قتل فجیع جمال خاشقجی ، روزنامه نگار و منتقد عربستان سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول، واقعه ای که نفرت عمومی جهانیان را از حاکمان مستبد و خونریز عربستان برانگیخت و آنان را در یک بحران بین المللی فرو برد.
جالب توجه اینکه طی ۲ هفته گذشته مجاهدین خلق و رهبرانشان در این باره سکوت مطلق اختیار نموده هیچ مطلبی درباره یار قدیمی خود منتشر ننمودند. جمال خاشقجی طی چند سال گذشته از حامیان مطبوعاتی سازمان مجاهدین خلق نیز بود.
از دهم مهر ۹۷ برابر با ۲ اکتبر تا کنون که ۱۹ روز می گذرد، قتل فجیع جمال خاشقجی خبر اول صحنه سیاست بین المللی و نشریات سرتاسر جهان بود.
۱۹ روز پیش جمال خاشقجی روزنامه نگار و منتقد سیاسی عربستان سعودی، به همراه نامزد خود خدیجه چنگیز راهی کنسولگری عربستان در استانبول می شود تا مدارک شخصی خود برای ازدواج را تکمیل نماید.
اما پشت درب کنسولگری عربستان، نیروهای امنیتی سعودی در کمین او بودند تا به زندگی اش خاتمه دهند.
نیروهای اعزامی از طرف ولیعهد عربستان سعودی که با ۲ هواپیمای شخصی وارد استانبول شده بودند، قبل از ورود خاشقچی خود را به کنسولگری رسانده بودند، در همان دقایق اول خاشقجی را به شکل فیجعی کشته، مثله کرده و پس از سربه نیست کردن جسد، به عربستان باز می گردند.
اردوغان در ترکیه که گویا از این قتل فجیع اطلاع پیدا کرده بود، به نحو بسیار مطلوبی این موضوع را مدیریت کرد. تا در رقابت منطقه ای و بین المللی دست بالا را داشته باشد.
عربستان سعودی که در ابتدا هرگونه ارتباطی با ناپدید شدن خاشقجی در کنسولگری این کشور را انکار کرده بود، بالاخره در پی فشارهای بینالمللی روز شنبه ۲۸ مهر ۹۷ برابر با۲۰ اکتبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که خاشقجی در داخل کنسولگری در پی مشاجره و درگیری فیزیکی با عدهای کشته شده است. این اعلام با وقفه موجب خشم بیشتر دولت های غربی و سازمان ملل متحد شد.
به جز دونالد ترامپ که حاضر به چشم پوشی از معامله تسلیحاتی ۴۸۰ میلیارد دلاری با عربستان نیست، اکثریت قریب به اتفاق سناتورها و نمایندگان مجلس آمریکا بر سر قتل سیاسی جمال خاشقجی حاضر به مصالحه نیستند و خواستار تحریم شدید عربستان شده اند.
سازمان ملل، کشورهای قدرتمند اروپایی و اتحادیه اروپا نیز ضمن محکومیت شدید قتل خاشقجی، مسئولیت را متوجه رژیم حاکم بر عربستان و بطور خاص ولیعهد جوان نموده اند و موضع گیری عربستان در اینباره را نپذیرفته اند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روایت ریاض از چگونگی قتل خاشقجی را نابسنده توصیف کرده و گفته است که «اتفاقهای وحشتناک» هنوز «روشن نشدهاند» و «ما قطعاً خواهان روشنشدن آنها هستیم». هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان نیز گفته است که آلمان معاملات تسلیحاتی با عربستان را تعلیق کرد.
دیگر کشورهای اروپایی نیز مواضع تقریبا یکسانی نسبت به این رویداد داشته اند. فرانسه، اسپانیا، دانمارک، هلند و رئیس پارلمان اروپا در میان رهبرانی از اتحادیه اروپا بودند که از عربستان سعودی خواستند «تحقیقات کامل» را در مورد قتل خاشقجی برای رسیدن به «حقیقت» انجام دهد.
حاکمان عربستان با قتل فجیع جمال خاشقجی ستون نویس واشنگتن پست که حتی مخالفتی با حکومت نداشت و صرفا یک منتقد سیاسی بود، تنش بین المللی و لرزه بسیار سنگینی را بجان خریدند که آثار و تبعات آن هنوز نا معلوم است.
با این حال روزنامه گاردین فاش ساخته است که سعودی ها میلیون ها دلار به دلالان سیاسی و مطبوعاتی داده اند تا در قبال این جنایت سکوت نموده و در مسیر بازسازی چهره حاکمان عربستان تلاش نمایند.
یکی از این دلالان سیاسی، فرقه رجوی است که از ابتدای وقوع این جنایت تا کنون سکوت اختیار نموده و هیچ گونه مطلبی در اینباره منتشر ننموده است تا خشم اربابان را بر نیانگیزد.
اگر تمامی وب سایت های رنگارنگ و اصلی سازمان مجاهدین را نگاه کنید، حتی یک خبر معمولی نیز درباره این قتل فجیع یافت نمی شود. در صورتی که وب سایت های آنان مملو از اخباری است که از طرف عربستان تغذیه می گردد.
مجاهدین از جمال خاشقجی که خود مدتی حامی مطبوعاتی این فرقه بود، مطالب زیادی را در وب سایت هایشان منتشر نموده اند، اما درباره قتل او موضعگیری نکرده اند تا مبادا خشم سلطان سعودی برانگیخته گردد و مسیر دلار هایی که از طریق عربستان و ترکی الفیصل بدست می آورند مسدود گردد.
سکوت خفت بار فرقه رجوی درباره جنایت سعودی ها، حملات تروریستی داعش در ایران و عراق و پیشتر جنایات صدام حسین در ایران و منطقه، مسبوق به سابقه است.
آنها درباره روش های تروریستی که خود مبتکر اول آن می باشند، همیشه سکوت اختیار کرده اند. چرا که خود اینکاره هستند و در پروسه فعالیت هایشان نشان داده اند که از هیچ جنایتی علیه مردم ایران، خانواده های اعضای مجاهدین و منتقدین سازمان فروگذار ننموده اند.
جواد فیروزمند
انتهای پیام / آریا ایران