.»
«گلناز اسفندیاری» گزارشگر رادیو فردا در توییتر خود نوشت: « تنها یادآور می شوم که مجاهدین خلق در ایران تقریبا هیچ پایگاهی ندارد چراکه بیشتر مردم به دلیل همدستی این گروه با صدام حسین در جنگ ایران و عراق از آن متنفر هستند. من در بسیاری از گردهمایی های آن ها در نیویورک و واشنگتن حضور داشته ام که شمار زیادی تظاهرات کننده غیر ایرانی را با اتوبوس به مراسم آورده بودند که هیچ چیزی درباره ایران نمی دانستند.»
«سوزان مالونی» کارشناس امور ایران در مرکز خط مشی خاورمیانه در موسسه بروکینگز، در پی تظاهرات فرقه توئیت کرد: « هر کس اندکی درباره مجاهدین خلق بداند، قطعا از آن ها دوری می کند.»
نیلو تبریزی، روزنامه نگار نیویورک تایمز نوشت: « جمعه شبی آرام در واشنگتن، تذکری درباره مجاهدین خلق، تظاهرات مجاهدین خلق که در واشنگتن می بینید گروهی دمکراسی خواه را نشان نمی دهد بلکه فرقه مخالفی است که جیب های پرپولی دارد و جان بولتون دست کم چهل هزار دلار از آن ها دریافت کرده است.»
نگار مرتضوی، خبرنگار مستقل ایرانی-آمریکایی نیز در توییتر خود نوشت:« مجاهدین خلق چنان غیرصادق هستند که حتی نمی توانند بپذیرند که رهبر مطلقشان و دیکتاتور بالقوه شان مسعود رجوی مرده است. طنز ماجرا این است که ما این اطلاعات را به یکی از اصلی ترین حامیان مالی آن ها یعنی عربستان سعودی و گافی که در مراسم سالانه آن ها داد، مدیون هستیم. مجاهدین خلق نه تنها فرقه ای مستبد است بلکه فرقه مستبد بدرد نخوری است.»
موارد بالا نمونه هایی از دیدگاه کارشناسان رسانه ای درباره نفوذ مجاهدین خلق در غرب است.

مقاله اخیر ثریا سپه پور درباره روابط فرقه رجوی با واشنگتن که در فایننشال تایمز منتشر شد، شاید تکمیل کننده مناسبی بر اظهارات بالا باشد. او با مروری بر روابط فرقه با سیاستمداران سابق آمریکایی درباره ریاکاری آمریکایی ها در قبال تروریست ها و جنگ های روانی آن ها هشدار می دهد. وی می نویسد: « واشنگتن به خوبی می داند که مجاهدین خلق در ایران مورد نفرت مردم هستند و حتی با یک نفر از این گروه در ایران مدارا نمی شود و این گروه آینده ای در ایران ندارد. همچنین تاریخ نشان می دهد که هربار که واشنگتن از یک گروه ناخوشایند حمایت می کند یا ترور و تروریست ها را تشویق می کند، نتیجه عکس گرفته است. تروریسم مثل آلودگی مرزی نمی شناسد.»
او به حامیان مجاهدین خلق توصیه می کند که بفهمند که رفتارهای آن ها مانند بومرنگ عمل می کند و در پایان می نویسد: « واشنگتن در نتیجه سیاست های غلط به لحاظ اخلاقی و اقتصادی ورشکسته شده است. وقت آن است که پیش از آن که غرق شود خود را از باطلاق بیرون بکشد.»

مزدا پارسی

انتهای پیام / انجمن نجات مرکز فارس

 

لینک کوتاه : https://feraghnews.ir/?p=21143

نوشته های مشابه

22آوریل
«دختر وزرا»؛ سناریویی برای فروکش کردن ضرب سیلی به رژیم کودک‌کش
اولین اثر جلسه مخفیانه افسر اطلاعاتی رژیم صهیونیستی با سرکردگان فرقه رجوی رونمایی شد

«دختر وزرا»؛ سناریویی برای فروکش کردن ضرب سیلی به رژیم کودک‌کش

17آوریل
فاکتِ چشمان ۱۲ تا داشتم / قربان عرب حسرت به دلی با یادآوری خاطرات را نوشته بود
افشای اسنادی از جمع‌بندی نشست‌های غسل هفتگی و عملیات جاری مردان و زنان در فرقه رجوی

فاکتِ چشمان ۱۲ تا داشتم / قربان عرب حسرت به دلی با یادآوری خاطرات را نوشته بود